765
O πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης (φωτογραφία αρχείου) | INTIME NEWS

Μητσοτάκης: «Η κυβέρνηση πέρασε κάτω από τον πήχη στις ΗΠΑ»

Protagon Team Protagon Team 20 Οκτωβρίου 2017, 22:22
O πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης (φωτογραφία αρχείου)
|INTIME NEWS

Μητσοτάκης: «Η κυβέρνηση πέρασε κάτω από τον πήχη στις ΗΠΑ»

Protagon Team Protagon Team 20 Οκτωβρίου 2017, 22:22

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας το βράδυ της Παρασκευής σε εκδήλωση του Ελληνογερμανικού Επιμελητηρίου -στο συνέδριο «Capital+Vision»- αναφέρθηκε, ανάμεσα στα υπόλοιπα, στην επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στις ΗΠΑ, υποστηρίζοντας πως πέρασε κάτω από τον πήχη.

«Λυπάμαι που το λέω, αλλά σε όλα η κυβέρνηση πέρασε κάτω από τον πήχη. Με εξαίρεση μερικά λόγια τυπικής διπλωματικής αβρότητας, δεν φαίνεται να υπήρξε κάποιο χειροπιαστό όφελος. Ούτε στις επενδύσεις. Ούτε στα εθνικά μας θέματα. Ούτε σε σχέση με τον γεωστρατηγικό ρόλο της χώρας. Ακόμα και στο θέμα της αναγκαίας αναβάθμισης των πολεμικών μας αεροσκαφών, τα ερωτήματα είναι πολλά και ασφαλώς θα χρειαστεί αξιόπιστη ενημέρωση, καθώς κάθε μέρα ακούμε και μια διαφορετική εκδοχή του τι θα συμβεί».

Οσον αφορά στην Οικονομία, ο Κυριάκος Μητσοτάκης υποστήριξε ότι το πλεόνασμα έχει προέλθει από την υπερφορολόγηση των πολιτών, σημειώνοντας ότι οι μεταρρυθμίσεις που εξαγγέλλει η κυβέρνηση μένουν στα λόγια.

«Οι επενδυτές αισθάνονται -και δικαιολογημένα- ότι έχουν απέναντι τους μια κυβέρνηση που εχθρεύεται την επιχειρηματικότητα και υψώνει αδικαιολόγητα εμπόδια σε κάθε επένδυση, μικρή ή μεγάλη.  Στη Νέα Δημοκρατία έχουμε επεξεργαστεί – και εξυπακούεται ότι επικαιροποιούμε συνεχώς – ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για την ριζική ανάταξη της ελληνικής οικονομίας. Κοστολογημένο και συγκεκριμένο».

Παρουσιάζοντας τα τέσσερα βήματα της ΝΔ για έξοδο της χώρας από την κρίση, ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι «το σχέδιό μας είναι ρεαλιστικό και άμεσα εφαρμόσιμο» και πως οι μεταρρυθμίσεις στην Οικονομία τις οποίες προτείνει η Νέα Δημοκρατία είναι απολύτως εναρμονισμένες με την στρατηγική της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Τα βήματα, κοστολογημένα και συγκροτημένα, όπως τα παρουσίασε ο πρόεδρος της ΝΔ προβλέπουν:

– Τη μείωση των φορολογικών συντελεστών και τη νομοθέτηση ενός σταθερού φορολογικού συστήματος. «Η Ελλάδα επί ΣΥΡΙΖΑ κατόρθωσε – γιατί περί κατορθώματος πρόκειται – να έχει σε όλους ανεξαιρέτως τους τομείς της οικονομίας τον υψηλότερο ή έναν από τους υψηλότερους φορολογικούς συντελεστές στην Ευρωπαϊκή Ένωση», ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης.

– Την άρση των ρυθμιστικών, των χωροταξικών και των άλλων γραφειοκρατικών εμποδίων για την υλοποίηση επενδύσεων. «Έχω προσωπικά δεσμευθεί για τη δημιουργία μίας και μόνης δημόσιας Αρχής σε επίπεδο υφυπουργού η οποία θα ασκεί όλες τις αδειοδοτικές αρμοδιότητες για τις στρατηγικές επενδύσεις εάν η καθ’ ύλην αρμόδια δημόσια Αρχή δεν το πράξει εντός μίας αποκλειστικής προθεσμίας», τόνισε.

