3681
| Alexandros Michailidis/ SOOC

Σκληρή σύγκρουση επί προσωπικού για τη διαπλοκή στη Βουλή

Protagon Team Protagon Team 10 Οκτωβρίου 2016, 13:40

Σκληρή σύγκρουση επί προσωπικού για τη διαπλοκή στη Βουλή

Protagon Team Protagon Team 10 Οκτωβρίου 2016, 13:40

Ακόμα και στην περίοδο της έντονης πόλωσης μεταξύ Ανδρέα Παπανδρέου και Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, το επίπεδο της κοινοβουλευτικής αντιπαράθεσης δεν έφτασε στην ένταση που σημειώθηκε στη Βουλή, στη συζήτηση για τη διαπλοκή. «Θα πρέπει να ντρέπεστε, εμένα δεν θα μου μιλάτε στον ενικό» είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στον Πρωθυπουργό σε ένα στιγμιότυπο της συζήτησης που αποδίδει το κλίμα. «Να τα χαίρεστε τα τρία σας πτυχία, εγώ δεν πήγα σε ξένα πανεπιστήμια, αλλά σε ελληνικό» απάντησε ο Αλέξης Τσίπρας.

Κάπως έτσι εξελίχθηκε η συζήτηση με τους κυρίους Τσίπρα και Μητσοτάκη να απευθύνονται ο ένας στον άλλον ως και με απαξιωτικό τρόπο. Kαι είναι πλέον εμφανές ότι οι δυο τους δεν μπορούν να έχουν καν μία στοιχειώδη προσωπική σχέση καθώς έφτασαν να αντιπαρατίθενται ακόμα και για την μόρφωση που έλαβαν ή τον τρόπο με τον οποίο μπήκαν στην πολιτική. Θλιβερά πράγματα…

Ο Αλέξης Τσίπρας είχε το ιστορικό πλεονέκτημα αφού βρήκε αν μην τι άλλο, αρκετούς σκελετούς στις ντουλάπες των πολιτικών του αντιπάλων. «Συγκρούονται δύο κόσμοι: από τη μία ο κόσμος της διαπλοκής και των καναλαρχών και από την άλλη οι ζωντανές δημιουργικές δυνάμεις» είπε, διατηρώντας σαφές πλεονέκτημα. Ο κ. Τσίπρας εστίασε στο καθεστώς «αεροπειρατείας και ανομίας» που επικράτησε στον τηλεοπτικό χώρο τα τελευταία 27 χρόνια, ενώ τόνισε ιδιαίτερα το θέμα των υπέρογκων δανείων που έχουν λάβει από τις τράπεζες το ΠΑΣΟΚ και η Νέα Δημοκρατία. Παράλληλα πίεσε ιδιαίτερα τον κ. Μητσοτάκη να αναφερθεί στο σκάνδαλο της Siemens. «Δεν θα κάνουμε πίσω, παρά μόνο για να πάρουμε φόρα. Η διαπλοκή στον τόπο θα τελειώσει με θεσμικό τρόπο» είπε ο κ. Τσίπρας, απορρίπτοντας και το αίτημα για πρόωρες εκλογές. «Εκλογές θα κάνουμε το 2019».

Από την πλευρά της η αντιπολίτευση, κυρίως δια του Κυριάκου Μητσοτάκη και της Φώφης Γεννηματά, εγκάλεσαν την κυβέρνηση για μεθοδεύσεις δημιουργίας νεών δεσμών διαπλοκής, παρεμβάσεις στη Δικαιοσύνη και διορισμούς ημετέρων και εύνοια προς φίλια επιχειρηματικά συμφέροντα. Ο πρόεδρος της ΝΔ κατηγόρησε τον Πρωθυπουργό για «χυδαιότητα». «Είστε ψεύτης, ο πιο ανίκανος και ο πιο αποτυχημένος Πρωθυπουργός της χώρας» είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη δευτερολογία του, προκαλώντας «έκρηξη» στα κυβερνητικά έδρανα.  Απαντώντας για τη Siemens, o κ. Μητσοτάκης, είπε ότι η δικαστική καθυστέρηση στη διερεύνηση της υπόθεσης σημειώνεται επί των ημερών του ΣΥΡΙΖΑ. «Γιατί δεν ακυρώνετε το διακανονισμό που έκανε η προηγούμενη κυβέρνηση; Και το τηλεφωνικό κέντρο που λέτε ότι απέκτησα δωρεάν, το πλήρωσα. Θα πρέπει να ντρέπεστε»

Επίθεση από την πρώτη λέξη του Αλέξη…

Ο Πρωθυπουργός επιτέθηκε στον κ. Μητσοτάκη κάνοντας λόγο για «απόπειρα μεταμοντέρνου πραξικοπήματος» κάτι που προϊδέασε για την άσκηση σκληρής κριτικής στον κ. Μητσοτάκη για όλα τα μεγάλα θέματα που απασχολούν την επικαιρότητα, με αιχμή το θέμα των τηλεοπτικών αδειών αλλά και τη στάση της ΝΔ απέναντι στη Δικαιοσύνη. Ιδιαίτερα δε, επέμεινε στο θέμα της Siemens, καλώντας τον Κυριάκο Μητσοτάκη να ανέβει στο βήμα της Βουλής και να πει αν υπάρχει σκάνδαλο ή όχι.

