296
Ο Νίκος Ανδρουλάκης με συντοπίτες του | ΔΤ

Νίκος Ανδρουλάκης: «Να συγκρουστούμε δομικά με τα κατεστημένα»

Protagon Team Protagon Team 9 Οκτωβρίου 2017, 16:12
Ο Νίκος Ανδρουλάκης με συντοπίτες του
|ΔΤ

Νίκος Ανδρουλάκης: «Να συγκρουστούμε δομικά με τα κατεστημένα»

Protagon Team Protagon Team 9 Οκτωβρίου 2017, 16:12

Την πατρίδα του, το Οροπέδιο Λασιθίου, επισκέφτηκε το Σαββατοκύριακο ο Νίκος Ανδρουλάκης, στο πλαίσιο της περιοδείας του στην Κρήτη. Η περιοχή είναι γνωστή και ως «γενέτειρα του Δία» αλλά και τόπος από τον οποίο ξεκίνησαν πολλές επαναστάσεις, με τον ευρωβουλευτή και υποψήφιο για την ηγεσία της Δημοκρατικής Παράταξης, να έχει εξαιρετικές πολιτικές συζητήσεις με τους κατοίκους.

Η ρακή έρεε άφθονη αλλά το ενδιαφέρον ήταν έντονο για το μέλλον της Κεντροαριστεράς αλλά και της Ελλάδας.

Πολυπληθείς ήταν και οι ομιλίες που πραγματοποίησε σε Χανιά και Ρέθυμνο με τον κόσμο να αποδεικνύει ότι τα κόμματα δεν τα γεννούν οι ανθρώπινες φιλοδοξίες αλλά οι ανάγκες και σήμερα οι ανάγκες είναι πολύ μεγάλες.

Πλήθος κόσμου στην εκδήλωση του Νίκου Ανδρουλάκη στο Ρέθυμνο
Πλήθος κόσμου στην εκδήλωση του Νίκου Ανδρουλάκη στο Ρέθυμνο

Ο κ. Ανδρουλάκης μίλησε για την απογοήτευση των Ελλήνων, κυρίως των νέων που ταυτίζουν την πολιτική με την απάτη και ζήτησε την κινητοποίηση του φιλελεύθερου, δημοκρατικού κόσμου. «Το μείζον ζήτημα της δημοκρατικής συμπαράταξης είναι να ανατάξει τον σύνολο της ελληνικής παραγωγής στα χέρια της μεσαίας τάξης. Γιατί χωρίς μεσαία τάξη ούτε οι ισχυροί, ούτε οι πιο αδύναμοι μπορούν να ενισχυθούν μακροπρόθεσμα κι η ολιγαρχία θα είναι ακόμη σκληρότερη από αυτή που είναι σήμερα».

Και όπως τόνισε: «Χρειάζεται η δημοκρατική παράταξη ως μια δύναμη που θα αλλάξει το υπάρχον μοντέλο.

»Εάν αυτό που κάνουμε, συμβιβαστεί και δεν συγκρουστεί, δεν αμφισβητήσει αυτά τα κατεστημένα που οδήγησαν τη χώρα στη χρεοκοπία, δεν καταφέραμε τίποτα. Κι αν ζήτω μαζική στήριξη είναι γιατί έχω κάθε διάθεση, μαζί με μια νέα γενιά κι ένα άφθαρτο πολιτικό προσωπικό, να συγκρουστούμε δομικά με αυτά τα κατεστημένα. Εάν αποτύχουμε, η αποτυχία δεν θα είναι παραταξιακή, θα είναι εθνική. Το σημερινό πολιτικό σχήμα της Δεξιάς και της Αριστεράς θα οδηγήσει τη χώρα σε περιπέτεια».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...