197
Ο Γιάννης Στουρνάρας ζητεί να υπάρξει αυτοσυγκράτηση πριν την έξοδο στις αγορές |

Στουρνάρας: «Πρώτα ιδιωτικοποιήσεις και μετά στις αγορές»

Protagon Team Protagon Team 11 Ιουλίου 2017, 20:12
Ο Γιάννης Στουρνάρας ζητεί να υπάρξει αυτοσυγκράτηση πριν την έξοδο στις αγορές
|

Στουρνάρας: «Πρώτα ιδιωτικοποιήσεις και μετά στις αγορές»

Protagon Team Protagon Team 11 Ιουλίου 2017, 20:12

«Η χώρα δεν χρειάζεται να επιστρέψει φέτος στις αγορές. Θα ήταν ακόμη καλύτερο εάν για παράδειγμα η Ελλάδα δρομολογούσε δύο ή τρεις εμβληματικές ιδιωτικοποιήσεις στο επόμενο διάστημα. Αυτό θα βοηθούσε περισσότερο για την έξοδο στις αγορές αργότερα» λέει σε συνέντευξη του στη Wall Street Journal ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας.

Η δήλωση του Γιάννη Στουρνάρα δεν αποκλείεται να προκαλέσει ενόχληση στην κυβέρνηση, καθώς χαμηλώνει τις προσδοκίες, στις οποίες επενδύει η κυβέρνηση. Από την άλλη, όμως, άσκησε κριτική στους δανειστές και ιδιαίτερα στη Γερμανία, λέγοντας ότι διακινδύνευσαν τη χρηματοπιστωτική σταθερότητα της Ευρωζώνης, αυξάνοντας τα πλεονάσματα στο εξωτερικό τους ισοζύγιο «την ώρα που άλλοι προσπαθούσαμε να μειώσουμε τα ελλείμματά μας». Ο κ. Στουρνάρας επέκρινε και την έλλειψη σαφήνειας σε ό,τι αφορά τη μακροπρόθεσμη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους, προειδοποιώντας πως χωρίς συμφωνία για την ελάφρυνσή του, ενδεχομένως θα χρειαζόταν νέο πρόγραμμα διάσωσης.

Εξέφρασε εξάλλου την εκτίμηση ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα μπορούσε να αλλάξει γνώμη και να εξετάσει την αγορά ελληνικού χρέους φέτος, υπό την προϋπόθεση η ελληνική κυβέρνηση να συνεχίσει να εφαρμόζει μεταρρυθμίσεις και οι πιστωτές να καταλήξουν σε συμφωνία για την ελάφρυνση του χρέους. «Υπάρχει πολύς χρόνος, γιατί το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης (QE) δεν θα ολοκληρωθεί αιφνιδίως», πρόσθεσε.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...