«Σήμερα κ. Μητσοτάκη θα απολογηθείτε για ψεύδη, συκοφαντίες και πεπραγμένα γιατί δεν εμφανιστήκατε χθες στην πολιτική ζωή», είπε αρχικά και για να συνεχίζει λέγοντας ότι η ΝΔ και ο πρόεδρός της συμμάχησε «με το πιο παλιό και διεφθαρμένο σύστημα διαπλοκής στη χώρας, με όσους έχουν τεράστιο μερίδιο ευθύνης για τη χρεοκοπία, με όσους έπαιρναν θαλασσοδάνεια με εγγυήσεις αέρα».

«Από την πρώτη στιγμή ζητήσατε εκλογές παρά την ξεκάθαρη εντολή υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ. Σε απόλυτη ταύτιση με μιντιακό κατεστημένο έχει επιδοθεί σε λυσσώδη επίθεση κατά τις προσφάτως εκλεγμένη κυβέρνησης της χώρας», τόνισε ακόμη ο Πρωθυπουργός.

Οπως εξήγησε ζούμε την τρίτη πράξη αυτής της διαρκούς απόπειρας του πραξικοπήματος. Η πρώτη ήταν κατά την περίοδο της χρηματοπιστωτικής ασφυξίας, η δεύτερη με την «ασύστολη καταστροφολογία» ενώ γινόταν η πρώτη αξιολόγηση όταν το ΔΝΤ ζητούσε επιπλέον μέτρα 3,6 δισ. ευρώ και σήμερα εκτυλίσσεται η τρίτη πράξη.

Ο Πρωθυπουργός χαρακτήρισε την μάχη που δίνει η ΝΔ μια «μάχη οπισθοφυλακών». Αφού υπενθύμισε ότι τα στοιχεία της οικονομίας το 2016 πηγαίνουν καλύτερα, η ανεργία μειώνεται και η απορρόφηση των κονδυλίων του ΕΣΠΑ είναι υψηλότερη, απευθύνθηκε στην αντιπολίτευση: «Κύριοι της αντιπολίτευσης πρέπει να το χωνέψετε ότι θα μείνετε για πολλά χρόνια μακριά από τα κυβερνητικά έδρανα». Και σε άλλο σημείο της ομιλίας του με προσωπική αναφορά για τον κ. Μητσοτάκη: «Πιο εύκολα θα μας πείτε ότι είστε έξι μηνών κρατούμενος παρά να μας πείσετε ότι δεν είστε διαπλεκόμενος», είπε απευθυνόμενος στον κ. Μητσοτάκη με αφορμή παλαιότερη δήλωσή του για το πώς είχε κρατηθεί όταν ήταν βρέφος το 1968.

174406
Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στην προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση (ΧΑΛΚΙΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ/ INTIMENEWS)

Ο κ. Τσίπρας σε πολλά σημεία της ομιλίας του τόνισε η ΝΔ στοιχίζεται με τους καναλάρχες. «Θέλετε να στηρίζετε τους καναλάρχες, εμποδίζετε την χορήγηση των αδειών και στερείτε από τους πολίτες τον πλουραλισμό και τη διαφάνεια», είπε μεταξύ άλλων ο Πρωθυπουργός. Η κυβέρνηση θέλει να τερματίσει αυτήν την κατάσταση και έχει εισπράξει 90 εκατομμύρια και κατευθύνονται σε δράσεις για την κοινωνία. Αυτό ενώ η ΝΔ «στους ίδιους ανθρώπους χαρίζατε δάνεια και δίνατε δωρεάν συχνότητας ενώ εμείς τους περνάμε από το ταμείο και πληρώνουν».

Ο Πρωθυπουργός επιτέθηκε με σφοδρότητα σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ αναφερόμενος στην εξεταστική επιτροπή για τα δάνεια των κομμάτων και των ΜΜΕ. «Ερχεστε εσείς να μιλήσετε για διαπλοκή στο όνομα όλων αυτών; Μιλάτε εσείς για σκάνδαλα και εξυπηρετήσεις; Η ΝΔ με δανεισμό 210 εκατομμύρια ευρώ και το ΠΑΣΟΚ με δανεισμό 189 εκατομμυρίων ευρώ;, τόνισε«Χρωστάτε, κ. Μητσοτάκη, (η ΝΔ) 210 εκατ. στον ελληνικό λαό και εσείς κυρία Γεννηματά (το ΠΑΣΟΚ) 189 εκ. Θα αποπληρώσετε αυτά τα λεφτά; Τι κάνατε αυτά τα λεφτά;», συνέχισε, ενώ ρώτησε τον κ. Μητσοτάκη αν «θα αποπληρώσει και το προσωπικό του δάνειο για τον “Κήρυκα Χανίων”».

