1408
Η Αντζελίνα Τζολί δίνει σκηνοθετικές οδηγίες στα γυρίσματα της ταινίας της «Πρώτα σκότωσαν τον πατέρα μου» | © Netflix / First They Killed My Father: A Daughter of Cambodia Remembers

Αντζελίνα Τζολί: «Δεν μου αρέσει να είμαι μόνη – ήταν δύσκολο»

Κική Τριανταφύλλη Κική Τριανταφύλλη 4 Σεπτεμβρίου 2017, 15:20
Η Αντζελίνα Τζολί δίνει σκηνοθετικές οδηγίες στα γυρίσματα της ταινίας της «Πρώτα σκότωσαν τον πατέρα μου»
|© Netflix / First They Killed My Father: A Daughter of Cambodia Remembers

Αντζελίνα Τζολί: «Δεν μου αρέσει να είμαι μόνη – ήταν δύσκολο»

Κική Τριανταφύλλη Κική Τριανταφύλλη 4 Σεπτεμβρίου 2017, 15:20

Aν δεν είχε να προωθήσει την καινούργια της ταινία το πιθανότερο είναι ότι δεν θα μιλούσε, έστω και απρόθυμα, για τη ζωή της από τότε που χώρισε με τον Μπραντ Πιτ. Αλλά η Αντζελίνα Τζολί είναι βετεράνος της σόουμπιζ και η δραματική ταινία που γύρισε στην Καμπότζη, «Πρώτα σκότωσαν τον πατέρα μου», χρειάζεται δημοσιότητα.  Πέρασε λοιπόν ένα Σαββατοκύριακο σε μια σουίτα ξενοδοχείου στο Μπέβερλι Χιλς δίνοντας συνεντεύξεις. Παραδέχτηκε, όμως, ότι δεν της ήταν εύκολο: «Είμαι κάπως ντροπαλή αυτή τη φορά, επειδή δεν νιώθω τόσο δυνατή όπως στο παρελθόν».

Η Τζολί συνυπογράφει το σενάριο μαζί με την συγγραφέα και ακτιβίστρια Λανγκ Ουνγκ,είναι επίσης υπεύθυνη για την σκηνοθεσία και την παραγωγή της ταινίας. Αυτή την εποχή εξάλλου ολοκληρώνεται το διαζύγιό της με τον Μπραντ Πιτ και συζητούν τους όρους της επιμέλειας των παιδιών. Οι τελευταίοι 12 μήνες έχουν αφήσει τα σημάδια τους στην 42χρονη ηθοποιό, που είναι χλωμή και αδύνατη.

«Ηταν δύσκολο», δήλωσε, «δεν μου αρέσει να είμαι μόνη. Δεν είναι κάτι που ήθελα. Δεν υπάρχει τίποτα καλό σε αυτό. Είναι δύσκολο. Μερικές φορές ίσως φαίνεται ότι τα κατάφερα, αλλά στην πραγματικότητα το μόνο που προσπαθώ είναι να περνάω τις μέρες μου. Συναισθηματικά ήταν ένας πολύ δύσκολος χρόνος, είχα και μερικά άλλα θέματα υγείας. Η υγεία μου είναι κάτι που πρέπει να παρακολουθήσω».

20th Century Fox Mr & Mrs Smith
Ο Μπραντ Πιτ και η Αντζελίνα Τζολί γνωρίστηκαν το 2010 στα γυρίσματα της ταινίας «Ο κύριος και η κυρία Σμιθ» (20th Century Fox / Mr & Mrs Smith)

Πριν από τέσσερα χρόνια, η Αντζελίνα Τζολί είχε υποβληθεί, προληπτικά, σε διπλή μαστεκτομή (διέτρεχε κίνδυνο 87%) και το 2015 έκανε επίσης αφαίρεση ωοθηκών. Η μητέρα της είχε καρκίνο του μαστού και πέθανε το 2007 σε ηλικία 56 ετών από καρκίνο των ωοθηκών, ενώ και η γιαγιά της πέθανε από καρκίνο των ωοθηκών σε ηλικία 45 ετών. Πέρσι, αποκάλυψε σε συνέντευξή της στο Vanity Fair, ότι εκτός από υπέρταση εμφάνισε και παράλυση Μπελ, που της προκάλεσε πτώση της μιας πλευράς του προσώπου, την οποία αντιμετώπισε με  βελονισμό.

Σκέφτεται, όμως, πόσο χειρότερα θα μπορούσαν να είναι τα πράγματα, είναι χαρούμενη που δεν έχει καρκίνο και ότι αν πάθει, θα τον καθυστερήσει για μερικά χρόνια, οπότε «το αντάλλαγμα για την γαλήνη του μυαλού είναι αρκετά καλό», είπε. Η Τζολί δήλωσε ακόμη ότι προσπαθεί να γελάει όσο το δυνατόν περισσότερο. «Τείνουμε να έχουμε τόσοπολύ άγχος που τα παιδιά μας το αισθάνονται ενώ χρειάζεται να αισθάνονται τη χαρά μας. Ακόμα κι αν κάνετε χημειοθεραπεία, πρέπει να βρείτε την ικανότητα να αγαπάτε και να γελάτε», είπε, προσθέτοντας χαμογελαστή: «Μπορεί να ακούγεται σαν καρτ ποστάλ, αλλά είναι αλήθεια».

