372
Η συνάντηση καρέ-καρέ | Τwitter/PanosKammenos

Η γνωριμία Τραμπ – Τσίπρα με τον φακό του Πάνου Καμμένου

Η συνάντηση καρέ-καρέ
|Τwitter/PanosKammenos

Η γνωριμία Τραμπ – Τσίπρα με τον φακό του Πάνου Καμμένου

Ο Πάνος Καμμένος ήταν εκεί, σε βαθμό υψίστης ετοιμότητος. Αν μη τι άλλο είναι υπουργός Εθνικής Αμυνας. Μπορεί να βρίσκεται ανάμεσα σε συμμάχους, στη σύνοδο του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες, αλλά το ένστικτο του κομάντο παραμένει πάντα πρωταρχικό.

Ο Πάνος Καμμένος ήταν κάπου ψηλά, εντός του κτιρίου του ΝΑΤΟ. Μπορεί να ανέβηκε για να παρακολουθεί καλύτερα την κίνηση. Μπορεί πάλι να τον ανέβασαν για να τον επιδεικνύουν. Μικρή σημασία έχει. Ομως με την όραση του γερακιού είδε την ιστορία να γράφεται κάτω από τα πόδια του. Η πρώτη συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με τον Ντόναλντ Τραμπ. Ο υπουργός έβγαλε το κινητό από την τσέπη και, βάζοντας στην άκρη την εσωτερική παρόρμηση για μία σέλφι, άρχισε να φωτογραφίζει. Πιθανότατα δε είναι οι πρώτες φωτογραφίες που καταγράφει ο φακός με τους δύο ηγέτες. Το ΤΙΜΕ θα τις ήθελε για να επενδύσει το άρθρο του με τους ηγέτες καχεκτικής δημοφιλίας. Τραμπ, Τσίπρας, Μαδούρο… Ας είναι. Προς το παρόν ας τις απολαύσουμε εμείς.

Στην αρχή έγιναν οι συστάσεις. Δεν ξέρουμε ποιος τις κάνει, αλλά ο αμερικανός πρόεδρος δείχνει να απορεί και να ξαναρωτάει κάτι τον άνδρα που αναλαμβάνει τις συστάσεις. Για την ακρίβεια έχει το ύφος του μακρινού θείου που ρωτάει αν ο νεαρός είναι εγγονός εκείνης της ξαδέρφης της μάνας του. Κάτι τέτοιο. Ο Αλέξης Τσίπρας προφανώς το απολαμβάνει. Γιατί όχι; Πότε ο Κλίντον, πότε ο Ομπάμα, έχουμε δει ότι κάνει σουξέ με τους προέδρους των ΗΠΑ…

sisa

Στη δεύτερη φωτογραφία οι κινήσεις του προέδρου/θείου Τραμπ, δείχνουν ότι, πράγματι, θυμήθηκε ποιον ακριβώς έχει μπροστά του. Για αυτό και η κίνηση αβρότητας με το δεξί χέρι στον ώμο του Πρωθυπουργού μας.

τσ2

Στην τρίτη φωτογραφία διαπιστώνουμε ότι ο Αλέξης Τσίπρας διατηρεί τις αριστερές αρχές του. Δεν αγγίζουμε τον Αμερικανό, ειδικά όταν πρόκειται για τον Τραμπ. Τα χέρια σταυρώνονται πίσω, λες και είναι έτοιμος για χειροπέδες. Μεταξύ μας, με τόσους της Secret Service εκεί μέσα, δεν το ρισκάρεις να απλώσεις χέρι πάνω στον Τραμπ.

Clipboard01

Δεν έχουμε μάθει τι είπαν εκεί. Προφανώς τίποτα το σπουδαίο, πέρα από τα τυπικά. Δεν αποκλείεται, βέβαια, να μας πληροφορήσει ο ίδιος ο πρόεδρος Τραμπ, μέσω twitter:

JUST MET WITH GREEK PRIME MINISTER. AMAZING KID REALLY GOOD GUY