181
Δεν έλειψαν οι αιχμές από τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο για την απόφαση του Ανώτατου Ακυρωτικού Δικαστηρίου | ΙΝΤΙΜΕnews

Προς νέα υπουργική απόφαση για το πόθεν έσχες μετά το «μπλόκο» του ΣτΕ

Protagon Team Protagon Team 19 Οκτωβρίου 2017, 17:10
Δεν έλειψαν οι αιχμές από τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο για την απόφαση του Ανώτατου Ακυρωτικού Δικαστηρίου
|ΙΝΤΙΜΕnews

Προς νέα υπουργική απόφαση για το πόθεν έσχες μετά το «μπλόκο» του ΣτΕ

Protagon Team Protagon Team 19 Οκτωβρίου 2017, 17:10

Νέα υπουργική απόφαση που θα ρυθμίζει με λεπτομέρειες την ηλεκτρονική υποβολή δηλώσεων πόθεν έσχες προανήγγειλε ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης, Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, μετά την απόφαση της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επκρατείας που έκρινε παράνομες και αντισυνταγματικές συγκεκριμένες διατάξεις της πρώτης ΚΥΑ.

Στην ανακοίνωσή του για το θέμα, ο κ. Παπαγγελόπουλος σημειώνει με νόημα πως  η σχετική υπόθεση εκκρεμεί στο Συμβούλιο της Επικρατείας από τον περασμένο Νοέμβριο, αλλά η απόφαση εκδόθηκε παραμονές της λήξης της προθεσμίας για την υποβολή των δηλώσεων πόθεν έσχες (με ό,τι μπορεί να σημαίνει αυτό). Συμπληρώνει μάλιστα, ότι μόλις καθαρογραφεί η απόφαση και λάβει η κυβέρνηση επίσημα γνώση όλου του περιεχομένου της, θα αποφασίσει για τις περαιτέρω ενέργειες με γνώμονα την πάταξη της διαφθοράς.

Τονίζει τέλος, ότι το όλο θέμα δημιουργήθηκε από την αβεβαιότητα που προκάλεσε «η δημοσιοποίηση μιας άτυπης περίληψης της υπ’ αριθ. 2649/2017 απόφασης της ολομέλειας του ΣτΕ», κάτι στο οποίο αναφέρθηκε και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος εκφράζοντας την έκπληξή του για την απόφαση του ΣτΕ.

Όπως επεσήμανε ο κ. Τζανακόπουλος, δεν υπάρχει επίσημη απόφαση πάρα μόνο μία ανυπόστατη περίληψη στον ιστότοπο του Ανώτατου Ακυρωτικού Δικαστηρίου, κάτι που δεν αποτελεί νομικό δεδικασμένο.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...