793
Ο Μάρκους Μπεργκ σκοράρει. Και πάλι. Κάνει το 3-2. Είναι το 20ο του γκολ στο πρωτάθλημα. | ΙΝΤΙΜΕ/ ΒΟΛΙΤΑΚΗΣ ΣΤΕΛΙΟΣ

«Σουηδικό μοντέλο» για τον Παναθηναϊκό που νίκησε την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ

Sportscaster Sportscaster 2 Απριλίου 2017, 22:03
Ο Μάρκους Μπεργκ σκοράρει. Και πάλι. Κάνει το 3-2. Είναι το 20ο του γκολ στο πρωτάθλημα.
|ΙΝΤΙΜΕ/ ΒΟΛΙΤΑΚΗΣ ΣΤΕΛΙΟΣ

«Σουηδικό μοντέλο» για τον Παναθηναϊκό που νίκησε την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ

Sportscaster Sportscaster 2 Απριλίου 2017, 22:03

Ηταν ένα ματς με δύο ημίχρονα. Οκ, όλα τα ματς δύο ημίχρονα έχουν, αλλά αυτό το «αθηναϊκό» ντέρμπι ανάμεσα στην ΑΕΚ και τον Παναθηναϊκό, τα είχε μοιρασμένα. Το πρώτο στο ΟΑΚΑ ανήκε εξ ολοκλήρου στον φιλοξενούμενο Παναθηναϊκό o οποίος προηγήθηκε με 0-2, αν και θα μπορούσε να έχει βάλει άνετα άλλο ένα, αν όχι άλλα δύο. Και αφού δεν έγινε το 0-3, έγινε το 2-2 χάρη και στο πώς μετασχημάτισε τη γηπεδούχο ΑΕΚ στην ανάπαυλα ο Μανόλο Χιμένεθ.

Ηταν λοιπόν ένα μοιρασμένο ντέρμπι; Οχι ακριβώς. Ο Παναθηναϊκός έδειξε ότι με τον Μαρίνο Ουζουνίδη στον πάγκο του ανακτά λίγη από τη μαγεία που είχε η ομάδα με τον Μαρίνο Ουζουνίδη στην 11αδα του. Αυτήν την πίστη στη νίκη, ακόμα και όταν το γήπεδο «γέρνει» εναντίον σου. Διότι το να βρεθεί ο Παναθηναϊκός από το 0-2 στο 2-2 με ένα ΟΑΚΑ να βράζει, αποδείκνυε ότι το momentum ήταν της ΑΕΚ. Αλλά τότε μέτρησε η ποιότητα στο ρόστερ, ότι ο Παναθηναϊκός έχει παίκτες όπως ο Σουηδός Μάρκους Μπεργκ, ενώ η ΑΕΚ έχει τον… Τάσο Μπακασέτα. Απλά μαθηματικά.

Ο σπουδαίος σουηδός επιθετικός -που είχε χαρίσει τη νίκη στους Πράσινους και στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό πριν από 14 βράδια- έκανε το 3-2 υπέρ του ΠΑΟ λίγο πριν από την εκπνοή με ένα άψογο πλασέ, έφτασε τα 20 γκολ στο πρωτάθλημα και έφερε την ομάδα του στο μείον 9 από την κορυφή, στους 48 βαθμούς και στην τέταρτη θέση (57 έχει ο Ολυμπιακός, 51 ο Πανιώνιος και 49 ο ΠΑΟΚ). Αντιθέτως η ΑΕΚ έμεινε στους 43 βαθμούς και συνεχίζει να απειλείται από την Ξάνθη ως προς το ποια ομάδα θα συμμετάσχει στα πλέι οφ του πρωταθλήματος.

SUPERLEAGUE / ÁÅÊ - ÐÁÏ (ÔÁÊÇÓ ÓÁÃÉÁÓ / Eurokinissi Sports)
Ο Μαρίνος Ουζουνίδης πανηγυρίζει το γκολ του Μπερ στο 90′

Το γκολ του Μπεργκ στο τέλος έδωσε το δικαίωμα στον Ουζουνίδη να πανηγυρίσει. Αλλά να παραμένει και προβληματισμένος για τον τρόπο που η ομάδα του έχασε το πλεονέκτημα που είχε κερδίσει από το πρώτο μέρος.

