384
Ο Κώστας Μίσσας κατά τον αγώνα της Εθνικής με τη Σλοβενία. Μια ακόμα ήττα... | ΙΝΤΙΜΕ

Μίσσας: «Θα πω πολλά, αλλά αφού τελειώσει το Ευρωμπάσκετ»

Protagon Team Protagon Team 3 Σεπτεμβρίου 2017, 20:41
Ο Κώστας Μίσσας κατά τον αγώνα της Εθνικής με τη Σλοβενία. Μια ακόμα ήττα...
|ΙΝΤΙΜΕ

Μίσσας: «Θα πω πολλά, αλλά αφού τελειώσει το Ευρωμπάσκετ»

Protagon Team Protagon Team 3 Σεπτεμβρίου 2017, 20:41

Το να ομολογεί ένας προπονητής ότι η ομάδα του άρχισε επιτέλους «να δείχνει ομάδα», ενώ έχουν περάσει ήδη τρία ματς στην ευρωπαϊκή διοργάνωση στην οποία καλείται να κυνηγήσει τη νίκη και την επιτυχία, δεν είναι συνηθισμένο. Αλλά ούτε συνηθισμένος άνθρωπος είναι ο Κώστας Μίσσας, ούτε και συνηθισμένα όσα έχουν συμβεί εφέτος στην Εθνική μπάσκετ – από το πόσο καθυστέρησαν να επιλέξουν ομοσπονδιακό προπονητή μέχρι την υπόθεση της μη συμμετοχής στο Ευρωμπάσκετ του Γιάννη Αντετοκούνμπο και τα επεισόδια μεταξύ παικτών στην προετοιμασία.

Ετσι, όταν λέει, πάλι ο Μίσσας, ότι μετά το Ευρωμπάσκετ θα πει «πολλά», όλα φαίνονται κάπως μέσα στο πλαίσιο. Ούτε παράλογα φαίνονται, ούτε μη αναμενόμενα. Η Εθνική είναι εφέτος ένα καζάνι που βράζει και όλα θα κριθούν εκ του αποτελέσματος. Προς το παρόν χάνουμε πάντως…

Μετά την ήττα από τη Σλοβενία -τη δεύτερη ήττα στο Ευρωμπάσκετ της Φινλανδίας- και ενώ η Εθνική έδειξε κάποια σημάδια ομαδικότητας και ψυχής, ο κ. Μίσσας επιβεβαίωσε ότι το κλίμα στα αποδυτήρια δεν είναι το καλύτερο:

«Θα μπούμε στη διαδικασία να μιλήσουμε, αλλά οι παίκτες έχουν την εμπειρία να μπουν σε μία άλλη λογική. Σήμερα αρχίσαμε να λειτουργούμε σαν ομάδα. Αυτό είναι το στοιχείο που μπορεί να μας βοηθήσει να πάρουμε αυτό που μας αναλογεί» είπε ο ομοσπονδιακός εκλέκτορας και συμπλήρωσε: «Όταν τελειώσει το τουρνουά και κάνουμε μία αναδρομή, θα πω πάρα πολλά πράγματα που τώρα δεν έχει λογική να πω».

Για το δεύτερο κατά σειρά χαμένο παιχνίδι επισήμανε ότι «οι λεπτομέρειες ήταν αυτές που καθόρισαν τη διαφορά. Δύο χαμένα ριμπάουντ και οι Σλοβένοι σκόραραν 4 πόντους. Παίξαμε συγκεντρωμένα απέναντι σε μία πολύ καλή ομάδα. Είχαν πολλά επιθετικά ριμπάουντ κι αυτό ήταν πρόβλημα».

Και συνέχισε: «Το δεύτερο κομμάτι είναι ότι φάγαμε 23 πόντους από το pick n’ roll. Μπαίνουμε στη λογική να δοκιμάζουμε χαμηλά σχήματα, αλλά το θέμα είναι και τι χάνεις στην επίθεση. Τα 3/20 τρίποντα ήταν πάλι ένα πολύ κακό ποσοστό. Πολλά σουτ δεν ήταν ισορροπημένα. Κάποια σουτ ήταν με δύσκολες προϋποθέσεις. Πρέπει να προετοιμαστούμε για το επόμενο παιχνίδι».

Όσο για το μικρό χρόνο συμμετοχής του Θανάση Αντετοκούνμπο; «Δεν ήταν κάτι. Δεν έπαιξε πολύ γιατί ο Πρίντεζης έπαιξε καλά και αλλάξαμε με τον Αγραβάνη στην άμυνα. Θέλαμε παίκτες με περισσότερα στοιχεία στην επίθεση. Γι΄ αυτό αλλάξαμε πολλούς παίκτες, ώστε να είναι φρέσκοι. Αλλάξαμε τον Σλούκα, τον Παπανικολάου. Παίξαμε σκληρά στην άμυνα, αλλά όταν κάνεις αλλαγές δεν μένεις στο ίδιο επίπεδο».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...