334
Ο τέως υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος | Alexandros Michailidis / SOOC

Υπέρ της σύγκλισης με τη Χρυσή Αυγή ο Παρασκευόπουλος

Protagon Team Protagon Team 11 Δεκεμβρίου 2016, 17:07
Ο τέως υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος | Alexandros Michailidis / SOOC

Υπέρ της σύγκλισης με τη Χρυσή Αυγή ο Παρασκευόπουλος

Protagon Team Protagon Team 11 Δεκεμβρίου 2016, 17:07

Υπέρ της προσέγγισης της Χρυσής Αυγής από τα κόμματα του δημοκρατικού τόξου τάχθηκε ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Νίκος Παρασκευόπουλος. Οπως δήλωσε, το πολιτικό σύστημα θα πρέπει να υποστηρίξει «μια προσπάθεια ένταξης της ΧΑ στο κλίμα της δημοκρατίας».

Ο Νίκος Παρασκευόπουλος, σε συνέντευξή του στην «Βραδυνή της Κυριακής», τόνισε: «Η εικόνα της συνύπαρξης στο Καστελόριζο και στη Ρω σε πολλούς μας δεν άρεσε. Από την άλλη όμως πρέπει να αποφασίσουμε τι προτιμούμε: μια προσπάθεια ένταξης της Χρυσής Αυγής στο κλίμα της δημοκρατίας ή τη διαρκή ρήξη».

Σημείωσε πως πρέπει να ανοίξει διάλογος προκειμένου να αποποινικοποιηθεί το αδίκημα για το κάψιμο της σημαίας και πως μια τέτοια πράξη θα πρέπει να αποδοκιμάζεται πολιτικά, ηθικά και κοινωνικά, τρόπος που, κατά την εκτίμησή του, είναι πιο αποτελεσματικός. «Τιμώ την ελληνική σημαία και πιστεύω ότι η ηθικο-κοινωνική αποδοκιμασία των προσβολών της θα είναι πολύ πιο αποτελεσματική», ήταν η δήλωσή του.

Στην ίδια συνέντευξη τάχθηκε υπέρ της ισορροπημένης στάσης της Αστυνομίας απέναντι στους αντιεξουσιαστές λέγοντας πως «αν ήταν σκληρότερη, θα ήταν σκληρότερα και τα επεισόδια».

Οσον αφορά την προκλητική ρητορική της Τουρκίας το τελευταίο διάστημα, ο κ. Παρασκευόπουλος ανέφερε ότι οι δηλώσεις των κορυφαίων τούρκων υπουργών, «δείχνουν να μην τους ενδιαφέρουν οι καλές σχέσεις με τους γείτονές τους και οπωσδήποτε αντιβαίνουν προς το διεθνές δίκαιο».

Για το θέμα της έκδοσης των τούρκων αξιωματικών στη γείτονα χώρα, υπογράμμισε ότι η Τουρκία «οφείλει να αποδεχθεί την κρίση της ανεξάρτητης ελληνικής Δικαιοσύνης» και ότι από τη στιγμή που εμείς θέλουμε αυτόν το σεβασμό μιας άλλης χώρας «πρέπει πρώτοι να τον δείχνουμε οι ίδιοι».

Τέλος, ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης εξέφρασε την πικρία του μετά την απομάκρυνσή του από το υπουργείο.

ΝΔ: «Η σημαία μας είναι όσιο και ιερό»

Ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Βασίλης Κικίλιας, καταλόγισε «περίσσευμα θράσους» στον πρώην υπουργό. «Για τη Νέα Δημοκρατία, όπως και για όλους τους Ελληνες, η σημαία μας είναι όσιο και ιερό», τόνισε σε δήλωσή του.

«Αποδοκιμάζουμε και καταγγέλλουμε τις δηλώσεις – παραλήρημα του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ και περιμένουμε από την κυβέρνηση της χώρας και το κόμμα του να πράξουν το ίδιο», κατέληξε.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...