339
Αυτός είναι ο 39χρονος δράστης της επίθεσης στο αεροδρόμιο Ορλί, σύμφωνα με τη Le Parisien | Twitter/le_Parisien

Παρίσι: Ακραίος ισλαμιστής ο δράστης της επίθεσης στο Ορλί

Protagon Team Protagon Team 18 Μαρτίου 2017, 10:54
Αυτός είναι ο 39χρονος δράστης της επίθεσης στο αεροδρόμιο Ορλί, σύμφωνα με τη Le Parisien
|Twitter/le_Parisien

Παρίσι: Ακραίος ισλαμιστής ο δράστης της επίθεσης στο Ορλί

Protagon Team Protagon Team 18 Μαρτίου 2017, 10:54

Γάλλος, 39 ετών, ακραίος Ισλαμιστής και γνωστός στις Αρχές ήταν ο άνδρας που σκόρπισε τον πανικό στο αεροδρόμιο Ορλί στο Παρίσι το πρωί του Σαββάτου. Η γαλλική εφημερίδα Le Parisien έδωσε στη δημοσιότητα τη φωτογραφία του Ζιγιέν Μπεν Μπελγκασέμ, όπως ονομάζεται. Είχε τεθεί υπό παρακολούθηση το 2015 χωρίς ωστόσο η έρευνα να αποδώσει καρπούς.

Ο 39χρονος πλησίασε στρατιωτική περίπολο του αεροδρομίου και προσπάθησε να αποσπάσει το όπλο από μία γυναίκα, την οποία και τραυμάτισε. Τότε οι δυνάμεις ασφαλείας άνοιξαν πυρ και τον τραυμάτισαν θανάσιμα – στη φωτογραφία της Le Parisien φαίνεται πεσμένος στο πάτωμα.

Ο υπουργός Εσωτερικών της Γαλλίας Μπρουνο Λε Ρου δήλωσε ότι ο δράστης είναι υπεύθυνος και για πυροβολισμούς που σημειώθηκαν εναντίον αστυνομικών στο βόρειο Παρίσι νωρίτερα την ίδια ημέρα.

Γύρω στις 6:00 το πρωί (τοπική ώρα), τρεις αστυνομικοί σταμάτησαν για έλεγχο ένα αυτοκίνητο στο προάστιο Σεν Ντενί. Ο οδηγός φάνηκε να συνεργάζεται δείχνοντας τα χαρτιά του, αλλά έβγαλε όπλο με το οποίο απείλησε τους αστυνομικούς και τραυμάτισε έναν από αυτούς.

Στη συνέχεια τράπηκε σε φυγή με το αυτοκίνητο, το οποίο εγκατέλειψε στο Βιτρί, ένα νοτιοανατολικό προάστιο του Παρισιού. Εκεί έκλεψε ένα αυτοκίνητο, το οποίο αστυνομικοί εντόπισαν στον χώρο στάθμευσης του αεροδρομίου Ορλί.

2017-03-18T110943Z_1653447448_LR1ED3I0UZWTQ_RTRMADP_3_FRANCE-SHOOTING
Η γαλλική Αστυνομία κάλεσε τους πολίτες να αποφύγουν το αεροδρόμιο, μέχρι να ολοκληρωθεί η επιχείρησή της (REUTERS/Christian Hartmann)

«Ο ύποπτος αναγνωρίστηκε στο Βιτρί, όπου έκανε μια κλοπή αυτοκινήτου και σε ένα μπαρ, όπου απείλησε όσους βρίσκονταν εκεί. Μπορούμε να συνδέσουμε την ταυτότητά του με αυτή του οδηγού στον έλεγχο ρουτίνας της τροχαίας λίγο νωρίτερα», δήλωσε συγκεκριμένα ο Λε Ρου.

Ο πατέρας και ο αδελφός του δράστη κρατούνται ήδη από την Αστυνομία, όπως μετέδωσε το πρακτορείο Reuters, σημειώνοντας ότι πρόκειται για συνηθισμένη διαδικασία που ακολουθείται σε ανάλογες περιστάσεις.

Ο εκπρόσωπος του γαλλικού υπουργείου Εσωτερικών Πιέρ-Ανρί Μπραντέ δήλωσε ότι στο περιστατικό του αεροδρομίου Ορλί δεν υπήρξαν τραυματίες και δεν βρέθηκαν εκρηκτικά στη σορό του άνδρα. Οι πτήσεις και από και προς τα δύο τερματικά του αεροδρομίου διακόπηκαν και ορισμένες κατευθύνθηκαν στο αεροδρόμιο Σαρλ Ντε Γκολ, στα βόρεια της γαλλικής πρωτεύουσας.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...