170
H κυβέρνηση κάνει κάθε δυνατή προσπάθεια για να περάσουν οι τροπολογίες χωρίς κοινοβουλευτικό έλεγχο και μακρά συζήτηση | ΙΝΤΙΜΕΝΕWS

Χωρίς συλλογικές συμβάσεις όσο υπάρχουν μνημόνια

Protagon Team Protagon Team 8 Ιουνίου 2017, 21:51
H κυβέρνηση κάνει κάθε δυνατή προσπάθεια για να περάσουν οι τροπολογίες χωρίς κοινοβουλευτικό έλεγχο και μακρά συζήτηση
|ΙΝΤΙΜΕΝΕWS

Χωρίς συλλογικές συμβάσεις όσο υπάρχουν μνημόνια

Protagon Team Protagon Team 8 Ιουνίου 2017, 21:51

Οσο υπάρχουν μνημόνια, δεν θα υπάρχουν συλλογικές συμβάσεις εργασίας, ενώ οι συντάξεις θα μείνουν «παγωμένες» ως το 2022.

Τα ξέραμε, αλλά τώρα επιβεβαιώθηκαν ως τελευταία προαπαιτούμενα και μάλιστα με τη μορφή τροπολογιών σε νομοσχέδια για την Αλιεία. Και μάλιστα θα ψηφιστούν χωρίς πολλές κουβέντες, αφού, για πρώτη φορά, η διαδικασία θα κυλήσει μόνο με τοποθετήσεις δύο βουλευτών από κάθε κόμμα. Αυτό προκάλεσε έντονες αντιδράσεις από την πλευρά της αντιπολίτευσης που υποστήριξε ότι δεν είναι δυνατόν τόσο κρίσιμα μέτρα να συζητούνται και να ψηφίζονται σε αστραπιαίους χρόνους περιορίζοντας τη δυνατότητα ενδελεχούς εξέτασής τους.

Οι τροπολογίες που κατατέθηκαν ρυθμίζουν επίσης το θέμα της αφορολόγητου, των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών και της χρηματοδότησης των κομμάτων.

Ο Τσακαλώτος αισιοδοξεί

«Γιατί δεν κλείσατε αυτήν την ιστορία με τα μέτρα στο προηγούμενο πολυνομοσχέδιο και αφήνετε ουρές;», ρώτησαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ τον Ευκλείδη Τσακαλώτο.

Ο υπουργός είπε ότι αισιοδοξεί πως το κλίμα που θα δημιουργηθεί από αυτό το Eurogroup -και η διατύπωση που θα υπάρξει- θα λειτουργήσει θετικά υπέρ των αγορών, αλλά και για την ΕΚΤ, ώστε να μπει σε μια πορεία βιωσιμότητας το χρέος.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...