Στην Καμπότζη πήγε με τα έξι παιδιά της – ο 16χρονος Μάντοξ, ο 13χρονος Παξ, η 12χρονη Ζαχάρα, η 11χρονη Σιλό και τα 9 ετών δίδυμα, ο Νοξ και η Βιβιέν, και τα εννέα ετών δίδυμα Knox και Vivienne- τα οποία έμειναν μαζί της  τους τέσσερις μήνες που κράτησαν τα γυρίσματα. Εδώ και μια δεκαετία, η Τζολί είναι πολίτης της Καμπότζης, έχει επίσης ένα σπίτι κοντά στα σύνορα με την Ταϊλάνδη και ο χρόνος που πέρασε εκεί είχε ιδιαίτερη σημασία για εκείνη και τον Μάντοξ, τον οποίο υιοθέτησε εκεί όταν ήταν τριών μηνών.

Joli-Maddox-Ung photo Pax
Η Αντζελίνα Τζολί, ο γιος της Μάντοξ Τζολί Πιτ και η Λανγκ Ουγκ στα γυρίσματα της ταινίας στην Καμπότζη. Τη φωτογραφία τράβηξε ο γιος της Παξ Τιεν Τζολί Πιτ

Η ταινία «Πρώτα σκότωσαν τον πατέρα μου» βασίζεται στα απομνημονεύματα της Λανγκ Ουνγκ (το βιβλίο της κυκλοφόρησε το 2000) για τη γενοκτονία των Ερυθρών Χμερ και τον θάνατο των γονιών και δύο από τα αδέλφια της. Ο Μάντοξ ήξερε από την πρώτη στιγμή την ιστορία της Λανγκ. Κάποτε η Τζολί του είπε: «Μια μέρα, γιε, θα είσαι έτοιμος και θα μου πεις ότι ήρθε η ώρα να μπεις βαθιά στη χώρα σου. Αλλά χρειάζομαι τη βοήθειά σου και θα πρέπει να εργαστείς και να είσαι εκεί κάθε μέρα και δεν θα μπορείς να πεις όχι και ότι είσαι κουρασμένος». Και μια μέρα εκείνος της είπε ότι είναι έτοιμος.

«Ήθελα πραγματικά να μάθει ο Μάντοξ την ιστορία της Καμπότζης, έτσι ένιωσα ότι αυτή η ταινία ήταν ένα ταξίδι που θα μπορούσαμε να κάνουμε. Και πήγε σε βάθος την έρευνα και την επεξεργασία. Έχοντας κάποιον νεότερο να μου λέει, “χάνεται η προσοχή μου” ή “αυτό είναι πολύ περίπλοκο”, ήταν πραγματικά χρήσιμο», λέει.

Η ταινία είναι μια οικογενειακή υπόθεση: ο Μάντοξ ήταν ο εκτελεστικός παραγωγός, ο Παξ έκανε κάποιες φωτογραφίες ενώ και τα υπόλοιπα τέσσερα παιδιά ήταν καθημερινά παρόντα στα γυρίσματα και έπαιζαν με τα παιδιά-ηθοποιούς. «Το 70% των Καμποτζιανών είναι κάτω των 30 ετών», λέει η Τζόλι, «Και αν δουν αυτή την ταινία και δεν θέλουν να επαναληφθεί αυτό που συνέβη, τότε θα είναι αυτοί που θα οδηγήσουν τη χώρα προς τα εμπρός».

Joli-girl_netflix
Η Αντζελίνα Τζολί με την Σαρέουμ Σρέι Μοκ, την μικρή Καμποτζιανή που υποδύεται την Λανγκ Ουγκ στην ταινία «Πρώτα σκότωσαν τον πατέρα μου»

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης η Αντζελίνα Τζολί μιλούσε γρήγορα και ήσυχα, κυρίως με καλό χιούμορ, αναφέρει η Sunday Telegraph. Δυστρόπησε όμως όταν η δημοσιογράφος της βρετανικής εφημερίδας την ρώτησε για την διαμάχη που έχει προκύψει σχετικά με τις μεθόδους του κάστινγκ της ταινίας. Σε μια συνέντευξή της στο Vanity Fair, η Τζολί είχε αφήσει να εννοηθεί ότι οι υπεύθυνοι του κάστινγκ της έπαιζαν ένα παιχνίδι: έβαζαν χρήματα μπροστά σε φτωχά παιδιά ρωτώντας τι θέλουν να τα κάνουν και στη συνέχεια τους τα έπαιρναν. Τελικά ανέθεσαν τον πρωταγωνιστικό ρόλο της Λανγκ Ουνγκ σε ένα μικρό κορίτσι που «συγκλονίστηκε» όταν υποχρεώθηκε να τα δώσει πίσω.