Συνεχίζοντας την προσωπική επίθεση απευθύνθηκε στο πρόεδρο της ΝΔ: «Εσείς ξεκινούσατε τα πολιτικά σας βήματα υπό την αρωγή Χριστοφοράκου και Siemens. Να έρθετε εδώ να αποκαταστήσετε την αλήθεια. Αν εγώ είμαι παιδί των καταλήψεων, εσείς είστε παιδί της Siemens και της διαπλοκής». Και έκλεισε με την ερώτηση: «Υπάρχει στη χώρα σκάνδαλο Siemens ή όχι, κύριε Μητσοτάκη;».

Κυριάκος Mητσοτάκης: «Κακοπαιγμένη θεατρική παράσταση από τον κ. Τσίπρα»

Για κρεσέντο λαϊκισμού και παραλήρημα λασπολογίας κατηγόρησε τον Πρωθυπουργό, ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατηγόρησε τον κ. Τσίπρα ότι με την ασκούμενη πολιτική του θέτει σε κίνδυνο τη Δημοκρατία. «Η Δημοκρατία κινδυνεύει από αυτούς που την επικαλούνται περισσότερο» τόνισε.

174466
(ΧΑΛΚΙΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ / INTIMENEWS)

«Δεν αξίζει στη χώρα μας να είστε πρωθυπουργός της. Τι θα αφήσετε πίσω σας όταν εγκαταλείψετε την εξουσία; Την καταρράκωση κάθε έννοιας αξιοσύνης στη παιδεία, ή μήπως την προσπάθειά σας να εγκαθιδρύσετε ένα νέο σύστημα διαπλοκής. Εχετε βλάψει ήδη πολύ τη χώρα. Η προσωπική σας αποτυχία δεν πρέπει να γίνει αποτυχία της Ελλάδας. Πρέπει να φύγετε μια ώρα αρχύτερα για να επανέλθει η κανονικότητα, να αποκατασταθούν τραυματισμένες αξίες, να θωρακιστεί το οικοδόμημα της αστικής μας δημοκρατίας».

»Οσοι σας άκουσαν σήμερα και ελπίζω να είναι πολλοί κατέληξαν σε ένα συμπέρασμα: Δεν αξίζει στη χώρα μας να είστε εσείς ο πρωθυπουργός της» τόνισε ο κ. Μητσοτάκης. «Ολοι οι πολίτες γνωρίζουν ότι το συντομότερο ανέκδοτο είναι το “ηθικό πλεονέκτημα της Αριστεράς”», επισήμανε. «Πάνω σε αυτό χτίσατε το δικό σας μύθο. Τους Αγανακτισμένους. Κι εσείς ήρθατε ως Λευκοί Ιππότες της Κάθαρσης. Αντιπροσωπεύετε όχι το νέο αλλά τη χειρότερη έκφραση του παλιού. Ανεβήκατε μέσα σε ένα κρεσέντο λαϊκισμού και πέφτετε μέσα σε ένα παραλήρημα λασπολογίας», σημείωσε αναφερόμενος στον κ. Τσίπρα. «Η προσωπική σας αποτυχία δεν πρέπει να γίνει αποτυχία της Ελλάδας» είπε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Και συνέχισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης: «Οχι μόνο για να απαλλαγούμε από την πιο ανίκανη κυβέρνηση που είχε η χώρα από τη μεταπολίτευση και μετά, όχι μόνο γιατί καταστρέψατε την κοινωνία, αλλά γιατί η χώρα αξίζει καλύτερα».

»Ο διαγωνισμός-φιάσκο για τις άδειες θα διδάσκεται χρόνια στα πανεπιστήμια. Για να χειραγωγήσετε τα Μέσα έπρεπε να περάσει ο έλεγχος στην κυβέρνηση για να περάσουν σε κάποιους καναλάρχες οι άδειες που είναι βολικοί για την κυβέρνηση. Επειδή για άλλη μια φορά είπατε ψέματα, στην πρώτη μας συνάντηση σας ζήτησα να επαναφέρετε τις αρμοδιότητες στο ΕΣΡ αρκεί να μην υποκαταστήσει τον ρόλο του ο Παππάς. Αν συμφωνούσατε δεν θα είχατε εκτεθεί ανεπανόρθωτα. Θέλατε το ΕΣΡ να μην έχει κανέναν λόγο στην έκδοση των αδειών για να σημαδέψετε την τράπουλα όπως σας συμφέρει. Θέλατε να δημιουργήσετε ένα τεχνητό ολιγοπώλιο».

