283
Η αστυνομία έχει αναθέσει την υπόθεση στο τμήμα ανθρωποκτονιών | REUTERS/Chris Helgren

Μυστήριο με τον θάνατο των καναδών μεγιστάνων – Δεν αποκλείεται η δολοφονία

Protagon Team Protagon Team 18 Δεκεμβρίου 2017, 07:41
Η αστυνομία έχει αναθέσει την υπόθεση στο τμήμα ανθρωποκτονιών
|REUTERS/Chris Helgren

Μυστήριο με τον θάνατο των καναδών μεγιστάνων – Δεν αποκλείεται η δολοφονία

Protagon Team Protagon Team 18 Δεκεμβρίου 2017, 07:41

Ερευνητές της διεύθυνσης ανθρωποκτονιών τέθηκαν την Κυριακή επικεφαλής της έρευνας για τους μυστηριώδεις θανάτους του δισεκατομμυριούχου ιδρυτή μιας από τις μεγαλύτερες φαρμακευτικές βιομηχανίες του Καναδά, του Μπάρι Σέρμαν, και της συζύγου του, Χάνι, εν μέσω διαμαρτυριών της οικογένειας για τον τρόπο που οι Αρχές χειρίζονται την υπόθεση.

Το ζευγάρι, που ήταν γνωστό για το φιλανθρωπικό του έργο, βρέθηκε την Παρασκευή κρεμασμένο πλάι στην πισίνα από έναν μεσίτη που είχε αναλάβει να πουλήσει την έπαυλή του στο Τορόντο.

Σύμφωνα με την αστυνομία, δεν βρέθηκε καμιά ένδειξη διάρρηξης στο σπίτι, για το οποίο το ζευγάρι ζητούσε σχεδόν 7 εκατομμύρια δολάρια Καναδά (περίπου 4,6 εκατ. ευρώ).

Η νεκροψία-νεκροτομή που έγινε το Σάββατο και την Κυριακή έδειξε ότι η αιτία θανάτου του Μπάρι Σέρμαν, 75 ετών, και της συζύγου του, 70 ετών, ήταν ο στραγγαλισμός. Ωστόσο δεν μπορεί να αποκλειστεί το ενδεχόμενο να δολοφονήθηκαν από αγνώστους.

Η αστυνομία δεν έχει ανακοινώσει εάν αναζητεί κάποιον ύποπτο ενώ το Σάββατο επιβεβαίωσε ότι δεν έκανε καμιά σύλληψη για την υπόθεση, η οποία μονοπωλεί το ενδιαφέρον των καναδικών μέσων ενημέρωσης.

Οι εφημερίδες Globe and Mail, Toronto Sun και Toronto Star έγραψαν το Σάββατο ότι η αστυνομία υποθέτει πως ο βιομήχανος σκότωσε τη γυναίκα του και κατόπιν κρεμάστηκε. Ωστόσο τα τέσσερα παιδιά του ζευγαριού καταδίκασαν τα δημοσιεύματα και απέρριψαν αυτή τη θεωρία κάνοντας λόγο για «ανευθυνότητα» από μέρους των αστυνομικών που διέρρευσαν την πληροφορία στις εφημερίδες.

Ο Μπάρι Σέρμαν ίδρυσε τη φαρμακευτική βιομηχανία Apotex το 1974 και γνώρισε μεγάλη εμπορική επιτυχία προωθώντας στην αγορά γενόσημα σκευάσματα χαμηλού κόστους και αποσπώντας μερίδιο αγοράς από καθιερωμένες εταιρείες. Αποχώρησε από τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου της εταιρείας το 2012, αλλά παρέμεινε πρόεδρος του διοικητικού της συμβουλίου.

Το περιοδικό Forbes έχει υπολογίσει ότι η περιουσία του Μπάρι Σέρμαν έφθανε τα 3,2 δισ. δολάρια.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...