219
Φωτογραφία από την εξέδρα στο στάδιο όπου συνεδρίασε το δικαστήριο | theguardian.com

Κίνα: Χιλιάδες κόσμου σε στάδιο για τη δίκη και την καταδίκη σε θάνατο 10 πολιτών

Protagon Team Protagon Team 18 Δεκεμβρίου 2017, 08:41
Φωτογραφία από την εξέδρα στο στάδιο όπου συνεδρίασε το δικαστήριο
|theguardian.com

Κίνα: Χιλιάδες κόσμου σε στάδιο για τη δίκη και την καταδίκη σε θάνατο 10 πολιτών

Protagon Team Protagon Team 18 Δεκεμβρίου 2017, 08:41

Δικαστήριο στην Κίνα που συνεδρίαζε σε στάδιο μπροστά σε χιλιάδες ανθρώπους καταδίκασε σε θάνατο 10 ανθρώπους πριν τους στείλει, σχεδόν αμέσως, για εκτέλεση.

Οπως αναφέρουν κρατικά μέσα, αυτή η δίκη και η καταδίκη στην εσχάτη των ποινών έγινε στο Λουφένγκ της επαρχίας Γκουανγκντόνγκ, στα νότια της χώρας. Η πρόσκληση για το πλήθος είχε γίνει μέσα από επίσημα μέσα ενημέρωσης τέσσερις ημέρες πριν από τη δίκη, αναφέρει ο Guardian.

Οι κατηγορούμενοι έφτασαν μέσα σε βαν συνοδευόμενοι από αστυνομικούς. Στη συνέχεια τους έβαλαν σε μια εξέδρα και τους διάβασαν τις ποινές. Επτά από τους δέκα καταδικάστηκαν για αδικήματα που αφορούσαν ναρκωτικά και οι άλλοι τρεις για φόνους και ληστείες.

Ανάμεσα στο πλήθος ήταν ακόμη και μαθητές, σύμφωνα με όσα μετέδωσαν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης. Αλλοι θεατές κατέγραφαν την διαδικασία με τα κινητά τους.

Η εκτέλεση της ποινής έγινε σε άλλο σημείο και όχι μπροστά σε πλήθος.

Αυτού του είδους οι δημόσιες, ανοιχτές δίκες είναι σπάνιες, αλλά εξακολουθούν να συμβαίνουν στην Κίνα. Πριν από πέντε μήνες με αυτόν τον τρόπο είχαν καταδικαστεί σε θάνατο άλλα οκτώ άτομα στο Λουφένγκ και πάλι για υποθέσεις που αφορούσαν ναρκωτικά.

Η θανατική ποινή εξακολουθεί να ισχύει στην Κίνα όπου υπολογίζεται ότι θανατώνονται χιλιάδες άνθρωποι, περισσότεροι από όλες τις άλλες χώρες μαζί.

Αν και ο ακριβής αριθμός των εκτελέσεων παραμένει κρατικό μυστικό, εκτιμήσεις για το 2016 ανεβάζουν τον αριθμό τους σε περίπου 2.000.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...