»Πρότυπο διαπλοκής ο διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες. Παρότι όλη η επιστημονική κοινότητα βούιζε ότι ο διαγωνισμός ήταν αντισυνταγματικός, προχωρήσατε χωρίς την απόφαση του ΣτΕ. Υπάρχουν ερωτήματα. Γιατί το πρωτόκολλο της ΓΓ έμεινε ανοιχτό εκτός ωραρίου για να καταθέσει ο κ. Καλογρίτσας; Τι έλεγχος πόθεν έσχες έγινε; Και γιατί η ελεγκτική εταιρία δεν επικύρωσε ποτέ τον έλεγχο του πόθεν έσχες; Ποια ακριβώς είναι η σχέση Καλογρίτσα με την Τράπεζα Αττικής; Με τι κριτήρια δόθηκαν τα δάνεια; Ποιος τα ενέκρινε; Ποιες είναι οι πραγματικές σχέσεις του κ. Σπίρτζη με τον κ. Καλογρίτσα; Πώς έσπασαν μια σειρά από μεγάλα δημόσια έργα σε μικρά για να καταλήξουν στον αγαπημένο σας εργολάβο; Ηταν ή όχι ο κ. Σπίρτζης η πραγματική εξουσία στην Τράπεζα Αττικής; Σας φαίνεται λογικό ο πρώτος επιλαχών να έχει δηλώσει δημόσια ότι ήταν “λαγός” και κατέθεσε μηδενικές προσφορές στην 4η άδεια;

»Εχει ήδη ακυρωθεί στην συνείδηση των πολιτών και σύντομα η κυβέρνηση της ΝΔ θα τον ακυρώσει και στην πράξη. Το ανώτατο δικαστήριο δεν επηρεάζεται από τη περιρρέουσα συγκυρία. Θα επιστρέψουμε τις αρμοδιότητες στο ΕΣΡ. Θα απελευθερώσουμε τον αριθμό των αδειών. Η υπόθεση των αδειών στιγματίζει ηθικά την κυβέρνησή σας. Κάνατε ένα θεσμικό ατόπημα και οδήγησε σε μια μαύρη ημέρα για την Δικαιοσύνη. Ο πρόεδρος του ΣΤΕ εξέδωσε ανακοίνωση ότι ματαιώνεται η διάσκεψη. Σε καμία ευνομούμενη δημοκρατία δεν ακυρώνεται η συνεδρίαση του Ανώτατου Δικαστηρίου. Ούτε επί Χούντας δεν έγιναν αυτά. Το δικαστήριο πρέπει να επιλύσει το θέμα της συνταγματικότητας του νόμου Παππά χωρίς χρονοτριβή. Ο ευρωβουλευτής σας ο κ. Κούλογλου το είπε “ασφαλώς η κυβέρνηση θέλει κάποια δικά της ΜΜΕ”. Η υπόθεση του διαγωνισμού -φιάσκο για τις άδειες θα διδάσκεται για πολλά χρόνια στα πανεπιστήμια ως πρότυπο διαπλοκής. Στην πρώτη μας συνάντηση στο Μαξίμου σας πρότεινα μια πολύ απλή λύση: Επαναφέρετε αρμοδιότητες στο ΕΣΡ και θα είμαι μαζί σας στον αγώνα κατά της διαπλοκής. Αν τότε με ακούγατε… Δεν τα θέλατε όμως αυτά. Δεν θέλατε το ΕΣΡ να έχει κανένα λόγο για να ανακατέψετε την τράπουλα όπως σας βολεύει. Δημιουργήσατε ένα τεχνητό ολιγοπώλιο».

 Φώφη Γεννηματά: «Μηδενίσατε τις θυσίες του ελληνικού λαού»

Μηδενισμό των θυσιών του ελληνικού λαού καταλόγισε στην κυβέρνηση η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Φώφη Γεννηματά από το βήμα της Βουλής, στο πλαίσιο της προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή για τη διαφθορά και τη διαπλοκή. «Καταφέρατε να υποθηκεύσετε το μέλλον της χώρας», πρόσθεσε.

«Βλέπω πώς ο Πρωθυπουργός αποχώρησε. O “τζάμπα μάγκας” το έβαλε στα πόδια. Δεν κάθισε να ακούσει τις απαντήσεις σε όσα μας κατηγόρησε. Καταφέρατε το αδιανόητο: Μηδενίσατε τις θυσίες του ελληνικού λαού».

«Να ξαναμιλήσουμε για διαπλοκή, όσες φορές θέλετε. Αλλά να το κάνουμε με συναίσθηση της πραγματικής ζημιάς που προκαλείτε καθημερινά στη χώρα. Προσπαθείτε να τραβήξετε την προσοχή από τα σημειώματα της Εφορίας, τα λουκέτα, τη συρρικνωμένη σύνταξη, την ανεργία, τους πλειστηριασμούς. Ξανά και ξανά, λοιπόν, η ίδια συνταγή. Βάλσαμο της πείνας η μάχη κατά τη διαπλοκής».

