560
Η τραγουδίστρια Pink με τους χορευτές πάνω στην σκηνή | REUTERS/Mario Anzuoni

Και τα βραβεία του MTV έγιναν… «διαδήλωση» κατά Τραμπ

Protagon Team Protagon Team 28 Αυγούστου 2017, 13:55
Η τραγουδίστρια Pink με τους χορευτές πάνω στην σκηνή
|REUTERS/Mario Anzuoni

Και τα βραβεία του MTV έγιναν… «διαδήλωση» κατά Τραμπ

Protagon Team Protagon Team 28 Αυγούστου 2017, 13:55

Ενα είναι σίγουρο. Από τότε που ο Ντόναλντ Τραμπ πέρασε την πόρτα του Λευκού Οίκου, δεν υπάρχει μεγάλη εκδήλωση στις ΗΠΑ που να μένει μακριά από πολιτικά μηνύματα και τοποθετήσεις για τις κοινωνικές εξελίξεις…

Ετσι, και τα φετινά βραβεία του MTV Music Video Awards ήταν άκρως πολιτικά, φανερώς αντιρατσιστικά και ευθέως αντι-Τραμπικά. Σε ό,τι έχει να κάνει με τα βραβεία, ο Κεντρίκ Λαμάρ πρωταγωνίστησε κερδίζοντας έξι (ανάμεσά τους το Video of the Year και το Hip-Hop Artist of the Year για το «HUMBLE»).

Ισως το πλέον αξιοσημείωτο της βραδιάς ήταν η ίδια η ονομασία της. Τα αγαλματάκια των MTV Music Video Awards μετονομάστηκαν επίσημα από Moonman σε Moon Person. Τον λόγο εξήγησε με ένα ρητορικό ερώτημα ο πρόεδρος του MTV Κρις ΜακΚάρθι. «Γιατί πρέπει να είναι άντρας;», είπε συγκεκριμένα σε συνέντευξη του στους New York Times. «Θα μπορούσε να είναι άντρας, θα μπορούσε να είναι γυναίκα, θα μπορούσε να είναι τρανσέξουαλ, θα μπορούσε να είναι αντικομφορμιστής» συμπλήρωσε. Ηταν ένα σαφές μήνυμα προς τον σεξιστή 45ο πρόεδρο των ΗΠΑ.

Στο σόου του Κεντρίκ Λαμάρ, την παράσταση έκλεψαν οι «φλεγόμενοι» χορευτές αλλά και το ξεκάθαρο μήνυμά του κατά της αστυνομικής αυθαιρεσίας που προηγήθηκε της δυναμικής τους παρουσίας που ξεσήκωσε το κοινό στην Καλιφόρνια.

Το σόου είχε φυσικά και τα πολιτικά του σημεία με τον Ντόναλντ Τραμπ να δέχεται για ακόμα μία φορά τα πυρά από αρκετούς καλλιτέχνης. Αυτήν την φορά, ήταν η κόρη του Μάικλ Τζάκσον, Πάρις, που οποία στράφηκε εναντίον του αμερικανού προέδρου και των ακροδεξιών σχολιάζοντας με τον δικό της θαρραλέο τρόπο τα γεγονότα στο Σάρλοτσβιλ. Συγκεκριμένα δήλωσε:

«Ας φύγουμε σήμερα από εδώ έχοντας στο μυαλό μας ότι πρέπει να δείξουμε σε αυτούς τους Ναζί, αυτούς τους λευκούς ακροδεξιούς μ@λ@κες στο Σάρλοτσβιλ και σε όλη τη χώρα που ως έθνος με την “ελευθερία” ως σύνθημά μας έχουμε μηδενική ανοχή για τη βία, το μίσος και τις διακρίσεις τους. Πρέπει να αντισταθούμε.»

H Πάρις πάντως έδειξε από τις πρώτες στιγμές της βραδιάς ότι ήθελε να πρωταγωνιστήσει στις φωτογραφίες της επόμενης ημέρας. H 19χρονη κόρη του «Βασιλιά της Ποπ» που είχε αναλάβει χρέη παρουσιάστριας στη χθεσινή απονομή των βραβείων του ΜΤV, έβγαλε τα παπούτσια της στο κόκκινο χαλί και έδωσε ένα καυτό φιλί στην σύνοδό της μπροστά στους φωτογράφους.

Αρκετοί επίσης σχολίασαν το γεγονός πως επέλεξε να εμφανιστεί στο μεγάλο σόου με τις μασχάλες της αξύριστες.

Η Κέιτι Πέρι παρουσίασε το σόου με τον δικό της χαριτωμένο τρόπο ενώ όλοι οι παρευρισκόμενοι έμειναν έκπληκτοι όταν η δημοφιλής τραγουδίστρια «έπεσε» στην σκηνή από τον ουρανό φορώντας στολή αστροναύτη.

2017-08-28T074358Z_1482195967_RC1687AD0D80_RTRMADP_3_AWARDS-MTV-VMA(1)
Η αστροναύτης Κέιτι Πέρι

Η μεγάλη απούσα των βραβείων,  Τέιλορ Σουίφτ, έκανε αισθητή την παρουσία της καθώς κατά την διάρκεια του σόου προβλήθηκε για πρώτη φορά ολόκληρο το νέο της βίντεο κλιπ. Το «Look What You Made Me Do» απέσπασε θετικές και αρνητικές κριτικές όμως σίγουρα έκανε εντύπωση. Δείτε το βίντεο κλιπ:

Ισως στην πλέον συγκινητική στιγμή της βραδιάς, η μητέρα της Χέδερ Χέγιερ, του κοριτσιού που σκοτώθηκε στις διαδηλώσεις στο Σάρλοτσβιλ, ανέβηκε στην σκηνή για να παρουσιάσει το βραβείο «κατά του συστήματος» που κέρδισαν – σε μια ιδιαίτερα συγκινητική στιγμή – όλοι οι υποψήφιοι.

Λίγο πριν, μια ομάδα από έξι τρανσέξουαλ πεζοναύτες απευθύνθηκαν και αυτοί με τη σειρά τους στον Ντόναλντ Τραμπ και τον αποκλεισμό των διαφυλικών από τον αμερικανικό στρατό, δηλώνοντας: «Δεν εκπροσωπούμε μόνο τις δικές μας ιστορίες, αλλά όλες τις ιστορίες που δεν μπορούν να ειπωθούν, τις φωνές που δεν μπορούν να ακουστούν»

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

3

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...