243
H εικόνα που ανήρτησε ο ακροδεξιός Ολλανδός στα social media | Twitter/geertwilderspvv

Ο Γκερντ Βίλντερς σοκάρει με τη ματωμένη Μέρκελ

Protagon Team Protagon Team 21 Δεκεμβρίου 2016, 11:02
H εικόνα που ανήρτησε ο ακροδεξιός Ολλανδός στα social media
|Twitter/geertwilderspvv

Ο Γκερντ Βίλντερς σοκάρει με τη ματωμένη Μέρκελ

Protagon Team Protagon Team 21 Δεκεμβρίου 2016, 11:02

Δεν ήταν η πρώτη φορά που το έκανε. Ο Γκέερτ Βίλντερς, ο γνωστός ακροδεξιός λαϊκιστής ολλανδός πολιτικός, είχε πει και το καλοκαίρι ότι η Ανγκελα Μέρκελ έχει αίμα στα χέρια της, μετά τις επιθέσεις εκείνου του παράφρονα στο Μόναχο. Αλλά τώρα η αμφιλεγόμενη ρητορική του Βίλντερς κατά της γερμανίδας καγκελαρίου για την πολιτική της στο Προσφυγικό, «αναβαθμίστηκε» σε πρόκληση και ύβρι.

Σε ανάρτησή του στο Τwitter o Βίλντερς επέρριψε στη Μέρκελ την ευθύνη για το μακελειό στο Βερολίνο, όπου σκοτώθηκαν τουλάχιστον 12 άνθρωποι σε χριστουγεννιάτικη αγορά.

Ο απώτερος στόχος του Βίλντερς είναι προφανής. Η Ολλανδία έχει εκλογές στις 15 Μαρτίου. Κατηγορώντας τη Μέρκελ, κατηγορεί την Ευρωπαϊκή Ενωση και ρίχνει νερό στο μύλο του ευρωσκεπτικισμού, ο οποίος αποτελεί μια ανερχόμενη τάση τόσο στους κόλπους της ακροδεξιάς όσο και της ριζοσπαστικής Αριστεράς· ένα νήμα συνδέει τους λαϊκιστές σε κάθε πλευρά του πολιτικού φάσματος και η χώρα μας δυστυχώς δεν αποτελεί εξαίρεση

Η ευρωπαϊκή ακροδεξιά έχει συνδέσει την επίθεση που σημειώθηκε το βράδυ της Δευτέρας με την πολιτική ανοιχτών συνόρων που ακολούθησε απέναντι στους πρόσφυγες το 2015 η Ανγκελα Μέρκελ, πολιτική που έφερε σχεδόν 900.000 άτομα στη Γερμανία μέσα σε μια χρονιά. Στελέχη του γερμανικού ευρω-σκεπτικιστικού κόμματος AfD έχουν χαρακτηρίσει τα θύματα του Βερολίνου ως «νεκρούς της Μέρκελ».

Η Γερμανία έχει ομοσπονδιακές εκλογές το φθινόπωρο του 2017. Από άκρη σ’ άκρη στην Ευρώπη, αυτή θα είναι η μάχη που θα δοθεί: ανάμεσα στις Μέρκελ κάθε χώρας και στους ακραίους ευρωσκεπτικιστές με τη ρητορική του μίσους. Θα είναι μια δύσκολη μάχη.

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...