425
Οι παλιές καλές εποχές όταν η Μαρίνα Χρυσοβελώνη βάδιζε στο πλευρό του Πάνου Καμμένου | ΙΝΤΙΜΕΝΕWS/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Φεύγει από τους ΑΝΕΛ η Χρυσοβελώνη;

Protagon Team Protagon Team 10 Νοεμβρίου 2016, 11:35
Οι παλιές καλές εποχές όταν η Μαρίνα Χρυσοβελώνη βάδιζε στο πλευρό του Πάνου Καμμένου
|ΙΝΤΙΜΕΝΕWS/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Φεύγει από τους ΑΝΕΛ η Χρυσοβελώνη;

Protagon Team Protagon Team 10 Νοεμβρίου 2016, 11:35

Ηταν το δεξί του χέρι, η εκπρόσωπος Τύπου των Ανεξάρτητων Ελλήνων στις δύσκολες εβδομάδες μετά το «ναι σε όλα» στο μνημόνιο του Αυγούστου 2015 και στην προεκλογική εκστρατεία για τις κάλπες του Σεπτεμβρίου 2015. Μετά ο Πάνος Καμμένος την αντάμειψε, η Μαρία Χρυσοβελώνη αναβαθμίστηκε και με βάση την ποσόστωση στη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έλαβε θέση στην κυβέρνηση ως υφυπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων. Και έπειτα; Τίποτα. Εκτός κυβέρνησης. Και ούτε ένα γράμμα, ούτε ένα τηλεφώνημα.

Η «απατημένη» δεν θα το αφήσει να περάσει έτσι. Την Πέμπτη εξέφρασε την έντονη δυσαρέσκεια της για τη στάση του κ. Καμμένου.  Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ανέφερε πως δεν νιώθει δυσαρέσκεια για την απομάκρυνσή της από τη θέση της υφυπουργού, αλλά για το ότι δεν ενημερώθηκε από τον πρόεδρο του κόμματός της, ως είθισται.

«Το έμαθα από την τηλεόραση. Δεν υπήρχε καμία απολύτως ένδειξη για την απομάκρυνσή μου», είπε, προσθέτοντας ότι δεν ήταν υποχρέωση του Πρωθυπουργού να την ενημερώσει, αλλά του κ. Καμμένου.

Η ίδια μάλιστα ανέφερε πως στην τελευταία επικοινωνία τους, τη Δευτέρα πριν από τον ανασχηματισμό, ο κ. Καμμένος την είχε διαβεβαιώσει πως «τίποτα δεν αλλάζει, μην ανησυχείς όλα καλά».

«Είχα εμπιστοσύνη στην κρίση του, δεν έκανα απολύτως καμία παρέμβαση, δεν του τηλεφώνησα, δεν τον πίεσα για να παραμείνω στο υπουργικό σχήμα όπως ενδεχομένως έπραξαν μερικοί άλλοι», σχολίασε με πικρία η κυρία Χρυσοβελώνη, η οποία προσέθεσε πως δεν είχε καμία συνομιλία με τον κ. Καμμένο μετά από τον ανασχηματισμό.

«Δεν με έχει πάρει τηλέφωνο να μου δώσει μια εξήγηση για την απομάκρυνσή μου από την κυβέρνηση ενώ έχω μήνυμα στο κινητό μου που αναγνωρίζει ότι ανταποκρίθηκα στα καθήκοντά μου» είπε.

Ερωτηθείσα για το πώς εξηγεί τη στάση του προέδρου των ΑΝΕΛ αφενός να μην την ενημερώσει ότι θα ετίθετο εκτός κυβερνητικού σχήματος και αφετέρου να μην επικοινωνήσει μαζί της ούτε εκ των υστέρων, η κυρία Χρυσοβελώνη είπε, σε ό,τι αφορά το δεύτερο σκέλος, ότι ενδεχομένως ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ να πειράχτηκε επειδή δεν τον ευχαρίστησε στην ανακοίνωση που εξέδωσε την επόμενη ημέρα του ανασχηματισμού και μετά την αποχώρησή της από την κυβέρνηση.

Ερωτηθείσα αν σκοπεύει να αποχωρήσει από τους ΑΝΕΛ απάντησε ότι αυτή τη στιγμή δεν έχει λάβει καμία απόφαση και άφησε αιχμές για τον κ. Καμμένο ότι δεν τη θέλει στο κόμμα.

«Αυτή τη στιγμή δεν έχω πάρει καμία απολύτως απόφαση, ποτέ στη ζωή μου δεν λειτουργώ εν θερμώ», είπε, συμπληρώνοντας ότι «η παραμονή κάποιου σε ένα κόμμα προϋποθέτει να το θέλει και η άλλη πλευρά» καθώς και ότι «το ταγκό είναι ένας χορός που θέλει δύο».  Και πρόσθεσε: «Η διαφορά που έχω είναι με τον πρόεδρο και δεν αφορά τους  ΑΝΕΛ. Δεν θα θέσω θέμα στο συνέδριο».

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...