174544
(ΧΑΛΚΙΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ / INTIMENEWS)

«Επιλέξατε και ενισχύσατε τον δικό σας εργολάβο, γνωστό σε μας και από το ρόλο του το ’89.Τον στηρίξατε ελέω του κ. Σπίρτζη, με αναθέσεις έργων, σκανδαλώδεις «κατατμήσεις» όπως στην οδό Πάτρας-Πύργου, με μεγάλες υπερβάσεις. Η Τράπεζα Αττικής στάθηκε στον εργολάβο: νέα δάνεια δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ δεκαπλασιασμό πιστοληπτικών ορίων εν μέσω capital controls. Ολοι πρέπει να μάθουν πώς η Attica Bank των μηχανικών της Ελλάδας έγινε ΣΥΡΙΖΑ Bank των μηχανισμών του Μαξίμου. Δυστυχώς για σας, ευτυχώς για τους Ελληνες αποτύχατε. Πιαστήκατε στα πράσα. Οι άθλιες μεθοδεύσεις σας θα σας ακολουθούν πάντα».

Η κυρία Γεννηματά κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «φόρτωσε στην πλάτη των πολιτών τα capital controls, το τρίτο μνημόνιο, καθώς και ένα νέο χρέος ύψους 86 δισ. ευρώ. «Υποθηκεύσατε το μέλλον της χώρας, χαρίζοντας στους πιο ακραίους του νεοφιλελευθερισμού, όσα ζητούσαν από το 2009», πρόσθεσε.

Αναφερόμενη στα οικονομικά του ΠΑΣΟΚ, είπε ότι η Χαριλάου Τρικούπη αποτελεί το μοναδικό κόμμα που ζήτησε έλεγχο των οικονομικών του και οδήγησε στη δικαιοσύνη δικό του στέλεχος. «Σας καλώ να βάλετε ανεξάρτητους ελεγκτικούς μηχανισμούς να ελέγξουν τα οικονομικά σας και να στείλετε και εσείς τα πορίσματα στον εισαγγελέα», πρόσθεσε.

Εν συνεχεία διερωτήθηκε: «Η έρευνά σας ασχολήθηκε με όλο το παρελθόν; Ή ακολούθησε επιλεκτική διαδρομή; Μήπως για μία ακόμη φορά η περίοδος 2004-2009 ήταν απούσα;».

«Το σιντριβάνι της Κουμουνδούρου έγινε Κολυμβήθρα του Σιλωάμ που μέσα μπαίνουν διεφθαρμένοι και βγαίνουν αναβαπτισμένοι άδολοι επαναστάτες», υπογράμμισε η κ. Γεννηματά, κατηγορώντας την κυβέρνησή ότι «ξεχνά όσα έλεγε για αεροδρόμια, λιμάνια και εθνικές οδούς». «Δεκάδες κατασκευαστές δημοσίων έργων συνιστούν ΣΥΡΙΖΑ. Αυτοί ξέρουν», συμπλήρωσε.

Παράλληλα, τόνισε ότι, αν δεν «σήκωνε» η αντιπολίτευση το ζήτημα με τις τηλεοπτικές άδειες, «ο κ. Καλογρίτσας θα οργάνωνε το κανάλι του, με την αίθουσα σύνταξης στην Πλατεία Κουμουνδούρου».

Σχολίασε επίσης ότι το «τρίγωνο της διαπλοκής» έχει τους φυσικούς του αυτουργούς που, κατά την κ. Γεννηματά, είναι οι κ.κ. Ν. Παππάς και Χρ. Σπίρτζης και διερωτήθηκε αν ο Πρωθυπουργός είναι ο ηθικός αυτουργός.

Καταλήγοντας, είπε ότι «η πολυδιαφημισμένη “πάλη” με τη διαπλοκή έγινε ταγκό για δύο» και επανέλαβε το αίτημά της για «άλλη κυβέρνηση, άλλη πολιτική».

Δημήτρης Κουτσούμπας: Ομοούσια, ενιαία και αδιαίρετη η κατεύθυνση ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ

Επίθεση σε κυβέρνηση και Νέα Δημοκρατία εξαπέλυσε ο Γ.Γ. της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας από το βήμα της Βουλής υπογραμμίζοντας ότι έχει καταντήσει θλιβερή μονοτονία η διαμάχη για τη διαφθορά και τη διαπολοκή εκτιμώντας ότι μόνο με καχυποψία την αντιμετωπίζει ο λαός.

174559
(ΧΑΛΚΙΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ / INTIMENEWS)

Μιλώντας στην προ ημερησίας συζήτηση για τη διαπλοκή και τη διαφθορά ανέφερε ότι «το ίδιο θέμα συζητούσαμε πριν λίγο καιρό. Κάθε φορά που κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση ανταγωνίζονται για την κυβερνητική καρέκλα και νιώθουν τη λαϊκή αγανάκτηση καταφεύγουν στα αγαπημένα τους θέματα. Παρακολουθούμε το ίδιο έργο. Τόσο χιλιοπαιγμένο. Μόνο με καχυποψία αντιμετωπίζει αυτό το έργο ο λαός» ανέφερε ο κ. Κουτσούμπας.

Σημείωσε ότι τα ίδια συνέβαιναν και όταν κυριαρχούσε στο πολιτικό σκηνικό η Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ και στη συνέχεια «περάσαμε στην εποχή της συγκυβέρνησης».

