284
Ο Ντόναλντ Τραμπ και ο Εμανουέλ Μακρόν παρακολουθούν την στρατιωτική παρέλαση στο Παρίσι στις 14 Ιουλίου | EPA/Julien de Rosa

Στρατιωτική παρέλαση μπροστά από τον Λευκό Οίκο ονειρεύεται ο Τραμπ!

Protagon Team Protagon Team 19 Σεπτεμβρίου 2017, 08:32
Ο Ντόναλντ Τραμπ και ο Εμανουέλ Μακρόν παρακολουθούν την στρατιωτική παρέλαση στο Παρίσι στις 14 Ιουλίου
|EPA/Julien de Rosa

Στρατιωτική παρέλαση μπροστά από τον Λευκό Οίκο ονειρεύεται ο Τραμπ!

Protagon Team Protagon Team 19 Σεπτεμβρίου 2017, 08:32

Η εικόνα των αρμάτων μάχης που κατεβαίνουν σε παράταξη την λεωφόρο Πενσυλβάνια, εκεί όπου βρίσκεται  ο Λευκός Οίκος στην Ουάσινγκτον, δεν είναι μια εικόνα που θα έβλεπαν με καλό μάτι πολλοί Αμερικανοί – και όχι μόνο γιατί είναι ασυνήθιστη, είναι μια ευθεία προσβολή προς την αμερικανική δημοκρατία: ο στρατός δεν κατεβαίνει στους δρόμους στις ΗΠΑ, αλλά μόνο στο εξωτερικό για να πολεμήσει.

Φαίνεται όμως ότι αρέσει στον Ντόναλντ Τραμπ και για αυτό θα ήθελε να την δει να υλοποιείται στην εθνική εορτή της 4ηης Ιουλίου.

Ο Guardian αναφέρει ότι ο Τραμπ σκέφτεται μια τέτοια στρατιωτική παρέλαση και ότι η έμπνευσή του ήταν η αντίστοιχη παρέλαση που είχε δει στις 14 Ιουλίου στο Παρίσι ως καλεσμένος  του Εμανουέλ Μακρόν.

2017-09-19T021555Z_556920812_RC1FC049CD70_RTRMADP_3_USA-TRUMP-MACRON
Ο Εμανουέλ Μακρόν και ο Ντόναλντ Τραμπ είχαν τη Δευτέρα σύντομη συνάντηση στη Νέα Υόρκη (REUTERS/Kevin Lamarque)

Μετά τη συνάντηση που είχαν οι δύο ηγέτες τη Δευτέρα στη Νέα Υόρκη στο περιθώριο της Γενικής Συνόδου του ΟΗΕ, ο Τραμπ είπε ότι ζήτησε από τον προσωπάρχη του Λευκού Οίκου (και απόστρατο στρατηγό των Πεζοναυτών) Τζον Κέλι να εξετάσει το ενδεχόμενο μιας παρέλασης κατά την εθνική εορτή.

Πρόσθεσε ο πρόεδρος ότι είχε θαυμάσει την αντίστοιχη γαλλική, αλλά βέβαια για τις ΗΠΑ θα ήθελε να δει κάτι καλύτερο και μεγαλύτερο. Ιδιαίτερα τον είχε ενθουσιάσει ότι είχαν συμμετάσχει αντιπρόσωποι από διαφορετικούς πολέμους με διαφορετικές στολές. «Ηταν πολύ καλοφτιαγμένο», είπε.

Η παρέλαση στη Γαλλία που είδε και ο Τραμπ ήταν διάρκειας δύο ωρών με πολλά γαλλικά αλλά και αμερικανικά οπλικά συστήματα να παρελαύνουν στα Ηλύσια Πεδία.

Η ιδέα της στρατιωτικής παρέλασης ακόμη και σε εθνική εορτή φαίνεται μάλλον ασυνήθιστη για τις ΗΠΑ που προτιμούν τις παρελάσεις ενστόλων, συνοδεία μπάντας, χωρίς όμως να συμμετέχουν οπλικά συστήματα.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...