390
Ο Αλέξης Τσίπρας ακούει τον υπουργό του, τσιμπολογώντας ξηρούς καρπούς. Απλά και ανθρώπινα | ΙΝΤΙΜΕΝΕWS/Ιmage photo services

Αλέξης, φρέντο και φιστίκια

Κώστας Γιαννακίδης Κώστας Γιαννακίδης 20 Δεκεμβρίου 2016, 17:38
Ο Αλέξης Τσίπρας ακούει τον υπουργό του, τσιμπολογώντας ξηρούς καρπούς. Απλά και ανθρώπινα
|ΙΝΤΙΜΕΝΕWS/Ιmage photo services

Αλέξης, φρέντο και φιστίκια

Κώστας Γιαννακίδης Κώστας Γιαννακίδης 20 Δεκεμβρίου 2016, 17:38

Ο Αλέξης Τσίπρας δεν έκρυψε ποτέ την ιδιαίτερη σχέση που διατηρεί με το λαϊκό στοιχείο, ασχέτως αν δεν προέρχεται από αυτό. Είναι ζεστός άνθρωπος, χαλαρός, πέρα από συμβάσεις, σε σημείο που ο αδαής παρατηρητής δύναται να παρεξηγήσει τον αυθορμητισμό του.

Θα θυμάστε, ας πούμε, την οικειότητα με την οποία συμπεριφέρθηκε στον πρόεδρο των ΗΠΑ, κατά τη συνάντηση τους στο Μέγαρο Μαξίμου. Η στάση που υιοθέτησε όταν κάθισε απέναντι από τον Πρόεδρο Ομπάμα, μπορεί να παρεξηγήθηκε, πλην όμως υποδήλωνε τον αντισυμβατικό χαρακτήρα ενός άνδρα που κάνει μόνο φίλους.

Οταν, λοιπόν, ο Πρωθυπουργός προσέφερε στον Ομπάμα αυτή τη μοναδική αίσθηση οικειότητας, δεν θα μπορούσε να σταθεί διαφορετικά απέναντι στους απλούς ανθρώπους της Κρήτης, στους θεσμικούς παράγοντες που συνάντησε κατά την περιοδεία του στο νησί.

Προσέξτε, παρακαλώ, τη φωτογραφία επάνω και την ένθετη πιο κάτω.  Ο Αλέξης Τσίπρας, πάντα κομψός, παρακολουθεί με προσοχή τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλη Αποστόλου, οποίος βρίσκεται εμφανώς σε έξαρση καθώς εκθέτει το σχέδιο της κυβέρνησης για τον πρωτογενή τομέα -«Να, εκεί πάνω θα σας ανεβάσουμε».  Στον Πρωθυπουργό έχουν προσφερθεί τοπικά εδέσματα, συνοδευτικά ενός φρέντο εσπρέσο –το πάχος του αφρού δηλώνει ότι δεν πρόκειται για φραπέ. Ο κ. Τσίπρας δεν αγγίζει τα βουτήματα. Και πώς να το κάνει; Η αριστερή παλάμη τροφοδοτεί το δεξί χέρι με ξηρούς καρπούς, τους οποίους εμφανώς πήρε από το μπολ στο απέναντι τραπεζάκι. Δεν θα μπορούσε να γίνει αλλιώς. Οι ξηροί καρποί δεν προσφέρονται μαζί με τον καφέ, είναι για τις τσικουδιές. Όμως ο Πρωθυπουργός επιθυμούσε να συνδυάσει το φρέντο του με φιστίκια –δεν υπάρχει τίποτε κακό σε αυτό. Ετσι, πήρε μία χουφτίτσα φιστίκια τα οποία έτρωγε ακούγοντας τη συναρπαστική τοποθέτηση του υπουργού. Αν μη τι άλλο, μας θύμισε εκ νέου ότι είναι ένας από μας. Σταυροπόδι, φρέντο και ξηροκάρπι. Όπως ένας απλός άνθρωπος που πάει στο καφενείο για να δει μπάλα επειδή δεν έχει Cosmote ή Nova στο σπίτι του.

189539Βέβαια δεν ήταν όλες οι στιγμές ευχάριστες στην Κρήτη. Να, κάποια στιγμή οργίστηκε όταν αγρότες και εκπρόσωποι των τηλεοπτικών δικτύων ήθελαν να παρακολουθήσουν τη συνάντηση με τους τοπικούς φορείς. «Εδώ δεν είναι εκπομπή, είναι σύσκεψη» είπε θυμωμένος. Ασφαλώς, αν η ίδια σκηνή ελάμβανε χώρα ακριβώς προ διετίας, αγρότες και δημοσιογράφοι θα ήταν ευπρόσδεκτοι. Οι μεν ως θύματα της ανθρωπιστικής κρίσης, οι δε ως οι απαραίτητοι αφηγητές της. Αλλά πια όλα αυτά είναι παρελθόν, τα πλάκωσε το βάρος της ευθύνης.

https://youtu.be/A7LdFQ3O6ww

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News