276
Ο Γουάινσταϊν ήταν ένα από τα πιο ισχυρά ονόματα του Χόλιγουντ | EPA/PAUL BUCK

Καταγγελία για βιασμό από τον Γουάινσταϊν ερευνά η αστυνομία στη Νέα Υόρκη

Protagon Team Protagon Team 4 Νοεμβρίου 2017, 10:31
Ο Γουάινσταϊν ήταν ένα από τα πιο ισχυρά ονόματα του Χόλιγουντ
| EPA/PAUL BUCK

Καταγγελία για βιασμό από τον Γουάινσταϊν ερευνά η αστυνομία στη Νέα Υόρκη

Protagon Team Protagon Team 4 Νοεμβρίου 2017, 10:31

Κλείνει όλο και περισσότερο ο αστυνομικός κλοιός γύρω από τον παραγωγό Χάρβεϊ Γουάινσταϊν, εναντίον του οποίου έχουν διατυπωθεί δεκάδες κατηγορίες για σεξουαλική παρενόχληση, ακόμα και για κακοποίηση ή βιασμό.

Η αστυνομία της Νέας Υόρκης ανακοίνωσε αργά την Παρασκευή ότι έχει μια «συγκεκριμένη υπόθεση» σε βάρος του Γουάινσταϊν, για την οποία συγκεντρώνει στοιχεία.

Πρόκειται για τις κατηγορίες της νεοϋορκέζας ηθοποιού Παζ ντε λα Χουέρτα ότι βιάστηκε δύο φορές το 2010 από τον Γουάινσταϊν. Σύμφωνα με την αστυνομία η περιγραφή της ηθοποιού είναι «αξιόπιστη και λεπτομερής».

Όταν ρωτήθηκε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου για την εγκληματικότητα ο Ρόμπερτ Μπόις, επικεφαλής των ερευνητών της αστυνομίας της Νέας Υόρκης, εξήγησε ότι η έρευνα επέτρεψε να επιβεβαιωθούν όσα δήλωσε η ηθοποιός, αλλά η αστυνομία θέλει να συνεχίσει να συλλέγει στοιχεία για τα περιστατικά αυτά πριν προσχωρήσει πιο μακριά.

«Αν το πρόσωπο αυτό συνέχιζε να βρίσκεται στη Νέα Υόρκη και το περιστατικό ήταν πρόσφατο, θα ενεργούσαμε αμέσως και θα προβαίναμε στη σύλληψή του. Αλλά μιλάμε για μια υπόθεση παλιά, έχουν περάσει επτά χρόνια, και πρωτίστως χρειάζεται να συλλέξουμε αποδεικτικά στοιχεία», διευκρίνισε ο Μπόις. Ο ίδιος τόνισε ότι καθώς ο Γουάινσταϊν βρίσκεται εκτός της πολιτείας, η αστυνομία θα πρέπει να έχει δικαστική εντολή για τυχόν έκδοση εντάλματος σύλληψής του.

Από τις αρχές Οκτωβρίου, περισσότερες από 100 γυναίκες έχουν κατηγορήσει τον αμερικανό παραγωγό για παρενόχληση, σεξουαλική επίθεση ή βιασμό. Έρευνες διενεργούνται επίσης στο Λος Αντζελες, το Μπέβερλι Χιλς και το Λονδίνο.

Εκπρόσωπος της αστυνομίας του Λος Αντζελες δήλωσε την Παρασκευή στο AFP ότι διενεργείται και δεύτερη έρευνα καθώς ένα νέο θύμα παρουσιάστηκε κατηγορώντας τον 65χρονο παραγωγό για σεξουαλική επίθεση το 2015, μετά την κατηγορία ιταλίδας ηθοποιού σε βάρος του για βιασμό το 2013.

Ο Γουάινσταϊν συστηματικά αρνείται κάθε κατηγορία εναντίον του.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...