242
Σε πολλά σημεία της «αιώνιας πόλης» σημειώθηκαν πτώσεις δέντρων και πλημμύρισαν σπίτια | Twitter/maxbunny

Μετά τους σεισμούς, η Ιταλία αντιμέτωπη με φονική κακοκαιρία

Protagon Team Protagon Team 7 Νοεμβρίου 2016, 10:29
Σε πολλά σημεία της «αιώνιας πόλης» σημειώθηκαν πτώσεις δέντρων και πλημμύρισαν σπίτια
|Twitter/maxbunny

Μετά τους σεισμούς, η Ιταλία αντιμέτωπη με φονική κακοκαιρία

Protagon Team Protagon Team 7 Νοεμβρίου 2016, 10:29

Μετά από τρεις ισχυρές σεισμικές δονήσεις μέσα σε λίγες εβδομάδες, μάλιστα η τελευταία, στα τέλη Οκτωβρίου, ήταν η μεγαλύτερη που αντιμετώπισε η Ιταλία εδώ και 36 χρόνια, το απόγευμα της Κυριακής σφοδρό κύμα κακοκαιρίας έπληξε την ευρύτερη περιοχή της Ρώμης, προκαλώντας τον θάνατο δύο ανθρώπων.

Στα προάστια Τσεζάνο και Λαντίσπολι, ένας 75χρονος, αξιωματικός αν αποστρατεία, και ένας ινδός μετανάστης, 47 ετών, έχασαν τη ζωή τους εξαιτίας πτώσης δέντρων και κατάρρευσης κτιρίου.

Δέκα ακόμα άνθρωποι τραυματίστηκαν ελαφρά, ενώ σοβαρές υλικές ζημιές σημειώθηκαν σε πολλά καταστήματα στο Λάτσιο, εξαιτίας της νεροποντής και των ισχυρών ανέμων.

Στην περιφερειακή οδό Αουρέλια, που φτάνει από τη Ρώμη ως τα σύνορα με τη Γαλλία, διεκόπη προσωρινά η κυκλοφορία, ενώ για δύο σχεδόν ώρες απαγορεύτηκε η κίνηση των τρένων.

Σε πολλά σημεία της πόλης πλημμύρισαν σπίτια και καταστήματα και χρειάστηκε η επέμβαση της Πυροσβεστικής.

Βορειότερα, την Τοσκάνη, η στάθμη του ποταμού Αρνου ολοένα ανεβαίνει και προκαλεί ανησυχία στην πρωτεύουσά της, Φλωρεντία. Η εποχή είναι επικίνδυνη για την πόλη, καθώς την ίδια περίπου περίοδο, το 1966, είχε ξεκινήσει η ιστορική καταστροφή της πόλης από τις πλημμύρες.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...