476
|

Καμίνης: «Ο ΣΥΡΙΖΑ εξελίχθηκε στο χαϊδεμένο παιδί μιας στατικής Ευρώπης»

Protagon Team Protagon Team 9 Οκτωβρίου 2017, 16:54

Καμίνης: «Ο ΣΥΡΙΖΑ εξελίχθηκε στο χαϊδεμένο παιδί μιας στατικής Ευρώπης»

Protagon Team Protagon Team 9 Οκτωβρίου 2017, 16:54

Τη διαφοροποίησή του από τη θέση της Δημοκρατικής Συμπαράταξης να μην ψηφίζει κυβερνητικά νομοσχέδια που δεν τα ψηφίζει σύσσωμη η συμπολίτευση (και οι ΑΝΕΛ δηλαδή), προκειμένου να μην παρέχεται υποστήριξη στον ΣΥΡΙΖΑ και να καταδεικνύεται το ετερόκλητο του κυβερνητικού σχήματος, εξέφρασε με συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Γιώργος Καμίνης. «Θεωρώ ότι είναι λάθος για μια αξιόπιστη και υπεύθυνη πολιτική δύναμη να ετεροπροσδιορίζεται, είτε από τους αντιπάλους της, είτε από τις εκάστοτε συνθήκες. Σε κρίσιμα νομοσχέδια η κοινοβουλευτική στάση δεν πρέπει να καθορίζεται με βάση την κομματική αριθμητική, αλλά πρέπει να είναι ανάλογη με τη σημασία που έχουν για την κοινωνία» τόνισε ο δήμαρχος Αθηναίων και υποψήφιος για την ηγεσία του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς. Συμπλήρωσε δε με νόημα: «Ανάμεσα στο καλό του πολίτη, ιδίως στο χώρο των δικαιωμάτων, και στην κατάδειξη της ανορθογραφίας των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, διαλέγω το πρώτο».

Στη συνέντευξή του ο κ. Καμίνης έστρεψε τα βέλη του και στα δύο μεγάλα κόμματα (ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ) χαρακτηρίζοντάς τα «κόμματα που είναι κολλημένα στα διλήμματα του παρελθόντος» ενώ υποστήριξε ότι το σχέδιο ανασυγκρότησης της χώρας πρέπει να βασίζεται σε «λιγότερους φόρους, μεγαλύτερους μισθούς, μεγαλύτερη κινητικότητα στην εργασία με αξιολόγηση, πολιτικές επανεκπαίδευσης και συνεχούς εκπαίδευσης».

Ο δήμαρχος Αθηναίων, σημείωσε ότι επιβάλλεται να μιλήσουν πρώτες οι προοδευτικές δυνάμεις «για το δίπολο ανισότητες-δυνατότητες, τη φτώχεια και τη συνεχή διόγκωσή της, το μεταναστευτικό και τις αλλαγές που προκαλεί στις ζωές των ανθρώπων, την ασφάλεια και τις συνεχείς προκλήσεις που υπάρχουν, με λόγο ειλικρινή, ενωτικό και κυρίως ρεαλιστικό» και συμπλήρωσε, ότι «αν δεν το κάνουμε θα βρεθούν κάποιοι άλλοι, όπως προχθές στον Ασπρόπυργο, να καλλιεργήσουν το φόβο και το μίσος, και να σκίσουν τα δικά τους «μνημόνια» με το εκάστοτε μαγικό ραβδί προσδοκώντας ανάλογα εκλογικά οφέλη».

Κληθείς δε να σχολιάσει τις δηλώσεις Ντάισελμπλουμ για εκλογές το 2019, τόνισε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ εξελίχθηκε στο χαϊδεμένο παιδί μιας στατικής Ευρώπης, αδιάφορης για την Ελλάδα. Ο πιο βολικός εκτελεστής των επιδιώξεών της» και προσθέτει ότι «ο κυνισμός του ΣΥΡΙΖΑ, η πάση θυσία προσκόλλησή του στην εξουσία, ανοίγει τον δρόμο σε χειρότερους δημαγωγούς».

Είπε συγκεκριμένα ο κ. Καμίνης: «Αν και εικάζω ότι η δήλωσή του είχε να κάνει με την ανάγκη σταθερότητας, με την οποία ουδείς διαφωνεί, θεωρώ ωστόσο ότι εύκολα μπορεί να παρερμηνευθεί και ως εκ τούτου θα μπορούσε να έχει αποφευχθεί. Από την άλλη, λέει μια μεγάλη αλήθεια: καμιά ελληνική κυβέρνηση στα 7 χρόνια της κρίσης δεν έδωσε τόσα πολλά στους δανειστές μας και μάλιστα χωρίς καμία κοινωνική διαμαρτυρία. Φαντάζεσθε μια άλλη κυβέρνηση να έφτιαχνε ένα υπερταμείο με όλη τη δημόσια περιουσία υπαγόμενο σε ξένη διοίκηση; Ο ΣΥΡΙΖΑ εξελίχθηκε στο χαϊδεμένο παιδί μιας στατικής Ευρώπης, αδιάφορης για την Ελλάδα. Ο πιο βολικός εκτελεστής των επιδιώξεών της. Ο κυνισμός του ΣΥΡΙΖΑ, η πάση θυσία προσκόλλησή του στην εξουσία, ανοίγει τον δρόμο σε χειρότερους δημαγωγούς. Στους ώμους της μεγάλης Δημοκρατικής παράταξης που δημιουργούμε εναποτίθεται το βάρος μιας ιστορικής ευθύνης. Εμείς καλούμαστε, για άλλη μια φορά, να βγάλουμε την πατρίδα μας από το αδιέξοδο».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...