600
Τζολί; Εσύ; | REUTERS/Mohamed Azakir

Πώς έγινε έτσι η Αντζελίνα Τζολί;

Σπύρος Σεραφείμ Σπύρος Σεραφείμ 16 Μαρτίου 2016, 10:55
Τζολί; Εσύ;
|REUTERS/Mohamed Azakir

Πώς έγινε έτσι η Αντζελίνα Τζολί;

Σπύρος Σεραφείμ Σπύρος Σεραφείμ 16 Μαρτίου 2016, 10:55

Πρόκειται για ένα σενάριο που επανέρχεται ξανά στις συζητήσεις και αρχίζει ξανά να κόβει σουλάτσα σε μυαλά -και όχι μόνο αρσενικά- με αφορμή την άφιξή της στη χώρα μας. Αρχικά, το αν -τελικά- έρχεται ή όχι. Σε μια δεύτερη φάση, για άλλη μια φορά, ανοίγει η ίδια συζήτηση: «πώς έχει γίνει έτσι η Τζολί; Εχει ανορεξία, έτσι;».

Αυτή η ερώτηση γυρίζει εδώ και καιρό σε πολλά στόματα ανθρώπων που -δίχως να τους το έχει ζητήσει ουδείς- δείχνουν έναν οίκτο στην… κατάντια της ηθοποιού, από πραγματικό ενδιαφέρον – και θέλω να το πιστέψεις αυτό, υπάρχουν πολλοί -ειλικρινώς- συμπονετικοί γύρω μας. Το «πώς είναι έτσι, πια, η Αντζελίνα;» ελλοχεύει και σε στοματικές κοιλότητες που ξεχειλίζουν από ζήλια για ό,τι είναι μέχρι σήμερα η ηθοποιός, για όσα έχει κάνει στην καριέρα της και, βασικά, στην προσωπική ζωή της.

Είναι γεγονός ότι, οπτικά, η Τζολί ίσως δεν είναι όπως παλιά. Χαίρω πολύ, Σπύρος Σεραφείμ. Οταν είχε πρωταγωνιστήσει, για παράδειγμα, στη «Λάρα Κροφτ» -γεννηθείσα το 1975- ήταν το 2001, όπερ, με τα φτωχά -σε Μνημόνιο- Μαθηματικά μου, αναφερόμαστε σε 15 χρόνια πριν! Σκέψου πώς ήσουν εσύ προ μιας ντουζίνας -plus τριών- ετών. Ημουνα νιος και γέρασα, περνά ο καιρός, καπετάνιε μου.

Ασε το κομμάτι «εγκυμοσύνη» της και βάλε στο πέρασμα του χρόνου και όλα τα συνεπακόλουθα, πρόσθεσε ολόκληρα κομμάτια συμπαρομαρτούντων μιας πραγματικής περιπέτειας που δεν είναι αποτυπωμένη σε φιλμ μιας κινηματογραφικής ταινίας. Είναι η ίδια η ζήση και η αληθινή μάχη για αυτήν. Στις 16 Φεβρουαρίου του 2013, στην ηλικία των 37 της, η Τζολί υποβλήθηκε σε προληπτική μαστεκτομή όταν έμαθε ότι είχε κίνδυνο 87% να αναπτύξει καρκίνο του μαστού. Σκέψου, πέραν της εμφάνισής της, τι πλήγμα ήταν αυτό για τον ψυχικό της κόσμο.

Σε μια άλλη περίπτωση, όμως, θυμήσου ότι δεν είναι μόνο όμορφη, αλλά έχει και μυαλό. Το οποίο δεν το χρησιμοποίησε «για να τυλίξει» -όπως είπαν πολλές «φοράδες»- τον Μπραντ Πιτ, αλλά το διέθεσε για να βοηθήσει τους συνανθρώπους της. Οπως, δηλαδή, θα έπρεπε να κάνουν όλοι οι αληθινοί σταρ. Μην πας μακριά, κάνε σύγκριση με τη Μαντόνα. Την ίδια στιγμή που η Αντζελίνα είναι μαμά σε ένα τσούρμο από παιδιά, η τραγουδίστρια δεν μένει, πια, με το δικό της! Και την ίδια ώρα που η Τζολί εκταμιεύει εκατομμύρια από τον λογαριασμό της για να βοηθήσει μάτια δυστυχισμένα σε όλον τον κόσμο, υπάρχουν άλλοι συνάδελφοί της, τρελές σταρούμπες, που τρώνε τα δολάριά τους σε κόκες, «ξύδια» και, εν γένει, «γούστα».

Η Πρέσβειρα τα έχει δει όλα στη ζωή της, τα έχει ζήσει όλα και τώρα, πλέον, δεν υποκρίνεται στο πανί της μεγάλης οθόνης ότι είναι κάποια άλλη, μια ηρωίδα που το κορμί της σε καλεί σε περιπέτειες μπλοκμπάστερ, ενώ θες να εστιάζεις μόνο στο θεληματικό της πηγούνι και στο ιδιαίτερο χρώμα των ματιών της. Τώρα, πια, μπορεί να θυμίσει ότι η ανθρωπιά είναι μέσα μας και δεν έχει να κάνει με σταριλίκι και Χόλιγουντ, καμιά καλή μάρκα -και πουθενά- δεν υπάρχει για να αγοράσεις την αγάπη για τον δίπλα σου. Και είναι δεδομένο ότι θα βγει κάποιος και θα πει «ε, κάποιον λόγο έχει που τα κάνει όλα αυτά». Ναι, ρε ανόητε, το κάνει για να πάρει απαλλαγή από την Εφορία, «δια φορολογικούς λόγους».

Δεν ξέρω εάν μένεις στην εμφάνισή της -που, όντως, δεν θυμίζει τα παλιά- προσωπικά μένω στην καρδιά της. Και μη σου πω ότι έτσι την αγαπάω πιο πολύ, κιόλας. Ναι, η Τζολί, δεν είναι ίδια όπως κάποτε. Ευτυχώς.

Σε μια άλλη περίπτωση -είτε σου αρέσει η Αντζελίνα είτε όχι- το μόνο σίγουρο είναι αυτό: επειδή είναι κομματάκι δύσκολο να σε επισκεφτεί δια ζώσης, πέραν των όποιων φαντασιώσεών σου, εάν αυτό συμβεί, σημαίνει πως είσαι έτοιμος για ανθρωπιστική βοήθεια.

Ετσι ήταν και παλιά. Αλλά για… άλλους λόγους.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...