«Μια μεγάλη νίκη με ένα ηλίθιο παιχνίδι, το μυαλό μας ήταν να φεύγει η μπάλα και δεν το θέλουμε αυτό, δεν είμαστε τέτοια ομάδα. Μέσα από τα καλά του πρώτου ημιχρόνου και το δεύτερο, βλέπουμε ότι πρέπει να βελτιώσουμε πολλά στο παιχνίδι μας», είπε ο Ουζουνίδης που από το πρώτο ημίχρονο ζητούσε ματαίως από τους παίκτες του να «τελειώσουν» το ματς.

Κι όμως, ο ΠΑΟ έδειξε επί 45 λεπτά στοιχεία μεγάλης ευρωπαϊκής ομάδας -όπως τότε που ο Ουζουνίδης ήταν ποδοσφαιριστής και οδηγούσε τον ΠΑΟ στους «τέσσερις» της Ευρώπης. Ηταν μια εμφάνιση που έκανε την ΑΕΚ να μοιάζει με ομάδα της γ’ ή τη β΄ εθνικής, όπου έπαιζε τα τελευταία χρόνια, εξ ου και οι έντονες αποδοκιμασίες των ηρωικών οπαδών της στο ημίχρονο. Ο Παναθηναϊκός έδειξε από την αρχή κυρίαρχος του γηπέδου, έχασε ευκαιρίες και στο 24′ άνοιξε το σκορ με τον Κλωναρίδη. Προτού δε συνέλθει η ΑΕΚ από το σοκ στο 27′ ήρθε η σειρά του Μπεργκ να κάνει το 0-2 και να γεμίσει απογοήτευση τους φίλους των κιτρινόμαυρων.

Για την ΑΕΚ ήταν μια απογοητευτική εμφάνιση. Αλλά υπήρχε και το β’ μέρος. Που ο Χιμένεθ ελέησε να περάσει στο γήπεδο τον (πρώην Πράσινο) Λάζαρο Χριστοδουλόπουλο και να αλλάξει τις ισορροπίες. Η ΑΕΚ χάρη στο πέναλτι για χέρι στο 62′ έκανε το 1-2 με τον Χριστοδουλόπουλο και με ένα πανέμορφο σε ανάπτυξη και εκτέλεση γκολ στο 77′ από τον Πέκχαρτ έκανε το 2-2.

Αυτή η υπερπροσπάθεια για την ανατροπή του σκορ απέδωσε. Αλλά και άφησε τραύματα. Την κόπωση και το «σβήσιμο της μηχανής» την καθοριστική στιγμή. Ετσι, στο 90′ όταν το ματς τελείωνε, βρήκε ο ΠΑΟ την ευκαιρία χάρη στο ταλέντο του Μπεργκ, μακράν του πρώτου σκόρερ του πρωταθλήματος, να κάνει το 2-3.

Είναι ξεκάθαρο ότι η ΑΕΚ πλήρωσε το άθλιο πρώτο ημίχρονο. Ισως να φταίνει οι παίκτες, ίσως να φταίει ο προπονητής που τους παρέταξε έτσι. Βέβαια ο Χιμένεθ υπερασπίστηκε τις επιλογές του στο ξεκίνημα του ματς. «Δεν χάσαμε λόγω της ενδεκάδας, αλλά λόγω της συμπεριφοράς μας στο πρώτο ημίχρονο» είπε, «καρφώνοντας» τους παίκτες που αγωνίστηκαν -όπως αγωνίστηκαν- στο πρώτο ημίχρονο. «Νομίζω ότι χαρίσαμε το πρώτο ημίχρονο, οι οπαδοί της ΑΕΚ έδειξαν πόσο μεγάλοι είναι με το χειροκρότημά τους. Στο δεύτερο ημίχρονο, κάναμε ότι έπρεπε να κάνουμε από το πρώτο λεπτό. Μπήκαμε, ισοφαρίσαμε, είχαμε ευκαιρίες να προηγηθούμε, αλλά δεχθήκαμε το γκολ. Είναι μια λυπημένη ημέρα για εμάς. Κάποια ημέρα θα χάναμε, όταν χάνεις γίνονται κριτικές για την ενδεκάδα» είπε ο Ισπανός, που είναι ο τρίτος προπονητής της ΑΕΚ σε αυτήν τη σεζόν.

Ο Χιμένεθ θα πρέπει να τα βρει πρώτα με τον εαυτό του και την ομάδα του, αρχής γενομένης από την επόμενη αγωνιστική που είναι την Πέμπτη και η ΑΕΚ παίζει με τον Πλατανιά. Ο Παναθηναϊκός την Πέμπτη υποδέχεται τον δεύτερο Πανιώνιο. Θα έχει ενδιαφέρον…

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...