631
Ο Ιβάν Σαββίδης την Κυριακή στο Καυταντζόγλειο όπου παρακολούθησε τον Αλέξη Τσίπρα και τον Νίκο Παππά να παίζουν μπάλα | Alexandros Michailidis / SOOC

Ο Ιβάν Σαββίδης ζητάει τον Alpha από τον Κοντομηνά

Protagon Team Protagon Team 12 Σεπτεμβρίου 2016, 09:30
Ο Ιβάν Σαββίδης την Κυριακή στο Καυταντζόγλειο όπου παρακολούθησε τον Αλέξη Τσίπρα και τον Νίκο Παππά να παίζουν μπάλα
|Alexandros Michailidis / SOOC

Ο Ιβάν Σαββίδης ζητάει τον Alpha από τον Κοντομηνά

Protagon Team Protagon Team 12 Σεπτεμβρίου 2016, 09:30

Υποτίθεται ότι η διαδικασία για τις τηλεοπτικές άδειες ήταν για να ρυθμίσει την αγορά και να μπει μια τάξη. Υποτίθεται. Διότι μετρήστε εκκρεμότητες και αστάθειες.

Κατ’ αρχάς η επικείμενη απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας για την αντισυνταγματικότητα της διαδικασίας. Ναι, είναι αντισυνταγματική καθώς δεν μετείχε το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης όπως ορίζει σαφώς το Σύνταγμα, αλλά την Κυριακή ο Πρωθυπουργός δεν είχε πρόβλημα – σε μια δήλωση στα όρια της απροκάλυπτης παρέμβασης στα της Δικαιοσύνης – να πει: «Θα έλθει τώρα που έχουμε εισπράξει 246 εκατ. το ΣτΕ και θα κρίνει τον νόμο αντισυνταγματικό, με κριτήριο το δημόσιο συμφέρον; Το θεωρώ αδιανόητο».

Κατά δεύτερον το πάρε – δώσε μεταξύ των υποψηφίων. Σύμφωνα με ανακοίνωση που εκδόθηκε το απόγευμα του Σαββάτου από την γενική γραμματεία Επικοινωνίας και Ενημέρωσης, ανακηρύχθηκαν ως οριστικοί υπερθεματιστές οι τέσσερις κάτοχοι των τηλεοπτικών αδειών – ΣΚΑΪ, ΑΝΤ1, Μαρινάκης και Καλογρίτσας – έπειτα από την ολοκλήρωση του ελέγχου των «πόθεν έσχες» τους. Αλλά ξάφνου εμφανίζεται ο πέμπτος του πλειστηριασμού, ο Ιβάν Σαββίδης, να προτείνει να αγοράσει τον έκτο, τον Αlpha του Δημήτρη Κοντομηνά! Μα κανείς εκ των δύο δεν έχει άδεια. Τι νόημα έχει; Τι μπορεί να γίνει; Και γιατί το έκανε;

Μιλώντας αργά τη νύχτα της Κυριακής στην εκπομπή «Αθλητική Κυριακή» της ΕΡΤ, ο ιδιοκτήτης του ΠΑΟΚ έκανε ανοικτή πρόταση προς τον Δημήτρη Κοντομηνά, να αγοράσει τον Alpha – αλλά και στους υπόλοιπους καναλάρχες που ηττήθηκαν στη διαδικασία της δημοπρασίας για τις τηλεοπτικές άδειες – για να του πουλήσουν το κανάλι τους, δίνοντας εγγύηση πως δεν θα απολυθεί κανένας εργαζόμενος.

Μια ευτυχής συγκυρία για την κυβέρνηση, αυτή η φιλεργατική παρέμβαση του κ. Σαββίδη. Ενώ λίγες ώρες νωρίτερα, στη συνέντευξη Τύπου της ΔΕΘ, ο Αλέξης Τσίπρας έχει δει το αριστερό του προφίλ να γκρεμίζεται απέναντι στις εν αναμονή άνεργες δημοσιογράφους του Alpha και του Star, έσπευσε ο ιδιοκτήτης του ΠΑΟΚ να αποκαλύψει σχέδιό του για να μη χαθεί καμία θέση εργασίας στα ιδιωτικά κανάλια που δεν έλαβαν άδεια.

Πώς θα το κάνει αυτό; Ο κ. Σαββίδης εξήγησε πως θα επιδιώξει να μπει σε μια συνέργεια με τα πρόσωπα που κέρδισαν την άδεια. Αρα ο κ. Σαββίδης αγοράζει πχ. τον Alpha για να σώσει τις θέσεις εργασίας και έπειτα στέλνει το ανθρώπινο δυναμικό και τον εξοπλισμό σε έναν από τους άλλους δύο που πήραν την άδεια αλλά δεν έχουν υποδομές, δηλαδή έναν εκ των Βαγγέλη Μαρινάκη και Χρήστο Καλογρίτσα. Αν ήταν να ποντάρει κανείς θα ήταν στον δεύτερο.

Τι ακριβώς είπε ο κ. Σαββίδης στην «Αθλητική Κυριακή» για τις τηλεοπτικές άδειες και τον πλειστηριασμό;

«Από εκείνη την στιγμή δεν ξανασχολίασα αυτό το γεγονός. Την σοβαρότητα των προθέσεων μου την έδειξα με την πρότασή μου ύψους 61,7 εκατ. ευρώ. Ετσι είναι, όμως, ένας διαγωνισμός, κάποιος κερδίζει και κάποιος χάνει. Γι’ αυτό κι εγώ συνεχάρην αυτούς που κέρδισαν. Υπήρξαν, ωστόσο, άνθρωποι που το προσέγγισαν αυτό με διαφορετικό τρόπο και έπαιξαν παιχνίδι. Την σοβαρότητά μου θα την δείξω και στη συνέχεια. Ο χώρος των ΜΜΕ στην Ελλάδα με ενδιαφέρει. Θέλω να έχω συμμετοχή στο χώρο της media business. Είμαι έτοιμος, στο πλαίσιο της προστασίας των θέσεων των εργαζομένων, να προτείνω σε οποιοδήποτε κανάλι από αυτά που έχασαν στο διαγωνισμό, και μεταξύ αυτών και στον κύριο Κοντομηνά και στο κανάλι Alpha, να πουλήσουν το κανάλι τους, κι εγώ εγγυώμαι ότι οι θέσεις εργασίας θα διατηρηθούν. Εγώ θα μπορέσω να βρω έναν αλγόριθμο και θα προσπαθήσω να μπω σε μια συνέργεια με τα πρόσωπα που κέρδισαν την άδεια. Είμαι έτοιμος να προσφέρω τέτοιους όρους σε αυτούς που έχασαν την άδεια, που θα τους επιτρέψουν να διατηρήσουν τις θέσεις εργασίας. Μπορεί να είμαι ο πρώτος που φωνάζει συνέχεια ότι δεν επιτρέπεται να μειώνονται οι θέσεις εργασίας. Σε κάθε περίπτωση θα ψάξω να βρω τη λύση αυτού του προβλήματος, για τη δική μου συμμετοχή στο χώρο των ΜΜΕ. Κι αυτήν την ανακοίνωσή μου, ας τη λάβουν ως επίσημη προσφορά όλοι αυτοί, οι οποίοι, χάνοντας την άδεια τους, είναι έτοιμοι να προβούν σε απολύσεις των εργαζομένων», ήταν η δήλωση του κ. Σαββίδη.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...