«Πάνω σε τι να αντιπαρατεθείτε, στο μνημόνιο;» διερωτήθηκε για να προσθέσει ότι «από κοινού το ψηφίσατε και το στηρίξατε».

Κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι προτίθεται να εφαρμόσει μέτρα που δεν πρόλαβε η Ν.Δ. αν και θα ήθελε και πρόσθεσε ότι με τον ίδιο τρόπο αντιμετωπίζουν και τους αγώνες. «Ματ και χημικά και οι δύο. Παρότι η Ν.Δ στήριζε την καταστολή, ο ΣΥΡΙΖΑ τα κάνει και μετά στεναχωριέται».

«Ομοούσια, ενιαία και αδιαίρετη η κατεύθυνσή σας» είπε σχολιάζοντας την πολιτική των δύο κομμάτων και εξήγησε ότι γι’ αυτόν τον λόγο καταφεύγουν σε ζητήματα ηθικής.

«Διαιρείτε τον λαό πάνω σε ψεύτικες διαχωριστικές», σημείωσε.

Σταύρος Θεοδωράκης: «Εριξαν τόνους λάσπης στο Ποτάμι»

Με επίθεση στην κυβέρνηση για διαπλοκή άρχισε την ομιλία του στη Βουλή ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης.

«Οι δημαγωγοί και οι λαϊκιστές δεν κατακτούν μόνοι τους την εξουσία, χρειάζονται κανάλια – χρήματα – διαπλοκή με συμφέροντα» ανέφερε, και απευθυνόμενος στον ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε:

«Η διαπλοκή σάς βοήθησε για να φτάσετε στην εξουσία … Κύριο μέλημά σας ήταν να μαρκάρετε ως διαπλεκόμενους τους άλλους και για δύο χρόνια να μαρκάρετε ως διαπλεκόμενο το Ποτάμι. Ρίξατε τόνους λάσπης στο Ποτάμι και το κάνατε με τη βοήθεια αυτών που καταγγέλατε».

Μάλιστα, κατηγόρησε προσωπικά τον Πρωθυπουργό. «Κύριε Τσίπρα προσπαθείτε να βρωμίσετε το Ποτάμι, γιατί ο λαϊκιστής και ο δημαγωγός το καινούργιο φοβάται – δεν φοβάται το παλιό» είπε χαρακτηριστικά.

174579
(ΧΑΛΚΙΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ / INTIMENEWS)

Σύμφωνα με τον κ. Θεοδωράκη, ο φόβος του Πρωθυπουργού ήταν μήπως μπουν στην πολιτική δυνάμεις ανεξάρτητες από τα συμφέροντα. Γι’ αυτό η λάσπη και τα τρολ είχαν στόχο το Ποτάμι, συνέχισε. Αναφερόμενος στον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες, ρώτησε γιατί οι άδειες έπρεπε να ήταν τέσσερις.

Σχολιάζοντας τις εξελίξεις με την αποχώρηση του κ. Καλογρίτσα από τον διαγωνισμό, κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «ψεύδεται όταν λέει ότι έκοψε τον κ. Καλογρίτσα. Ο ίδιος έφυγε όταν κατάλαβε ότι οι κινήσεις του ήταν στο μικροσκόπιο της Δικαιοσύνης και της κοινωνίας», πρόσθεσε.

«Κύριε Τσίπρα να ζητήσετε συγνώμη από το Ποτάμι για την συμπεριφορά των στελεχών σας και για εκείνη την ανακοίνωση του γραφείου τύπου του ΣΥΡΙΖΑ λίγες μέρες πριν τις εκλογές του Σεπτεμβρίου ότι το Ποτάμι φτιάχτηκε κατ’ εντολή συγκεκριμένων συμφερόντων. Πείτε μας ποια είναι αυτά τα συγκεκριμένα συμφέροντα, ονομάστε τα αλλιώς θα είστε συκοφάντης» είπε.

Αναφερόμενος σε αυτό που λέει συχνά ο κ. Παππάς ότι έγινε αεροπειρατεία και οι εκδότες πήραν τα κανάλια δωρεάν ρώτησε: «Πότε πήραν οι εκδότες τις συχνότητες χωρίς διαγωνισμό; Τότε που συγκυβερνούσατε στην κυβέρνηση Τζαννετάκη. Γιατί δεχτήκατε την αεροπειρατεία, γιατί δεν αντιδράσατε τότε;».

Αναφερόμενος στην υπόθεση Siemens ο επικεφαλής του Ποταμιού είπε: «Με απόφαση της Οικουμενικής δεν δόθηκαν οι ψηφιακές παροχές στον εθνικό προμηθευτή και στη Siemens; Με απευθείας ανάθεση και δίχως διεθνή διαγωνισμό; Ο κ. Δραγασάκης δεν ήταν τότε υπουργός; Μην παριστάνετε τους ανήξερους».

