494
Η Ντόρα Μπακογιάννη στο συνέδριο της ΝΔ. Σχολίασε πως το κόμμα βρίσκεται στο έξης σε εκλογική ετοιμότητα | Menelaos Myrillas / SOOC

Ντόρα: «Τον κόσμο δεν τον νοιάζει αν θα γίνω υπουργός – θλιβερός ο Κοτζιάς»

Protagon Team Protagon Team 18 Δεκεμβρίου 2017, 09:59
Η Ντόρα Μπακογιάννη στο συνέδριο της ΝΔ. Σχολίασε πως το κόμμα βρίσκεται στο έξης σε εκλογική ετοιμότητα
|Menelaos Myrillas / SOOC

Ντόρα: «Τον κόσμο δεν τον νοιάζει αν θα γίνω υπουργός – θλιβερός ο Κοτζιάς»

Protagon Team Protagon Team 18 Δεκεμβρίου 2017, 09:59

Το αποτύπωμα του 11ου συνεδρίου της ΝΔ περιέγραψε το πρωί της Δευτέρας η Ντόρα Μπακογιάννη, σε μια πρώτη δημόσια παρέμβασή της μετά όσα έγιναν και ειπώθηκαν το Σαββατοκύριακο στο Metropolitan Expo. Ωστόσο δεν παρέλειψε να αναφερθεί στις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις, ιδίως στα ζητήματα εξωτερικής πολιτικής.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, η βουλευτής και τομεάρχης Οικονομίας της ΝΔ αναφέρθηκε κατ’ αρχάς στην απόφαση του αδελφού της και προέδρου του κόμματος να αποκλείσει συγγενείς του από μια μελλοντική κυβέρνησή του. «Τον κόσμο δεν τον νοιάζει αν θα γίνω υπουργός» είπε χαρακτηριστικά η κυρία Μπακογιάννη, σημειώνοντας παράλληλα πως δεν ήταν εύκολη η απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη αλλά ήταν μια απόφαση που γνώριζε και κατανοεί.

Επανέλαβε πως θα είναι υποψήφια βουλευτής καθώς ο ρόλος του βουλευτή είναι πολύ τιμητικός και υπενθυμίζοντας ότι η επομένη Βουλή θα χρειαστεί ανθρώπους με εμπειρία. «Ευελπιστούμε να έχουμε 80 νέους βουλευτές» σημείωσε η κυρία Μπακογιάννη.

«Είμαι κόρη του μεγαλυτέρου Έλληνα κοινοβουλευτικού, η ύψιστη τιμή είναι να σε ψηφίζει ο κόσμος στη βουλή. Δεν σκέφτομαι τίποτα άλλο από την κοινοβουλευτική παρουσία στην επομένη Βουλή των Ελλήνων» επανέλαβε.

Η κυρία Μπακογιάννη έκανε λόγο για σημαντικό συνέδριο χωρίς παραφωνίες και πρόσθεσε πως η ΝΔ θα βρίσκεται στο έξης σε εκλογική ετοιμότητα.

Τόνισε ότι βασικός στόχος της ΝΔ είναι η μείωση των φόρων, η επαναδιαπραγμάτευση και η ολοκλήρωση των διαρθρωτικών αλλαγών.

«Θέλουμε τη μεγαλύτερη κοινωνική συμμαχία, με τις παραγωγικές δυνάμεις του τόπου, με τους κοινωνικούς εταίρους» ανέφερε και συμπλήρωσε πως η ΝΔ θα επιδιώξει συνεργασία είτε είναι αυτοδύναμη είτε όχι.

Αναφορικά με τις πολιτικές εξελίξεις ιδίως μετά την επίσκεψη του Ερντογάν, η κυρία Μπακογιάννη χαρακτήρισε θλιβερή την εικόνα του Νίκου Κοτζιά για τα όσα είπε στην Επιτροπή της Βουλής για τον ρόλο της συνέντευξης του τούρκου προέδρου στον ΣΚΑΪ και στον Αλ. Παπαχελά. «Ενας υπουργός Εξωτερικών, ο οποίος είναι υποχρεωμένος να εμφανιστεί στη Βουλή των Ελλήνων για να εξηγήσει ποια είναι τα συν και ποια είναι τα πλην της επίσκεψης Ερντογάν, καταλήγει να κραδαίνει την “Ελεύθερη Ωρα” και να λέει όλα αυτά τα απίστευτα που είπε στην Επιτροπή… Είναι θέμα ουσίας. Στα εθνικά θέματα, στα θέματα εξωτερικής πολιτικής, η Νέα Δημοκρατία, αλλά και τα υπόλοιπα κόμματα, αντιμετωπίζουν με σοβαρότητα αυτά τα ζητήματα», σημείωσε χαρακτηριστικά η κυρία Μπακογιάννη η οποία έχει διατελέσει η ίδια υπουργός Εξωτερικών. Οσον αφορά σε αυτή καθεαυτή την επίσκεψη Ερντογάν, σχολίασε πως «η τουρκική ηγεσία έβαλε ένα θέμα πάνω στο τραπέζι που ποτέ δεν είχε τολμήσει να βάλει».

Η κυρία Μπακογιάννη αναφέρθηκε και στις εξελίξεις που υπάρχουν στο θέμα με την ΠΓΔΜ. Σημείωσε ότι η συγκυρία είναι θετική για λύση καθώς έχει αποχωρήσει ο Γκρουέφσκι από την σκοπιανή κυβέρνηση, αλλά ξεκαθάρισε ότι η ΝΔ δεν πρόκειται να στηρίξει μια συμφωνία που θα φέρει η κυβέρνηση χωρίς να είναι ενωμένη, αναφερόμενη στον γνωστό δυισμό των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ. «Ας ξεχάσει η κυβέρνηση το ενδεχόμενο να έρθει στη Βουλή με δύο θέσεις για το Σκοπιανό», τόνισε χαρακτηριστικά η κυρία Μπακογιάννη για να συμπληρώσει πως «εμείς παραμένουμε σταθεροί στη θέση μας για την ονομασία, με την οποία πήγαμε στο Βουκουρέστι», παραπέμποντας στην ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό για όλες τις χρήσεις.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...