402
«Και οι 153 βουλευτές θα ψηφίσουν με αίσθημα ευθύνης και όχι πειθαρχίας» είπε ο Δημήτρης Παπαδημούλης. Που ως ευρωβουλευτής δεν χρειάζεται να τα ψηφίσει | INTIMENEWS

Παπαδημούλης: «Θα ψηφίσουν τα μέτρα οι Φίλης, Σκουρλέτης και Δρίτσας»

Protagon Team Protagon Team 10 Απριλίου 2017, 12:05
«Και οι 153 βουλευτές θα ψηφίσουν με αίσθημα ευθύνης και όχι πειθαρχίας» είπε ο Δημήτρης Παπαδημούλης. Που ως ευρωβουλευτής δεν χρειάζεται να τα ψηφίσει
|INTIMENEWS

Παπαδημούλης: «Θα ψηφίσουν τα μέτρα οι Φίλης, Σκουρλέτης και Δρίτσας»

Protagon Team Protagon Team 10 Απριλίου 2017, 12:05

Θα υπάρξουν διαρροές από το κυβερνητικό στρατόπεδο; Θα ψηφιστεί η συμφωνία στη Βουλή από τους 153 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και των Ανεξ. Ελλήνων; Τις αμφιβολίες που υπάρχουν και ενισχύθηκαν μετά τα όσα συνέβησαν στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ την Κυριακή, έσπευσε να μετριάσει ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Δημήτρης Παπαδημούλης:

«Και οι 153 βουλευτές θα ψηφίσουν με αίσθημα ευθύνης και όχι πειθαρχίας. Ο Φίλης, ο Σκουρλέτης, ο Δρίτσας και η Χριστοδουλοπούλου θα ψηφίσουν», είπε σε συνέντευξή του τη Δευτέρα στον ΑΝΤ1. Για να συμπληρώσει ότι οι 13 της ΚΕ που υπέγραψαν το κείμενο διαφοροποίησης ξεκαθάρισαν «ότι δεν ζητούν εκλογές».

«Το αίτημα για εκλογές είναι θέση της ΝΔ και του κ. Μητσοτάκη» προσέθεσε ο κ. Παπαδημούλης και εκτίμησε ότι δεν θα χρειαστεί να ληφθούν πρόσθετα μέτρα το 2017 και 2018.

Ο ίδιος τόνισε ότι υπάρχει το περίγραμμα της συμφωνίας και όχι το τελικό πακέτο, αλλά αναγνώρισε πως ο συμβιβασμός έχει αρνητικά σημεία, όπως ορισμένες περικοπές συντάξεων και μείωση του αφορολόγητου.

Εκτίμησε ακόμη ο κ. Παπαδημούλης πως «ο στόχος για πλεονάσματα 3,5% το 2018 θα επιτευχθεί και αυτό το πιστεύουν οι 3 από τους 4 που μετέχουν στους θεσμούς» για να συμπληρώσει ότι το ΔΝΤ ήταν πιο απαισιόδοξο. Ανέφερε, πάντως ότι τα αντίμετρα θα ληφθούν για οτιδήποτε προκύψει πάνω από το 3,5% του πλεονάσματος.

Οσον αφορά τα μέτρα για το χρέος εκτίμησε ότι θα προσδιοριστούν και θα εφαρμοστούν τον Αύγουστο του 2018, πριν ληφθούν τα μέτρα που έχουν συμφωνηθεί.

Σχετικά με το κείμενο που κατέθεσε και εγκρίθηκε από την ΚΕ για την αύξηση της αποτελεσματικότητας της κυβέρνησης, σημείωσε πως «υπάρχουν τομείς που δεν τα έχουμε καταφέρει, όπως θα ήθελαν οι πολίτες» και άφησε να εννοηθεί ότι χρειάζονται αλλαγές προσώπων στην κυβέρνηση. Ακόμη, αναφέρθηκε στην ανάγκη για αντιμετώπισης της γραφειοκρατίας, της διαφθοράς και της καθημερινότητας του πολίτη σε τομείς όπως η Υγεία και η Παιδεία.

Αλεξιάδης: «Δεν υπάρχει διαφωνία»

Στο ίδιο μήκος κύματος με τον κ. Παπαδημούλη ήταν και ο πρώην αν. υπουργός Οικονομικών και μέλος της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ Τρύφων Αλεξιάδης, ο οποίος μιλώντας στον Flash 96, είπε: «Δεν μπορώ να διανοηθώ ότι θα υπάρξει βουλευτής που θα ψηφίσει διαφορετικά από τη θέση του κόμματος – αν υπήρχε διαφωνία θα είχε κατατεθεί στη χθεσινή συνεδρίαση της ΚΕ».

Ο ίδιος επέμεινε πως «κάνουμε ό,τι μπορούμε για να έρθει η καλύτερη δυνατή συμφωνία, η οποία για πρώτη φορά θα περιλαμβάνει μέτρα και αντίμετρα». Κάλεσε δε, όσους ασκούν κριτική να καταθέσουν εναλλακτική λύση, χαρακτηρίζοντας «απόλυτα καταστροφική» κάθε λύση που προβλέπει «επιστροφή στο χθες»…

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...