«Ο βάλτος που δημιουργεί την διαπλοκή είναι το κρατικό πολιτικό χρήμα. Οι κρατικές προμήθειες, οι εργολαβίες, τα θολά κριτήρια. Ποιος θα πάρει τη δουλειά; Από ποιόν θα την πάρει και γιατί θα την πάρει; Συνήθως θα την πάρει επειδή κάποιος υπουργός έχει κέρδος. Επειδή κάποιο κομματικό στέλεχος έχει κέρδος, επειδή κάποια πολιτική παρέα έχει κέρδος»

Πάνος Καμμένος: «Στενή σχέση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Μιχάλη Χριστοφοράκο της Siemens»

Κρατώντας μία στοίβα εγγράφων ανέβηκε στο βήμα της Βουλής ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ και ξεκίνησε επιτιθέμενος στον Σταύρο Θεοδωράκη, επισημαίνοντας –ψευδώς, για άλλη μια φορά– πως το protagon.gr ανήκει ακόμα στον επικεφαλής του Ποταμιού και ότι έπαιρνε χρηματοδότηση από τον κατηγορούμενο στην υπόθεση του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, κ. Γριβέα.

Για «στενή σχέση» του προέδρου της Ν.Δ. Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Μιχάλη Χριστοφοράκο της Siemens έκανε λόγο ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων. «Ο Κ. Μητσοτάκης δεν απάντησε γι’ αυτήν. Και το μόνο που απάντησε είναι ότι καθυστέρησε η μετάφραση της δικογραφίας. Ποιος το έκανε; Ο γνωστός Ντογιάκος. Παναθηναϊκάκια δεν το λέγατε;», πρόσθεσε.

174595
(Λιάκος Γιάννης / ΙNTIMENEWS)

«Εχετε βουλευτή σας το δεξί χέρι του Τσοχατζόπουλου, τον Βασίλη Οικονόμου, και κατηγορείτε την κυβέρνηση;», ρώτησε τη ΝΔ ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων.

Ο Π. Καμμένος είπε ότι ο επιχειρηματίας Καλογρίτσας βοήθησε οικονομικά τον δημοσιογράφο Νίκο Ευαγγελάτο να βγάλει τα site newsit και onalert τα οποία του κάνουν προσωπικές επιθέσεις. Υπενθύμισε ακόμη ότι η εταιρεία δημοσκοπήσεων GPO των Καλογρίτσα και Θεοδωρικάκου (που, όπως είπε, είναι «στενός συνεργάτης του Κ. Μητσοτάκη») έβγαζε πρώτη την ΝΔ στις εκλογές.

Ακόμη ο Πάνος Καμμένος επιτέθηκε στον πρώην πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο που δεν παρακολούθησε την συνεδρίαση. «Ο Ευ. Βενιζέλος δεν ήρθε εδώ γιατί την τελευταία φορά που μιλήσαμε με φώναζε «αλητάμπουρα» όταν ρώτησα αν υπήρχαν μετοχές του ομίλου Βγενόπουλου στο οικογενειακό του περιβάλλον. Τώρα που βγήκε η δίωξη κατά του Βγενόπουλου τα τέσσερα μέλη Μπακατσέλου είναι ή δεν είναι  μέτοχοι;», ανέφερε.

Ο υπουργός Εθνικής Aμυνας αναφέρθηκε και στην υπόθεση των υποβρυχίων, λέγοντας πως Σαμαράς και Βενιζέλος συνεργάστηκαν για να σκεπάσουν το σκάνδαλο που ζημίωσε το Δημόσιο. Στο πλαίσιο αυτό, μίλησε και για προσπάθεια αθώωσης του κ. Βγενόπουλου από την κυρία Τσατάνη, αλλά όλα έρχονται στο φως, όπως σημείωσε.

«Σκοτώσανε και τον πατέρα μου», προχώρησε σε μια προσωπική αναφορά ο Πάνος Καμμένος, σχολιάζοντας τον έλεγχο που υπέστη στα 86 του χρόνια. «Μας κατηγορούν οι ορντινάντσες της διαπλοκής», κατέληξε και κάλεσε τον Κυριάκο Μητσοτάκη να δει τα σάιτ που κατηγορούσαν τον πατέρα του για χρηματισμό.

«Είμαστε από διαφορετικούς πολιτικούς χώρους, αλλά θα βγάλουμε και αυτή την τετραετία και την επόμενη, γιατί δεν μας κρατάει κανείς, αυτή η σχέση θα φθάσει στο τέλος», ολοκλήρωσε την ομιλία του ο υπουργός Εθνικής Αμυνας.

Βασίλης Λεβέντης: «Ενας οξύς Μητσοτάκης αναγκάζει και τον Τσίπρα να ακολουθήσει σαν σαλιγκάρι»

Ευθύνες στον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκο Μητσοτάκη, για την πολιτική οξύτητα επέρριψε ο πρόεδρος της Ενωσης Κεντρώων, Βασίλης Λεβέντης.

