291
O Κωστής Χατζηδάκης στη Βουλή. Μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο αντιπρόεδρος της ΝΔ προέβλεψε ότι και λύση για το χρέος να πάρει ο κ. Τσίπρας θα είναι «μεσοβέζικη» | ΙΝΤΙΜΕΝΕWS

Χατζηδάκης: Αγνοια ή προσπάθεια εξαπάτησης η «γραβάτα Τσίπρα»

Protagon Team Protagon Team 24 Μαΐου 2017, 14:38
O Κωστής Χατζηδάκης στη Βουλή. Μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο αντιπρόεδρος της ΝΔ προέβλεψε ότι και λύση για το χρέος να πάρει ο κ. Τσίπρας θα είναι «μεσοβέζικη»
|ΙΝΤΙΜΕΝΕWS

Χατζηδάκης: Αγνοια ή προσπάθεια εξαπάτησης η «γραβάτα Τσίπρα»

Protagon Team Protagon Team 24 Μαΐου 2017, 14:38

«Η δήλωση του Πρωθυπουργού για τη γραβάτα εiτε δηλώνει άγνοια, είτε προσπάθεια εξαπάτησης». Αυτό υποστήριξε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Κωστής Χατζηδάκης, ο οποίος αποδόμησε όλο το κυβερνητικό αφήγημα που περιγράφει το Eurogroup της Δευτέρας ως και επιτυχημένο. Ηταν ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας που εμφανιζόταν υπεραισιόδοξος για λύση για το χρέος, συμπτωματικά πριν από την ψήφιση των επώδυνων μέτρων στη Βουλή. Αλλά το «too good to be true» ο Πρωθυπουργός το ανέφερε μάλλον επί λέξει. Πολύ καλό για να είναι αληθινό…

Σχολιάζοντας παράλληλα τη δέσμευση του κ. Τσίπρα ότι δεν θα εφαρμοστούν τα μετρά αν δεν βρεθεί λύση για το χρέος, ο κ. Χατζηδάκης είπε με νόημα ότι «αυτό θα είναι κρίμα γιατί θα χάσουμε τα αντίμετρα για τα οποία θριαμβολογεί η κυβέρνηση».

«Κάποια στιγμή» προέβλεψε ο κ. Χατζηδάκης, «θα βρεθεί μια λύση για το χρέος αλλά θα είναι μια λύση μεσοβέζικη. Στις μέρες που ακολουθούν θα γίνει μια προσπάθεια να βρεθεί μια λύση, αυτό άφησε ανοικτό και ο Σόιμπλε» εξήγησε ο Χατζηδάκης.

Κριτική για τα περί γραβάτας άσκησε και η βουλευτής του ΚΚΕ Λιάνα Κανέλλη, η οποία αναρωτήθηκε ποιος συμβουλεύει τον Πρωθυπουργό να περιφέρεται και να λέει στους δημοσιογράφους ότι ετοιμάζεται να φορέσει γραβάτα. «Κάποια στιγμή θα τη φορέσει αλλά το θέαμα θα είναι σαν να πνίγεται» σχολίασε η κυρία Κανέλλη.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με δημοσιεύματα της εφημερίδων Financial Times και Handelsblatt, η γερμανικής έμπνευσης πρόταση στο Eurogroup, προέβλεπε να καταβληθεί τώρα η δόση, αλλά να παραπεμφθούν για αργότερα οι συζητήσεις για το χρέος. Το δε Ταμείο θα συμμετείχε στο πρόγραμμα με χρήματα το 2018, μετά την ποσοστικοποίηση των μέτρων ελάφρυνσης του χρέους.

Οπως αναφέρεται στα εν λόγω δημοσιεύματα, ο Σόιμπλε είχε εξασφαλίσει την συναίνεση του ΔΝΤ, ωστόσο η πρόταση απορρίφθηκε από την ελληνική πλευρά αλλά και από άλλα κράτη μέλη, μεταξύ αυτών, η Γαλλία και η Ιταλία.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...