Οι δικηγόροι της ηθοποιού ζήτησαν διόρθωση, αλλά το περιοδικό επέμενε στην ιστορία του. «Το εξήγησα και μπορείτε να το αναζητήσετε», δήλωσε απότομα η Τζολί, «Ήταν μια παρεξήγηση και δεν συνέβη με κανένα τρόπο που δεν ήταν απολύτως σύμφωνος με το τι ήταν καλύτερο για το παιδί και την οικογένεια».

Το δράμα «Πρώτα σκότωσαν τον πατέρα μου» είναι η τέταρτη ταινία που έχει σκηνοθετήσει η Τζολί και αυτή τη στιγμή δεν έχει άμεσα σχέδια για κάτι νέο. Αντ’ αυτού, πρόσφατα μετακόμισε μαζί με τα παιδιά της σε ένα σπίτι αξίας 24,5 εκατ. δολαρίων που κάποτε ανήκε στον Σεσίλ ντε Μιλ  και προτεραιότητά της είναι η εγκατάστασή τους εκεί. Κάνει και μαθήματα μαγειρικής. «Αισθάνομαι ότι, αν μαγειρεύω τα παιδιά θα είναι γύρω μου. Αν και συχνά μαγειρεύουν αυτά και μου λένε ότι μπορούν να το κάνουν καλύτερα», λέει, «τα παιδιά ήταν καταπληκτικά. Ήταν συγκινητικό το πόσο βοηθούσαν ο ένας τον άλλον και πόσο βοήθησαν και μένα. Έχουν βρει πραγματικά τον εαυτό τους και την δική τους φωνή. Ξέρω ότι θα έχουν ο ένας τον άλλο στη ζωή και μου δίνει μεγάλη ειρήνη να ξέρω ότι την ημέρα που θα φύγω, θα φροντίζουν ο ένας τον άλλο».

Cambogians-Netflix
Σκηνή από την ταινία  «Πρώτα σκότωσαν τον πατέρα μου»

Όταν τελείωσε την ταινία, δέχτηκε πρόσκληση να μιλήσει στους φοιτητές του London School of Economics για την εμπειρία της ως ειδικής απεσταλμένης του ΟΗΕ. «Ένας από τους λόγους που ήθελα να διδάξω ήταν ότι ήθελα να μάθω κι εγώ», λέει, «Ήθελα πραγματικά να ακούσω από την νεότερη γενιά τις ερωτήσεις που έχουν και ποιοι είναι οι στόχοι τους».

Όταν επιστρέψει στον κινηματογράφο, το πιθανότερο είναι ότι θα το κάνει και πάλι ως σκηνοθέτης και όχι ως ηθοποιός. Γιατί; «Όταν είσαι ηθοποιός δεν μπορείς να σμιλεύσεις την τελική ιστορία», απαντάει, «Αλλά όταν είσαι σε θέση να επιβλέπεις τα πάντα, ακόμα και τη μουσική που μπαίνει κατά την επεξεργασία, το αίσθημα είναι πολύ διαφορετικό».

Η Αντζελίνα Τζολί γνώρισε τον Μπραντ Πιτ το 2004 στα γυρίσματα της ταινίας «Ο Κύριος και η Κυρία Σμιθ» και έχει αφιερώσει τα τελευταία 15 χρόνια της ζωής της στη μητρότητα. Αλλά η ζωή της έχει αλλάξει δραματικά τον περασμένο χρόνο και τώρα σκέφτεται να την αλλάξει πάλι.

«Νομίζω ότι τώρα χρειάζεται να ξαναβρώ λίγο από τον παλιό μου εαυτό», λέει, «νομίζω ότι χάνουμε λίγο το δρόμο μας. Έχουν συμβεί πολλά στη ζωή μου, από ανθρώπους που έφυγαν και θέματα υγείας μέχρι την ανατροφή των παιδιών. Ήταν μια πολύ καλή στιγμή να τα αφομοιώσω, να τα δω και να εξελιχθώ. Αλλά ίσως τώρα που τα παιδιά μου μεγαλώνουν, αρχίζω να συνειδητοποιώ ότι η δική μου διάθεση για παιχνίδι έχει τεθεί σε αναμονή προς το παρόν. Και ίσως η δική τους εφηβεία τους να φέρει λίγο περισσότερη κέφι στη μαμά».

«Έτσι, μπορεί να πάω πίσω. Ίσως είναι καιρός», συμπλήρωσε. Τι υπαινίσσεται; Ότι θα τα ξαναβρεί με τον πρώην της; Το σκέφτεται πραγματικά ή μήπως είναι ένα ακόμη παιχνίδι για την προώθηση της νέας της ταινίας; Θα φανεί.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

3

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...