Ο κ. Λεβέντης αναφέρθηκε στη «νοσηρή κατάσταση» που όπως είπε υπάρχει με τις δημοσκοπήσεις, επισημαίνοντας ότι από την ημέρα που εξελέγη πρόεδρος της Ν.Δ. ο Κ. Μητσοτάκης καμία εταιρεία δεν μετρά πια ποιοι θέλουν την οικουμενική κυβέρνηση.

Κριτική στις πρωθυπουργικές υποσχέσεις για αύξηση των μισθών των ανώτατων δικαστικών άσκησε ο κ. Βασίλης Λεβέντης, επισημαίνοντας, μεταξύ άλλων: «Είναι από άλλο DNA οι δικαστές; Μειώνονται οι μισθοί όλων, αλλά πρέπει να μείνουν ίδιοι των δικαστών; Δεν είναι ωραίο. Είναι σαν γλείψιμο και δεν τιμά τον πρωθυπουργό».

174653
(Λιάκος Γιάννης / INTIMENEWS)

Ο πρόεδρος της Ενωσης Κεντρώων υποστήριξε ότι το χρέος θα λυθεί μετά το 2018 και εφόσον ολοκληρωθούν όλα τα προαπαιτούμενα, ενώ αναφορικά με το θέμα των Θρησκευτικών, κάλεσε τον πρωθυπουργό: «Να κάνετε τον υπουργό σας κ. Φίλη να παύσει ή να τον παύσετε».

«Αρα ο Κυριάκος Μητοτάκης έφερε την απόρριψη της συναίνεσης και υποχρέωσε και τον Τσίπρα να κάνει το ίδιο. Και έτσι πήγε χαμένη η απλή αναλογική που εγώ την αντιλαμβάνομαι ως μία προσπάθεια συναίνεσης. Ενας οξύς Μητσοτάκης αναγκάζει και τον Τσίπρα να ακολουθήσει σαν σαλιγκάρι», είπε χαρακτηριστικά. «Αντί να σας απασχολούν το Κυπριακό και το Μακεδονικό, σας απασχολούν ποιος ήταν ορντινάντσα τού Τσοχατζόπουλου, τόνισε ο Βασίλης Λεβέντης.

Νίκος Παππάς: «Χυδαία πολεμική στο θέμα των αδειών λόγω απώλειας προνομίων»

Για χυδαία πολεμική που δέχεται από τη Νέα Δημοκρατία στο ζήτημα των τηλεοπτικών αδειών έκανε λόγο ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς. Μιλώντας από το βήμα της Βουλής, ο κ. Παππάς έκανε λόγο για αντίφαση της Ν.Δ.  που λέει ότι η αρμοδιότητα για τον αριθμό των αδειών δεν πρέπει να είναι στην κυβέρνηση και τάζει ότι θα δώσει άπειρες άδειες, κάτι για το οποίο δεν θα έχει αρμοδιότητα. Ο κ. Παππάς απέδωσε την πολεμική στην απώλεια προνομίων. Αναφέρθηκε στα περί συνταγματικότητας του νόμου λέγοντας ότι θα μιλήσει μόνο για αποφάσεις που υπάρχουν, όπως οι αποφάσεις που απορρίπτουν τα ασφαλιστικά των καναλιών. «Αυτά είναι τα γεγονότα. Και ας αφήσουν ότι προεξοφλούμε την απόφαση της Δικαιοσύνης», σημείωσε. Ο υπουργός Επικρατείας αναφέρθηκε και στις κατηγορίες που έχει δεχθεί «από τον τούρκο καναλάρχη, στον Καλογρίτσα και τώρα λίγα επεισόδια με Σαββίδη». Ο κ. Παππάς υπερασπίστηκε τη διαδικασία, τονίζοντας ότι ήδη έχουν εισπραχθεί 90 εκατ. ευρώ, ενώ οι προηγούμενες κυβερνήσεις είχαν παραχωρήσει τη διαχείριση των συχνοτήτων στη DIGEA με μόλις 18 εκατ. ευρώ, από τα οποία έχουν πληρωθεί μόνο τα έξι.
Στη συνέχεια αναφέρθηκε στους αποτυχόντες του διαγωνισμού, τον κ. Βαρδινογιάννη και τον κ. Κοντομηνά: «Θα μπορούσε ο κ. Βαρδινογιάννης να είναι υπερθεματιστής που κατέθεσε μεγαλύτερη πρόταση 18 εκατ. ευρώ, ενώ συμμετείχε με δύο εταιρείες; Ποιος του φταίει του κ. Κοντομηνά, που οι εκπρόσωποί του δεν πέρασαν σε καμία άδεια στην τελική φάση;». Σχολιάζοντας τη μελέτη του ΣΕΒ, στην οποία αναφέρθηκε ο πρόεδρος της ΝΔ, ο κ. Παππάς έκανε λόγο για «υπολογισμούς του Καραγκιόζη» και υποστήριξε ότι η έρευνα είναι των ιδιοκτητών τηλεοπτικών σταθμών.

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...