418
Οι Τέσσερις της Δημοκρατικής Συμπαράταξης: Γιάννης Τούντας, Φώφη Γεννηματά, Θανάσης Θεοχαρόπουλος και Γιώργος Παπανδρέου | ΙΝΤΙΜΕΝΕWS/ΜΠΑΜΠΟΥΚΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Κουαρτέτο κατά του κατακερματισμού της Κεντροαριστεράς

Protagon Team Protagon Team 17 Ιανουαρίου 2017, 15:27
Οι Τέσσερις της Δημοκρατικής Συμπαράταξης: Γιάννης Τούντας, Φώφη Γεννηματά, Θανάσης Θεοχαρόπουλος και Γιώργος Παπανδρέου
|ΙΝΤΙΜΕΝΕWS/ΜΠΑΜΠΟΥΚΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Κουαρτέτο κατά του κατακερματισμού της Κεντροαριστεράς

Protagon Team Protagon Team 17 Ιανουαρίου 2017, 15:27

«Είναι η ώρα για αποφάσεις και για ενότητα και όχι για κατακερματισμό δυνάμεων». Ηταν το μήνυμα των τεσσάρων της Δημοκρατικής Συμπαράταξης που συναντήθηκαν την Τρίτη στη Βουλή. Ηταν ένα πρώτο ραντεβού μετά την προσχώρηση του ΚΙΔΗΣΟ στη Δημοκρατική Συμπαράταξη. Η Φώφη Γεννηματά, ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος της ΔΗΜΑΡ, ο Γιώργος Παπανδρέου και ο Γιάννης Τούντας των Κινήσεων Πολιτών για τη Σοσιαλδημοκρατία συναντήθηκαν και μίλησαν για τις τρέχουσες εξελίξεις στην Κεντροαριστερά, απευθύνοντας νέο κάλεσμα σε κόμματα και κινήσεις για συμμετοχή σε συνέδριο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης εντός του 2017 ή στις διαδικασίες δημιουργίας νέου κόμματος.

Οπως τόνισαν σε κοινή τους ανακοίνωση «πρόταγμά τους είναι η διαμόρφωση εναλλακτικής πρότασης διακυβέρνησης του τόπου μακριά από τις αδιέξοδες πολιτικές του ΣΥΡΙΖΑ και τις συντηρητικές πολιτικές της ΝΔ.

Η ανακοίνωσή έχει ως εξής:

«Στην σημερινή σύσκεψη της Προέδρου του ΠΑΣΟΚ και Επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Φώφης Γεννηματά, του Προέδρου της ΔΗΜΑΡ Θανάση Θεοχαρόπουλου, του Προέδρου του Κινήματος Δημοκρατών και Σοσιαλιστών Γιώργου Παπανδρέου και του εκπροσώπου των Κινήσεων Πολιτών για την Σοσιαλδημοκρατία Γιάννη Τούντα συζητήθηκαν τα θέματα της επικαιρότητας, όπως οι εξελίξεις στην οικονομία και στην αξιολόγηση, το προσφυγικό και τα εθνικά θέματα και επιβεβαιώθηκε συμφωνία στο κοινό πολιτικό πλαίσιο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης. Συζητήθηκαν επίσης οι εξελίξεις στον χώρο της κεντροαριστεράς και επαναδιατυπώθηκε το κάλεσμα σε κόμματα, κινήσεις και πολιτικά στελέχη για συμπόρευση όλων των δυνάμεων της σοασιαλδημοκρατίας, του προοδευτικού κέντρου και της ανανεωτικής αριστεράς καθώς είναι η ώρα για αποφάσεις και για ενότητα και όχι για κατακερματισμό δυνάμεων. Στο πλαίσιο αυτό κινούνται και οι πρωτοβουλίες που έχουν ληφθεί όλο το τελευταίο χρονικό διάστημα και υλοποιούνται με πρόταγμα την διαμόρφωση εναλλακτικής πρότασης διακυβέρνησης του τόπου μακριά από τις αδιέξοδες πολιτικές του ΣΥΡΙΖΑ και τις συντηρητικές πολιτικές της ΝΔ για να ξεφύγει η χώρα από το τεχνητό δίπολο και να υπερβεί την κρίση».

Νωρίτερα η κυρία Γεννηματά είχε μιλήσει στον «Αθήνα 9,84» για διεξαγωγή συνεδρίου της Δημοκρατικής Συμπαράταξης μέσα στο 2017 και είχε σχολιάσει τις αντιδράσεις για την επιστροφή του κ. Παπανδρέου.

«Είναι αντιληπτές οι δυσαρέσκειες, αλλά δεν μπορούν να επισκιάσουν τη μεγάλη φωνή της βάσης που ήταν θετική στην επιστροφή του Γιώργου Παπανδρέου», είπε χαρακτηριστικά η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, ενώ πιο συγκεκριμένα, για τις αντιδράσεις του Βαγγέλη Βενιζέλου είπε: «Το ΠΑΣΟΚ είναι πολυφωνικό και προχωρά μέσα από τις συνθέσεις και τις αποφάσεις που παίρνουν τα όργανά του. Ο κύριος Βενιζέλος εκφράζει το παρόν».

Απηύθυνε δε εκ νέου κάλεσμα προς το Ποτάμι, αλλά υπό έναν χρονικό όρο: «το ΠΑΣΟΚ κρατάει ανοιχτή την πόρτα, αλλά αυτή δεν θα θα μείνει για πάντα ανοιχτή, καθώς οι εξελίξεις προχωρούν με τους παρόντες», είπε η κυρία Γεννηματά χαρακτηριστικά.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News