363
Ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Πάνος Καμμένος | Intimenews/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Ο μεσάζοντας του Καμμένου και το πτωχευμένο εργοστάσιο στην ΠΓΔΜ

Protagon Team Protagon Team 19 Νοεμβρίου 2017, 13:12
Ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Πάνος Καμμένος
|Intimenews/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Ο μεσάζοντας του Καμμένου και το πτωχευμένο εργοστάσιο στην ΠΓΔΜ

Protagon Team Protagon Team 19 Νοεμβρίου 2017, 13:12

Δοσοληψίες ύποπτες ακόμη και για τον σκοτεινό κόσμο της εμπορίας όπλων περιέχει το «βιογραφικό» του μεσάζοντα όπλων Βασίλη Παπαδόπουλου, ο οποίος ήλθε στο προσκήνιο με αφορμή την υπόθεση πώλησης πυρομαχικών στη Σαουδική Αραβία.

Όπως αναφέρει το «Βήμα της Κυριακής», η οικογένεια του Παπαδόπουλου είχε στο παρελθόν στενές σχέσεις με τον επιχειρηματία Ιβάν Σαββίδη, οι οποίες ξεκινούν από ένα εργοστάσιο καπνού στο Ροστόφ του Ντoν, στη Ρωσία.

Ο πατέρας του Παπαδόπουλου, Ηλίας, ήταν διοικητής του κρατικού εργοστασίου καπνού, το οποίο αρκετά χρόνια αργότερα αγόρασε ο Ιβάν Σαββίδης.

Σε πρόσφατη δήλωσή της, η πλευρά του Ιβάν Σαββίδη διέψευσε ότι είχε οποιαδήποτε επιχειρηματική σχέση με την οικογένεια Παπαδόπουλου «εδώ και πάνω από μια δεκαετία». Ωστόσο, δεν διευκρινίζει αν είχε κάποια σχέση πριν από αυτό το διάστημα.

Πάντως, όπως σημειώνει το «Βήμα», ο Ιβάν Σαββίδης και ο Ηλίας Παπαδόπουλος δραστηριοποιήθηκαν στο εμπόριο καπνού, ενώ ο Βασίλης Παπαδόπουλος έχει συνδεθεί με κουμπαριά με τον Ιβάν Σαββίδη. Τελικά, με τα καπνά ασχολήθηκε ο άλλος γιος του Ηλία Παπαδόπουλου, Δημήτρης, ενώ ο Βασίλης έφτιαξε εταιρεία εμπορίας όπλων.

Η επιχειρηματική δραστηριότητα του Βασίλη Παπαδόπουλου άρχισε την δεκαετία του 1990 με εισαγωγές και εξαγωγές όπλων και πυρομαχικών σε χώρες όπως η Τσεχία, η Κύπρος, ο Λίβανος, η Νότια Κορέα ακόμη και οι ΗΠΑ.

Το όνομα του Παπαδόπουλου ενεπλάκη σε κάποιες σκοτεινές υποθέσεις, όπως η διακίνηση όπλων σε περιοχές όπου έχει επιβληθεί εμπάργκο από τον ΟΗΕ ή η υπόθεση του εργοστασίου της πολεμικής βιομηχανίας Suvenir στην ΠΓΔΜ.

Αγόρασε το εργοστάσιο στα μέσα της περασμένης δεκαετίας για 500.000 ευρώ και, παρά την υπόσχεση για επενδύσεις, τελικά οδηγήθηκε στη πτώχευση.

Επιπλέον, ο Παπαδόπουλος εμφανιζόταν το 2006 ως εκπρόσωπος και οδηγός του Σαββίδη στις διαπραγματεύσεις για την αγορά του ΠΑΟΚ.

Πιο πρόσφατα, το 2014, ο Παπαδόπουλος καταδικάστηκε για λαθρεμπορία στο Διοικητικό Εφετείο Θεσσαλονίκης και του επιβλήθηκαν πρόστιμα 342.000 ευρώ για υποτιμολογήσεις και διαφυγόντες φόρους.

Το «Βήμα» σημειώνει ότι ο Παπαδόπουλος είναι «συνωμοσιολόγος αντίστοιχων αναζητήσεων με αυτών του κ. Καμμένου. Ενδεχομένως η σχέση τους να είναι ακόμη βαθύτερη».

Εν τω μεταξύ, την Πέμπτη συζητείται στη Βουλή η επίκαιρη ερώτηση της ΝΔ για τον υπουργό Αμυνας Πάνο Καμμένο και την πώληση των όπλων στη Σαουδική Αραβία. Σε αυτό το κλίμα, σημειώνει το δημοσίευμα, στο Μαξίμου επικρατεί ανησυχία για το τι μπορεί να αποκαλυφθεί επίσημα, αλλά και από διαρροές.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...