340
Μία από τις σπάνιες φωτογραφίες του Νικολαϊδη. Δεν παραχωρούσε ποτέ συνεντεύξεις και δεν δεχόταν εύκολα να φωτογραφηθεί. Δεξιά, ο Νικολαϊδης με τον Χελένιο Χερέρα |

Πέθανε ο εκδότης Θεόδωρος Νικολαΐδης

Protagon Team Protagon Team 18 Μαρτίου 2017, 13:05
Μία από τις σπάνιες φωτογραφίες του Νικολαϊδη. Δεν παραχωρούσε ποτέ συνεντεύξεις και δεν δεχόταν εύκολα να φωτογραφηθεί. Δεξιά, ο Νικολαϊδης με τον Χελένιο Χερέρα |

Πέθανε ο εκδότης Θεόδωρος Νικολαΐδης

Protagon Team Protagon Team 18 Μαρτίου 2017, 13:05

Μία εμβληματική μορφή της ελληνικής δημοσιογραφίας, ο Θόδωρος Νικολαϊδης, έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 92 ετών.

Το 1955 ο Νικολαϊδης εξέδωσε το «Αθλητικόν Φως» που αργότερα μετονομάστηκε σε «Φως των Σπορ», εφημερίδα από την οποία πέρασαν οι κορυφαίοι αθλητικογράφοι.

Το φύλλο ήταν και είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με τον Ολυμπιακό, ωστόσο ο Νικολαϊδης διαφύλαξε τη σοβαρότητα και την αντικειμενικότητα της εφημερίδας, ενώ συχνά έπαιρνε σαφείς αποστάσεις από τις διοικήσεις του Ολυμπιακού.

Γεννήθηκε στον Πειραιά το 1925 και ήταν παιδί προσφύγων από τη Μικρά Ασία.

Ξεκίνησε τη δημοσιογραφική του σταδιοδρομία από την εφημερίδα «Αθλητική Ηχώ», στην οποία έκανε ρεπορτάζ Ολυμπιακού. Ωστόσο, όταν η διεύθυνση της εφημερίδας του ζήτησε να γράψει ένα άρθρο για να «χτυπήσει» κάποιον γνωστό ποδοσφαιρικό παράγοντα της εποχής, εκείνος αρνήθηκε, με αποτέλεσμα να απολυθεί. Μαζί μ’ εκείνον απολύθηκε και μετέπειτα η σύζυγός του Ειρήνη.

Στις 11 Απριλίου 1955, ο Νικολαΐδης κυκλοφόρησε το πρώτο φύλλο της εφημερίδας «Αθλητικόν Φως», η οποία τελικά μετονομάστηκε σε «Φως των Σπορ». Παρά τη σχέση με  με τον Ολυμπιακό, η εφημερίδα σταδιακά κέρδισε την αποδοχή και τον σεβασμό ακόμα και των οπαδών αντιπάλων ομάδων. Αν και κυρίως οπαδική εφημερίδα, το «Φως», διακρίνεται για την πληρότητα του ρεπορτάζ που αφορά και τις άλλες ομάδες. Δεν είναι τυχαίο ότι μέχρι σήμερα και παρά την έξαρση στον αθλητικό Τύπο, το «Φως» παραμένει πρώτη σε πωλήσεις αθλητική εφημερίδα αν και, ειδικά στον χώρο του Ολυμπιακού, έχει τον ανταγωνισμό άλλων δύο φύλλων.

Η ανακοίνωση της ΠΑΕ Ολυμπιακός

«Η ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ και η οικογένεια του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ συμμετέχουν στο πένθος για το χαμό ενός σπουδαίου μέλους της ερυθρόλευκης οικογένειας, του ιστορικού εκδότη του Φωτός, Θεόδωρου Νικολαΐδη. Μεσίστιες οι ερυθρόλευκες σημαίες για έναν άνθρωπο που συνέδεσε άρρηκτα το διάβα της ζωής του με τον ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ. Καλό ταξίδι στις αιώνιες θάλασσες».

Η ανακοίνωση της ΠΑΕ ΑΕΚ

«Η οικογένεια της ΑΕΚ εκφράζει τη βαθιά της οδύνη για την απώλεια του μεγάλου Θεόδωρου Νικολαΐδη. Ο εκλιπών υπήρξε πρωτεργάτης της παραδοσιακής ελληνικής δημοσιογραφίας και δίδαξε ήθος και σεβασμό στον αντίπαλο. Μακάρι το όραμά του να παραμείνει ζωντανό στις δύσκολες εποχές που διανύουμε. Θερμά συλλυπητήρια στη σύζυγό του και στις δυο του κόρες, με την ευχή να μπορέσουν να συνεχίσουν το έργο του και την τεράστια παρακαταθήκη που αφήνει πίσω του».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...