322
Αστυνομικός κατά τη διάρκεια επεισοδίων στην περιοχή των Εξαρχείων, το 2014 | ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ/INTIMENEWS

Πειθαρχική δίωξη εις βάρος του προέδρου των Ειδικών Φρουρών για το… «Εξαρχιστάν»

Protagon Team Protagon Team 5 Ιουλίου 2017, 10:41
Αστυνομικός κατά τη διάρκεια επεισοδίων στην περιοχή των Εξαρχείων, το 2014
|ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ/INTIMENEWS

Πειθαρχική δίωξη εις βάρος του προέδρου των Ειδικών Φρουρών για το… «Εξαρχιστάν»

Protagon Team Protagon Team 5 Ιουλίου 2017, 10:41

Απαγορεύεται η συγκέντρωση αστυνομικών στα Εξάρχεια για λόγους ασφαλείας, αλλά απ’ ότι φαίνεται απαγορεύονται επίσης τα σατιρικά σχόλια σχετικά με την «αυτονομία» των Εξαρχείων.

Οπως ανακοίνωσε το Σωματείο Ειδικών Φρουρών Ελληνικής Αστυνομίας Αττικής (Σ.Ε.Φ.Ε.Α.Α.) την Τετάρτη, η ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ διέταξε έρευνα εις βάρος του προέδρου των Ειδικών Φρουρών Βασίλη Ντούμα, με απειλή επιβολής ανώτερης πειθαρχικής ποινής (αργία με απόλυση ή πρόσκαιρη παύση), με αφορμή τις τοποθετήσεις που έκανε ο ίδιος για την απαγόρευση της συγκέντρωσης της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων (ΠΟΑΣΥ) στα Εξάρχεια, που ήταν προγραμματισμένη -με άδεια από τον δήμο- για την Πέμπτη, 29 Ιουνίου.

«Με την απαγόρευση της συγκέντρωσης των αστυνομικών παραδόθηκε “καθαρό”  το κράτος του Εξαρχιστάν στους μπαχαλάκηδες που πραγματοποίησαν πάρτι με κοκτέιλ μολότοφ. Το γεγονός καθιστά τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη σε υπουργό Εξωτερικών και δεν αναμένουμε τίποτα άλλο παρά από τα εγκαίνια της πρεσβείας του νέου κράτους του Εξαρχιστάν», είχε σχολιάσει ο πρόεδρος των Ειδικών Φρουρών.

Την πειθαρχική δίωξη κατά του κ. Ντούμα καταδίκασε το σωματείο των Ειδικών Φρουρών, υποδεικνύοντας μάλιστα ως υποκινητή της απόφασης τον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη Νίκο Τόσκα.

Στην ανακοίνωση οι εκπρόσωποι των ειδικών φρουρών κάλεσαν τον αναπληρωτή υπουργό «να επικεντρωθεί στα καθήκοντα του και να αντιμετωπίσει επιτέλους το εγνωσμένο ζήτημα του “αβάτου” στην Αττική αφήνοντας ανεμπόδιστα τα συνδικάτα και τους εκπροσώπους τους να ακολουθούν τους δικούς τους δρόμους, εξυπηρετώντας τα μέλη τους και το κοινωνικό σύνολο, σύμφωνα με τους καταστατικούς σκοπούς τους και νόμους».

Επισημαίνουν ότι οι τοποθετήσεις του κ. Ντούμα «εξέφραζαν απολύτως την ψηφισμένη θέση του σωματείου αναφορικά με την απαγορευμένη εκδήλωση των αστυνομικών στην πλατεία Εξαρχείων αλλά και την εγκληματική ανοχή της πολιτείας και του αρμόδιου υπουργού (sic) Προστασίας του Πολίτη απέναντι στα  “άβατα” και το “κράτος” των Εξαρχείων».

Σύμφωνα με τους ίδιους, «οι προσωπικές εμπαθείς συμπεριφορές μελών της κυβέρνησης, προσβάλλουν τους θεσμούς και πισωγυρίζουν την όποια πρόοδο με κόπο έχει επιτευχθεί». Καταλήγοντας, προαναγγέλλουν την «κλιμάκωση του αγώνα ενάντια σε κάθε μορφή βίας από όπου κι αν αυτή προέρχεται, καλώντας σε συμπαράσταση και συστράτευση όλους τους συναδέλφους».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...