362
Ο Αλέξης Τσίπρας παρακολουθεί τον Πάνο Καμμένο στη Βουλή. Τώρα τελευταία ο υπουργός Αμυνας έχει περιοριστεί στα καθήκοντα του χαρτοφυλακίου του | ΙΝΤΙΜΕΝΕWS/ΧΑΛΚΙΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ

Μήπως ο Τσίπρας κρύβει τον Καμμένο;

Αγγελος Κωβαίος Αγγελος Κωβαίος 7 Σεπτεμβρίου 2017, 15:15
Ο Αλέξης Τσίπρας παρακολουθεί τον Πάνο Καμμένο στη Βουλή. Τώρα τελευταία ο υπουργός Αμυνας έχει περιοριστεί στα καθήκοντα του χαρτοφυλακίου του
|ΙΝΤΙΜΕΝΕWS/ΧΑΛΚΙΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ

Μήπως ο Τσίπρας κρύβει τον Καμμένο;

Αγγελος Κωβαίος Αγγελος Κωβαίος 7 Σεπτεμβρίου 2017, 15:15

Πού είναι ο Πάνος Καμμένος; Η πολιτική του «εξαφάνιση» έχει επισημανθεί τις τελευταίες εβδομάδες όμως η απουσία του από τον διάδρομο προσγείωσης του «Ελ. Βενιζέλος» κατά την άφιξη του Εμανουέλ Μακρόν άφησε ένα κενό. Και προκάλεσε μία κάποια έκπληξη, ασχέτως αν επισήμως ο υπουργός Αμυνας είναι στο Ταλίν για Σύνοδο της ΕΕ. Κανονικά κάτι τέτοια δεν τα χάνει ο υπουργός.

Ο κ. Καμμένος είχε υποδεχθεί με ιδιαίτερη χαρά όπως θυμόμαστε τον Μπαράκ Ομπάμα κατά την περυσινή του επίσκεψη, διεκδικεί εδώ και χρόνια άλλωστε έναν ρόλο δήθεν συνδέσμου του Τσίπρα με τους Αμερικανούς. Την Πέμπτη απουσίαζε ακόμη και από την κατάθεση στεφάνου στο μνημείο του Αγνωστου Στρατιώτη. Εκεί που πόζαρε προ ετών, με τον Πρωθυπουργό σε στάση ανάπαυσης, πίσω από τον πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ…

Είναι εμφανές ότι κάτι συμβαίνει και φήμες θέλουν τον υπουργό Αμυνας να βρίσκεται σε διαφωνία με το Μαξίμου εν όψει επικείμενου ανασχηματισμού. Κάτι θέλει και δεν του το δίνουν, σύμφωνα με κάποιες πηγές.

Το πιθανότερο είναι ότι αυτή τη φορά η εξαφάνισή του έχει να κάνει και με άλλα ζητήματα και μένει να φανεί αν υπάρχει κρίση στη σχέση των κυβερνητικών εταίρων –«που θα πάνε μαζί ως το τέλος», όπως έχει δηλώσει ο υπουργός.

Κατά μία εκδοχή, η απουσία Καμμένου από το «κάδρο» της επίσκεψης Μακρόν σχετίζεται με το προφίλ που εναγωνίως επιχειρεί να φιλοτεχνήσει ο Τσίπρας για τον εαυτό του.

Πώς θα μπορούσε να εμφανιστεί ως συνομιλητής της ευρωπαϊκής πολιτικής νεωτερικότητας αν έστελνε τον Καμμένο να υποδεχθεί τον Μακρόν; Δύσκολα. Πόσο μάλλον αν αυτό συνέβαινε λίγες μόλις ημέρες αφότου εξυμνούσε τον Ανδρέα σε εκείνο το βιαστικό άρθρο της 3ης Σεπτέμβρη.

Τώρα, το πώς θα επέβαλλε ο Τσίπρας στον κυβερνητικό του εταίρο την εξαφάνισή του είναι ένα θέμα. Αλλά εκεί οι κρυφές παράμετροι παίζουν τον ρόλο τους.

Το να σπάσει ο κυβερνητικός συνασπισμός με τέτοια αφορμή δεν συγκαταλέγεται προφανώς στα πολύ πιθανά σενάρια. Oμως το ότι ο Τσίπρας κάποια στιγμή θα επιχειρήσει με κάθε τρόπο να βγάλει από πάνω του την συνεργασία με τους ΑΝΕΛ είναι νομοτελειακό.

Σε ποιο χρόνο θα γίνει αυτό, με ποιον τρόπο και τι επιπτώσεις θα έχει, δεν μπορεί να προσδιοριστεί με βεβαιότητα. Οταν όμως έλθει εκείνη η στιγμή θα είναι σίγουρα μία από τις πιο χαριτωμένες και ενδιαφέρουσες της νεώτερης πολιτικής μας ιστορίας.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...