448
Ο Ισκο μόλις έχει σκοράρει και ο Ρονάλντο λέει στους φιλάλθους της Ατλέτικο να σιωπήσουν | Reuters / Sergio Perez

Η Μαδρίτη έστειλε τη Ρεάλ στον τελικό του Champions League

Protagon Team Protagon Team 10 Μαΐου 2017, 23:39
Ο Ισκο μόλις έχει σκοράρει και ο Ρονάλντο λέει στους φιλάλθους της Ατλέτικο να σιωπήσουν
|Reuters / Sergio Perez

Η Μαδρίτη έστειλε τη Ρεάλ στον τελικό του Champions League

Protagon Team Protagon Team 10 Μαΐου 2017, 23:39

Η Ρεάλ έγινε το απόλυτο φαβορί για την πρόκριση στον τελικό του CL μετά το 3-0 στον πρώτο ημιτελικό.

Η Ατλέτικο, όμως, ήταν αποφασισμένη για την πλήρη ανατροπή, στο τελευταίο ευρωπαϊκό παιχνίδι της ιστορίας της στο «Βιθέντε Καλντερόν». [Οι φίλοι της Ατλέτικο ίσως δεν θα μπορούσαν να φανταστούν καλύτερο καλεσμένο στο ευρωπαϊκό «αντίο» της ιστορικής τους έδρας. Οι «ροχιμπλάνκος», από την επόμενη σεζόν, θα αγωνίζονται στο καινούριο τους γήπεδο]

Και, πράγματι, αρχικά, φαινόταν να θέλει πολύ να πάει στον τελικό.

Στο 12′ σκόραρε ο Σαούλ, με κεφαλιά.

Τέσσερα λεπτά αργότερα, στο 16′, με πέναλτι ο Γκριεζμάν ­-από το μαρκάρισμα του Βαράν στον Τόρες- έγραψε το 2-0.

Ο Κέιλορ Νάβας έπεσε σωστά στην αριστερή γωνία του, βρήκε τη μπάλα, όμως αυτή κατέληξε στα δίχτυα.

Μάλιστα, για πρώτη φορά στην ιστορία του Champions League (από το 1992 και μετά, στη σύγχρονη μορφή του) η Ρεάλ δέχτηκε δύο γκολ στα πρώτα 16 λεπτά ενός αγώνα, με το αρνητικό ρεκόρ της μέχρι πρότινος να ήταν τα δύο γκολ που είχε δεχτεί στα πρώτα 22 λεπτά σε αγώνα της με τη Ρόμα στις 28 Σεπτεμβρίου 2004 (3′ Ντε Ρόσι, 22′ Κασάνο).

Ηταν ο απόλυτος αιφνιδιασμός! Μέσα σε τέσσερα λεπτά η Ατλέτικο ανέτρεψε όλα τα δεδομένα και η υπόθεση πρόκρισης στον τελικό του Champions League ήταν κοντά στο… 50-50 για τις δύο ομάδες.

Ομως, στο 42ο λεπτό, ο Καρίμ Μπενζεμά έκανε εκπληκτική ενέργεια από τα αριστερά «αδειάζοντας» τρεις παίκτες της Ατλέτικο στη γραμμή του κόρνερ, σε μια φάση από άλλον ποδοσφαιρικό πλανήτη.

( Reuters / Sergio Perez)
Ο Ισκο μόλις έχει σκοράρει και σιγουρεύει την αποστολή της Ρεάλ στον τελικό (Reuters / Sergio Perez)

Αμέσως μετά, ο ίδιος παίκτης έστρωσε στον Κρόος που έκανε το σουτ μέσα από την περιοχή και ο Ισκο, με προβολή, έπειτα από ασθενή απόκρουση του Ομπλάκ, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα!

Στο δεύτερο ημίχρονο, λίγο πριν συμπληρωθούν 70 λεπτά παιχνιδιού, στο 69ο, ο Κριστιάνο Ρονάλντο έστειλε την μπάλα στα δίχτυα έπειτα από σουτ του Μόντριτς, όμως θεωρήθηκε από τους διαιτητές ότι ήταν σε θέση οφσάιντ. Βέβαια, ο Πορτογάλος καλυπτόταν από τον Φελίπε Λουίς και το γκολ έπρεπε να μετρήσει.

Τέσσερα λεπτά πριν, στο 66′, απίστευτη διπλή χαμένη ευκαιρία για την Ατλέτικο. Αρχικά ο Νάβας έδιωξε εντυπωσιακά το πλασέ του Καράσκο και στη συνέχεια ενστικτωδώς απομάκρυνε την κεφαλιά του Γκαμεϊρό! Εκεί όλα φάνηκαν να έχουν τελειώσει για την Ατλέτικο. Οπως και συνέβη, σε ένα ματς που έριξε αυλαία υπό καταρρακτώδη βροχή!

Ετσι, η μισή Μαδρίτη πανηγύριζε το βράδυ της Τετάρτης -όπως θα γινόταν μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες της Πέμπτης- και η υπόλοιπη ήταν θλιμμένη, για όλα όσα έγιναν σε αυτή τη ρεβάνς. Ή δεν έγιναν.

Ολα αυτά, πια, δεν έχουν σημασία. Τώρα πλησιάζει η ώρα του τελικού, μεταξύ της Γιουβέντους και της Ρεάλ.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...