209
|

«Θα κλείσει η συμφωνία μόνο με ουσιαστικά μέτρα για το χρέος» λέει ο Τσίπρας

Protagon Team Protagon Team 2 Απριλίου 2017, 11:07

«Θα κλείσει η συμφωνία μόνο με ουσιαστικά μέτρα για το χρέος» λέει ο Τσίπρας

Protagon Team Protagon Team 2 Απριλίου 2017, 11:07

Η όποια λύση που θα υπάρξει, θα συνδέεται αναπόφευκτα με «ουσιαστικά μέτρα για το χρέος» διαμήνυσε ο Αλέξης Τσίπρας.

Λίγες ώρες μετά την ενημέρωση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ από τον ίδιο τον Πρωθυπουργό και τους υπουργούς που λαμβάνουν μέρος στη διαπραγμάτευση με τους Θεσμούς, σε δήλωσή του που δημοσιεύεται στην εφημερίδα «Εθνος της Κυριακής» σημειώνει πως «είναι η πρώτη φορά που δεν εφαρμόζουμε μέτρα περιμένοντας να μας δώσουν κάτι μετά, αλλά το αντίστροφο.

»Θα κλείσει η συμφωνία, θα ψηφίσουμε μέτρα και αντίμετρα, τα οποία θα εφαρμοστούν μετά το 2019, και αυτό μόνο εάν, εν τω μεταξύ, υπάρχουν ουσιαστικά μέτρα για το χρέος και έχουν αρχίσει να εφαρμόζονται».

Τη βεβαιότητα ότι και οι 153 βουλευτές θα ψηφίσουν το πακέτο των νέων μέτρων εξέφρασε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Δημήτρης Παπαδημούλης. Μιλώντας στο τηλεοπτικό κανάλι «Εψιλον», ο ίδιος μίλησε για «συνοχή στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ» και υποστήριξε ότι «μέσα στον Απρίλιο μπορεί να ολοκληρωθεί η τεχνική συμφωνία, προλαβαίνουμε». 

Ο κ. Παπαδημούλης απέδωσε την καθυστέρηση στην αξιολόγηση στις παράλογες απαιτήσεις κάποιων ακραίων στους Θεσμούς, που «τραβούν κλωστές» και τόνισε ότι «όσο πιο γρήγορα κλείσει η αξιολόγηση τόσο πιο κοντά είμαστε στο να πιάσουμε τον στόχο για ανάπτυξη 2,7%,που μπορεί ο στόχος αυτός να μην επιτευχθεί και να κλείσει πιο κάτω από το 2,7%».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...