– Την τόνωση της ρευστότητας της οικονομίας και η επιστροφή του χρηματοπιστωτικού συστήματος σε ομαλές συνθήκες λειτουργίας. «Στόχος μας είναι να μπορούν οι τράπεζες να επιτελέσουν την πραγματική αποστολή τους, που είναι βέβαια η στήριξη των υγειών και παραγωγικών επενδύσεων», σημείωσε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.

– Τον εκσυγχρονισμό της δημόσιας διοίκησης, με αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων, την ηλεκτρονική διακυβέρνηση και την αναβάθμιση των τεχνολογικών υποδομών, την επιτάχυνση απονομής της Δικαιοσύνης και τη δραστική καταπολέμηση της γραφειοκρατίας σε όλα τα επίπεδα. «Στην προσπάθεια αυτή είμαι σίγουρος ότι θα έχουμε συμμάχους τους δημοσίους υπαλλήλους» υπογράμμισε.

«Προσωπικά δεν έχω καμία πρόθεση να ακολουθήσω το δρόμο του ανέξοδου δημαγωγικού λαϊκισμού για να βρεθώ αντιμέτωπος με την σκληρή πραγματικότητα μετά τις εκλογές. Αρκετά εξαπατήθηκε ο ελληνικός λαός. Του αξίζει μια υπεύθυνη και σοβαρή κυβέρνηση που θα διακρίνεται για τη συνέπεια λόγων και έργων, για την αποτελεσματικότητα και την εργατικότητά της. Δεν είμαστε το ίδιο», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

ΣΥΡΙΖΑ για ομιλία Μητσοτάκη: Το σχέδιό του οδηγεί στη διάλυση του κοινωνικού κράτους

«Ο κ. Μητσοτάκης προσποιήθηκε για μία ακόμα φορά πως προσγειώθηκε ουρανοκατέβατος στον Υμηττό» σχολίασε ο ΣΥΡΙΖΑ την ομιλία του προέδρου της ΝΔ στο Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο.

Αναφορικά με τα πλεονάσματα στα οποία αναφέρθηκε, ο ΣΥΡΙΖΑ, τονίζει πως ξέχασε ότι η κυβέρνηση Σαμαρά στην οποία μετείχε ως υπουργός, είχε υπογράψει πλεονάσματα ύψους 4% ως το 2030 και προσθέτει: «Ισχυρίστηκε πως το 2014 η χώρα είχε μπει σε τροχιά ανάπτυξης, λησμονώντας ότι η τότε κυβέρνηση επέλεξε να εκτροχιάσει το πρόγραμμα για προεκλογικούς λόγους. Και βεβαίως, απέφυγε να πει έστω και μία κουβέντα για την εκτόξευση της ανεργίας και της ύφεσης από το 2010 έως το 2014».

Ο ΣΥΡΙΖΑ, συνεχίζει στην ανακοίνωσή του, τονίζοντας: «Αναφέρθηκε στην αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων, όταν ο ίδιος έχει μείνει στην ιστορία ως ο υπουργός των απολύσεων. Αυτή ήταν η δική του αντίληψη της αξιολόγησης. Έκανε νουθεσίες για το τραπεζικό σύστημα και τα κόκκινα επιχειρηματικά δάνεια, όταν ο ίδιος δεν έχει πει κουβέντα για το πώς θα ξεπληρώσει το κόμμα του τα 210 εκατ. ευρώ που χρωστάει στις τράπεζες».

Η Κουμουνδούρου υπογραμμίζει πως ο κ. Μητσοτάκης «μίλησε για περιορισμό των δημοσίων δαπανών, χωρίς να έχει την παρρησία να ομολογήσει πως αυτές θα προκύψουν από τη διάλυση του κοινωνικού κράτους και συντριβή της δημόσιας Υγείας και Παιδείας».

Καταλήγοντας η ανακοίνωση σημειώνει: «Δυστυχώς για τον κ. Μητσοτάκη, οι πολίτες όχι μόνο θυμούνται τα πεπραγμένα του, αλλά έχουν και την κρίση ώστε να αντιλαμβάνονται πως οι προγραμματικές του θέσεις βρίσκουν ευήκοα ώτα μόνο στην επιχειρηματική ελίτ που τον περιτριγυρίζει και όχι στην κοινωνική πλειοψηφία».

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...