183
Γκράφιτι από τους δρόμους της Αθήνας. Μια νέα πραγματικότητα παίρνει πλέον διαστάσεις μονιμότητας | SOOC

Spiegel: Νέα κοινωνική τάξη στην Ελλάδα οι φτωχοί εργαζόμενοι

Protagon Team Protagon Team 4 Νοεμβρίου 2017, 10:12
Γκράφιτι από τους δρόμους της Αθήνας. Μια νέα πραγματικότητα παίρνει πλέον διαστάσεις μονιμότητας
|SOOC

Spiegel: Νέα κοινωνική τάξη στην Ελλάδα οι φτωχοί εργαζόμενοι

Protagon Team Protagon Team 4 Νοεμβρίου 2017, 10:12

O γερμανικός Τύπος πιάνει το νήμα από εκεί όπου το άφησαν οι οικονομικοί υπουργοί, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος και ο Γιώργος Χουλιαράκης που μίλησαν για συνειδητή υπερφορολόγηση (αλλιώς οικονομική εξόντωση) της μεσαίας τάξης στην Ελλάδα.

Το Der Spiegel σε δημοσίευμά του το Σάββατο κάνει λόγο για την ανάδειξη μιας νέας  κοινωνικής τάξης στην Ελλάδα, τους «εργαζόμενους φτωχούς».

Πρόκειται, όπως αναφέρει, για μορφωμένους νέους, με σπουδές και προσόντα και με αποδοχές που φτάνουν μόνο για να καλύψουν το φαγητό τους, «τσαλακώνοντας» το αφήγημα της κυβέρνησης για καταπολέμηση της ανεργίας. Μπορεί κάποιοι να βρίσκουν δουλειά, αλλά αυτή καλύπτει μόνο την τροφή. Μεσαίωνας…

«Ο κίνδυνος ακόμη και με σταθερή εργασία να συμπεριληφθεί κάποιος ανάμεσα στους φτωχούς της Ελλάδας είναι τόσο μεγάλος, όσο πουθενά αλλού στην Ευρωπαϊκή Ενωση», αναφέρει χαρακτηριστικά το περιοδικό.

Στις αιτίες αυτής της εξέλιξης, το Der Spiegel συγκαταλέγει τη χαλάρωση της εργατικής νομοθεσίας που επέβαλαν οι δανειστές της Ελλάδας, απότοκο της δημοσιονομικής κρίσης.

Συγκρίνοντας όμως Βερολίνο και Αθήνα σε ότι αφορά στο κόστος ζωής, επισημαίνει ότι στη γερμανική μεγαλούπολη οι τιμές για προϊόντα καθημερινής κατανάλωσης είναι μόλις 14,5% υψηλότερα από ότι στην Αθήνα, ωστόσο, η αγοραστική δύναμη είναι 117% μεγαλύτερη.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...