472
O Τζιμ Γιαννόπουλος σε εκδήλωση στο Χόλιγουντ τον περασμένο Οκτώβριο. Ως επικεφαλής της Paramount γίνεται ένας από τους πιο ισχυρούς παίκτες στη βιομηχανία του θεάματος | Photo by Charley Gallay/Getty Images for MPTF/Ideal Images

Ο Τζιμ Γιαννόπουλος αφεντικό της Paramount

Protagon Team Protagon Team 11 Απριλίου 2017, 18:44
O Τζιμ Γιαννόπουλος σε εκδήλωση στο Χόλιγουντ τον περασμένο Οκτώβριο. Ως επικεφαλής της Paramount γίνεται ένας από τους πιο ισχυρούς παίκτες στη βιομηχανία του θεάματος
|Photo by Charley Gallay/Getty Images for MPTF/Ideal Images

Ο Τζιμ Γιαννόπουλος αφεντικό της Paramount

Protagon Team Protagon Team 11 Απριλίου 2017, 18:44

Στα 66 του, ο Τζιμ Γιαννόπουλος ήταν τους τελευταίους μήνες περιζήτητος. Από τη στιγμή που είχε αποχωρήσει από την ηγεσία της Fox για να δώσει τη θέση του στη Στέισι Σνάιντερ, ο Ελληνοαμερικανός από τη Νέα Υόρκη ήταν ό,τι πιο καυτό είχε να συζητήσει η βιομηχανία του Χόλιγουντ. Ποιο θα ήταν το επόμενο βήμα για αυτόν τον σχεδόν κινηματογραφικό παραγωγό που απέκτησε τα τελευταία χρόνια τη φήμη του Μίδα; Διότι ο Γιαννόπουλος με τα 30 και πλέον χρόνια στα στούντιο, τελευταία υπέγραψε απίστευτες επιτυχίες, τόσο εμπορικές – από το «Avatar» και τη σειρά των «X-Men» έως το «Deadpool»– όσο και καλλιτεχνικές (βλέπε Οσκαρικά «12 Χρόνια Σκλάβος» και «Birdman»).

GettyImages-611916406
Ο Τζιμ Γιαννόπουλος σπάει πλάκα με τον Μάικλ Ντάγκλας και τον Τζορτζ Κλούνεϊ, ενώ ο Χιου Τζάκμαν (αριστερά) παρακολουθεί μάλλον αμήχανος (Photo by Frazer Harrison/Getty Images/Ideal Images)

Κάποιοι τον ήθελαν να συζητά με τη σχετικά νεαρή Legendary Entertainment ώστε να ανοιχτούν δρόμοι στην αγορά της Λαϊκής Κίνας, όμως η αβεβαιότητα στις σινοαμερικανικές εμπορικές σχέσεις –ελέω και Ντόναλντ Τραμπ– τον έβαλαν σε δεύτερες σκέψεις. Ετσι προτίμησε την Paramount, εκεί απ’ όπου ξεκίνησε την καριέρα του δηλαδή στις αρχές των 90s. Μόνο που τώρα επιστρέφει ως διευθύνων σύμβουλος και υπεύθυνος όχι μόνο για τις κινηματογραφικές παραγωγές αλλά και για το τηλεοπτικό πρόγραμμα, ενώ θα αναλάβει να οδηγήσει την ιδρυθείσα το 1912 εταιρεία στη νέα εποχή του διαδικτυακού περιεχομένου.

Την ανάληψη των καθηκόντων του Τζιμ Γιαννόπουλος χαιρέτησε τη Μ. Τρίτη η αμερικανική πρεσβεία στην Αθήνα με μια ανάρτησή της στο facebook.

«Ο Τζιμ είναι ένας εξαιρετικά ταλαντούχος ηγέτης» δήλωσε από την πλευρά του ο Μπομπ Μπάκις, πρόεδρος της μητρικής Viacom. «Διαθέτει όλο το φάσμα των ταλέντων: έχει όραμα, στρατηγική, διοικητική εμπειρία και μία τεράστια ατζέντα σχέσεων τόσο στις εταιρικές του γνωριμίες, όσο και στο δημιουργικό κομμάτι του Χόλιγουντ. Πιστεύουμε ότι όλα αυτά θα ωθήσουν το στούντιο στο να παράγει ταινίες που θα έχουν καλλιτεχνική και εμπορική επιτυχία. Είμαι ενθουσιασμένος που θα επωφεληθούμε από την πείρα, την ευφυία και την γνώση του, όσο σχεδιάζουμε την μελλοντική πορεία και το επόμενο κεφάλαιο στην ιστορία της Paramount».

Ο δεύτερης γενιάς Ελληνοαμερικανός είπε από τη δική του τη μεριά: «Η Paramount είναι ένα από τα μεγαλύτερα και τα πιο εμβληματικά στούντιο του Χόλιγουντ. Εχει παίξει τεράστιο και καθοριστικό ρόλο στη διαμόρφωση της βιομηχανίας της ψυχαγωγίας. Κοιτάζοντας μπροστά, βλέπω μία πολύ μεγάλη ευκαιρία για την Paramount στο να δημιουργήσει αξιόλογα νέα franchise, με φρέσκια καλλιτεχνική οπτική και, με τη βοήθεια της Viacom, να δώσει σάρκα και οστά σε εξαιρετικά πρότζεκτς. Ανυπομονώ να συνεργαστώ με τον Μπομπ και την υπόλοιπη ομάδα της Viacom και της Paramount και να να προσφέρουμε ένα πλούσιο, δυναμικό ρεπερτόριο στο κινηματογραφικό και τηλεοπτικό κοινό…»

JimGianopulosPremiere20thCenturyFoxRegencysrb4xIwJDhRl
Ποιος είναι αυτός δίπλα στον Τζιμ Γιαννόπουλος;

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...