218
Με «δεμένα τα χέρια» μπροστά στο τεχνικό αδιέξοδο για την ηλεκτρονική ψηφοφορία ο Νίκος Αλιβιζάτος, ζητά σύσκεψη των υποψηφίων | INTIMEnews/ ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Αλιβιζάτος καλεί σε κοινή σύσκεψη των υποψηφίων

Protagon Team Protagon Team 23 Σεπτεμβρίου 2017, 18:36
Με «δεμένα τα χέρια» μπροστά στο τεχνικό αδιέξοδο για την ηλεκτρονική ψηφοφορία ο Νίκος Αλιβιζάτος, ζητά σύσκεψη των υποψηφίων
|INTIMEnews/ ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Αλιβιζάτος καλεί σε κοινή σύσκεψη των υποψηφίων

Protagon Team Protagon Team 23 Σεπτεμβρίου 2017, 18:36

Ο επικεφαλής της Ανεξάρτητης Επιτροπής για τη τήρηση της δεοντολογίας στις εκλογές για τον νέο πολιτικό φορέα της Κεντροαριστεράς, καθηγητής Νίκος Αλιβιζάτος, πρότεινε με επιστολή που απέστειλε σε όλους τους υποψήφιους αρχηγούς να πραγματοποιηθεί κοινή σύσκεψη, για να αποφασιστούν τα επόμενα βήματα μετά την εμπλοκή που δημιουργήθηκε, εξ’ αιτίας της άρνησης των εταιρειών κινητής τηλεφωνίας να αναλάβουν την ηλεκτρονική διεξαγωγή της ψηφοφορίας.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες που επικαλείται ο ιστότοπος kathimerini.gr, ο κ. Αλιβιζάτος προτείνει την Τρίτη 26, την Πέμπτη 28 και την Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου ως πιθανές ημέρες για τη διεξαγωγή της σύσκεψης, επισυνάπτοντας στην επιστολή του την απάντηση της εταιρείας WIND, η οποία θέτει συγκεκριμένους όρους, που αν γίνουν δεκτοί, μεταθέτουν τις εκλογές  για τον Δεκέμβριο. Επιπλέον, σημειώνει στην επιστολή του ότι το σύστημα χρειάζεται περίπου 60 μέρες προετοιμασίας, για να είναι αξιόπιστα λειτουργικό.

Στην επιστολή της, η WIND φέρεται να αρνείται την ευθύνη για την ανάληψη του έργου της ψηφοφορίας αλλά αφήνει ανοικτή την συνεργασία «με όποιον φορέα αναλάβει το έργο της εκλογικής διαδικασίας», προκειμένου να παράσχει «τις αναγκαίες υπηρεσίες και εξοπλισμό επικοινωνίας», εφόσον της ζητηθεί.

Ο κ. Αλιβιζάτος αναφέρει ακόμη ότι θα πρέπει να απευθυνθεί σε εταιρίες πληροφορικής, οι οποίες έχουν εμπειρία στον σχεδιασμό, την ανάπτυξη και τη λειτουργία ολοκληρωμένων πληροφορικών συστημάτων. Τέτοιες εταιρίες είναι μεταξύ άλλων η Intrasoft, η Unisystem, η Singular και η OTS.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...