278
Ο Νιλς Χέγκελ κρύβει το πρόσωπό του από τον φωτογραφικό φακό κατά τη δίκη του τον Δεκέμβριο του 2014 | REUTERS/Fabian Bimmer/File Photo

Γερμανός νοσηλευτής κατηγορείται για 84 φόνους ασθενών!

Protagon Team Protagon Team 28 Αυγούστου 2017, 14:02
Ο Νιλς Χέγκελ κρύβει το πρόσωπό του από τον φωτογραφικό φακό κατά τη δίκη του τον Δεκέμβριο του 2014
|REUTERS/Fabian Bimmer/File Photo

Γερμανός νοσηλευτής κατηγορείται για 84 φόνους ασθενών!

Protagon Team Protagon Team 28 Αυγούστου 2017, 14:02

Μπροστά στο σοκαριστικό ενδεχόμενο ένας νοσηλευτής να είναι υπεύθυνος για τον θάνατο 84 ασθενών βρίσκονται οι γερμανικές αρχές που εξακολουθούν να ερευνούν την υπόθεση.

Ο 40χρονος Νιλς Χέγκελ έχει ήδη από το 2015 καταδικασθεί σε ισόβια κάθειρξη για τον φόνο δύο ασθενών σε νοσοκομείο όπου εργαζόταν.

Ωστόσο η έρευνα με την εκταφή των λειψάνων δείχνει ότι είναι πλέον ύποπτος για την διάπραξη δεκάδων φόνων στο διάστημα από το 2000 έως το 2005!

«Σ’ αυτό το σημείο της έρευνας, η ειδική ερευνητική επιτροπή έχει τεκμηριώσει 84 φόνους», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο Γιόχαν Κίμε, επικεφαλής της αστυνομίας του Ολντενμπουργκ, στη βόρεια Γερμανία. Αν ισχύει η κατηγορία, ο Χέγκελ θα είναι ένας από τους χειρότερους σίριαλ κίλερ στα γερμανικά αλλά και στα παγκόσμια χρονικά.

Ο Χέγκελ έδινε υπερβολικές δόσεις φαρμάκων στους ασθενείς που ήταν στην εντατική μονάδα νοσοκομείου στη Βρέμη, κάτι που προκαλούσε καρδιακή ανακοπή και θάνατο.

Στη δίκη του το 2015 έλεγε ότι ήθελε να κερδίσει την αποδοχή των συναδέλφων του για αυτό και έδινε στους ασθενείς μεγάλες δόσεις φαρμάκων και, στη συνέχεια, προσπαθούσε να πραγματοποιήσει ανάνηψη.

Παραδέχτηκε, όπως γράφει η Daily Mail, ότι προκάλεσε ανακοπή σε 90 άτομα από τα οποία τα 30 πέθαναν και, όπως έλεγε, απολάμβανε το αίσθημα της σωτηρίας μιας ανθρώπινης ζωής.

Στο επίκεντρο των αρχών τέθηκαν οι ασυνήθιστοι θάνατοι σε ένα άλλο νοσοκομείο στο Ολντεμπουργκ όπου ο Χέγκελ είχε εργαστεί πριν δουλέψει στη Βρέμη. Για την ώρα δεν είναι σαφές πόσοι από τους θανάτους οφείλονται στον Χέγκελ, αλλά κατά τις αρχές υπάρχουν «ισχυρές υποψίες» ότι σε τουλάχιστον έξι άτομα έκανε ενέσεις με ισχυρές δόσεις φαρμάκων ή με τοξικές δόσεις νατρίου.

Παράλληλα εξετάζεται αν το προσωπικό των νοσοκομείων έδειξε αμέλεια για το ότι δεν πρόσεξαν τον υψηλό αριθμό θανάτων κατά τις βάρδιες του Χέγκελ.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...