818
| Reuters

Περήφανοι για την Αννα

Protagon Team Protagon Team 9 Αυγούστου 2016, 22:33

Περήφανοι για την Αννα

Protagon Team Protagon Team 9 Αυγούστου 2016, 22:33

H Aννα Κορακάκη έγινε η πρώτη Ελληνίδα που κατέκτησε δύο μετάλλια σε μία ολυμπιακή διοργάνωση. Και μετά τον Κωνσταντίνο Τσικλητήρα το 1912, το πρώτο μέλος ελληνικής ολυμπιακής αποστολής που θα επιστρέψει στην πατρίδα με δύο ολυμπιακά μετάλλια.

Η ελληνίδα σκοπεύτρια κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο αγώνισμα των 25 μέτρων, ενώ πριν από δύο μέρες, όπως είναι γνωστό, κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στο αγώνισμα των δέκα μέτρων. Η Αννα Κορακάκη πέρασε πρώτη στον τελικό και αναμετρήθηκε για το χρυσό μετάλλιο με τη γερμανίδα Μόνικα Καρς. Και ήταν ένας αγώνας για γερά νεύρα. Στον τελικό της σκοποβολής κερδίζει ο αθλητής που θα φτάσει πρώτος στους επτά βαθμούς. Η Κορακάκη ξεκίνησε εντυπωσιακά, με 6-0. Ωστόσο οι επόμενες βολές δεν ήταν καλές και η Γερμανίδα κατάφερε να την ισοφαρίσει σε 6-6. Μάλιστα κάποια στιγμή η Κορακάκη έδειξε να εκνευρίζεται. Ωστόσο στον τελευταίο γύρο βολών κατάφερε να διατηρήσει τη ψυχραιμία της και να κερδίσει τη Γερμανίδα που έσπευσε, γελώντας, να τη συγχαρεί. Τρίτη κατετάγη η Γκέμπερ από την Ελβετία.

Την ίδια στιγμή, ο πατέρας και προπονητής της, έτρεξε και την αγκάλιασε συγκινημένος. Οι λίγοι Ελληνες που βρέθηκαν στις κερκίδες ξέσπασαν σε πανηγυρισμούς. Ακολούθησε η απονομή με την ελληνίδα αθλήτρια να ανεβαίνει στο βάθρο εμφανώς συγκινημένη. Κατά τη διάρκεια της ανάκρουσης του Εθνικού Υμνου δεν κατάφερε να συγκρατήσει τα δάκρυα της.

2016 Rio Olympics - Shooting - Victory Ceremony - Women's 25m Pistol Victory Ceremony - Olympic Shooting Centre - Rio de Janeiro, Brazil - 09/08/2016. (L-R) Monika Karsch (GER) of Germany, Anna Korakaki (GRE) of Greece, Heidi Diethelm Gerber (SUI) of Switzerland celebrate with their medals. REUTERS/Edgard Garrido FOR EDITORIAL USE ONLY. NOT FOR SALE FOR MARKETING OR ADVERTISING CAMPAIGNS.
Η Κορακάκη δέχεται το φιλί της ασημένιας Μόνικα Μαρς. Η 47χρονη Χάιντι Γκέρμπερ ποζάρει (δεξιά) με το χάλκινο (Reuters)

«Ο προκριματικός και ο ημιτελικός ήταν ρώσικη ρουλέτα. Χαλάρωσα όταν εξασφάλισα το μετάλλιο», είπε η Κορακάκη λίγο μετά την απονομή. «Στο βάθρο δεν κατάφερα να μην κλάψω. Θυμήθηκα όλα όσα έχω περάσει για να φτάσω μέχρι εδώ, όλες τις δυσκολίες που περάσαμε με τον πατέρα μου». Οταν ρωτήθηκε για το μήνυμα που στέλνει προς τα νέα παιδιά, μίλησε για τη χαρά του αθλητισμού. «Ο πρωταθλητισμός δεν είναι υγιής. Ο αθλητισμός όμως είναι» είπε αμέσως μετά η ελληνίδα χρυσή ολυμπιονίκης.

(Οι πανηγυρισμοί της οικογένειας της Αννας Κορακάκη:)

Στο μήνυμα του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος ανέφερε: «Η χρυσή ολυμπιακή επιτυχία σου, πραγματικά κορυφαίο αθλητικό επίτευγμα, κάνει υπερήφανη την Πατρίδα μας. Μαζί με τα συγχαρητήριά μου σου εύχομαι με την ίδια δύναμη και την ίδια ακρίβεια να επιτυγχάνεις όλους τους στόχους της ζωής σου. Θερμούς χαιρετισμούς και ανάλογα συγχαρητήρια στον άξιο Πατέρα σου».

«Οι σπουδαίες ικανότητες και η επιμονή σου, σε οδήγησαν στην κορυφή! Θερμά συγχαρητήρια, Αννα!» ανέφερε από την πλευρά του, σε μήνυμά του στο twitter ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Τα συγχαρητήριά του έστειλε με ανάρτησή του στο Facebook ο Κυριάκος Μητσοτάκης. «Για μια ακόμη φορά η Αννα Κορακάκη πέτυχε διάνα! Μας έκανες υπερήφανους! Συγχαρητήρια!» ήταν το μήνυμα του προέδρου της ΝΔ.

Η Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και Επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Φώφη Γεννηματά, έκανε το ακόλουθο σχόλιο στα social media: «Με πείσμα, υπομονή και αντοχή ξεπέρασες κάθε εμπόδιο, κατέκτησες τον ύψιστο στόχο, το όνειρο κάθε αθλητή και αθλήτριας. Είμαστε περήφανοι για σένα. Ένα μεγάλο μπράβο στην Άννα Κορακάκη!»

Από την πλευρά του ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης με ανάρτησή του στο facebook ανέφερε: «Aννα μπράβο, μπράβο, μπράβο. Θα μου επιτρέψεις τον ενικό. Η νίκη σου, να ξέρεις, ήταν σπουδαία. Όχι μόνο για σένα και τους ανθρώπους σου αλλά και για τη χώρα. Μια κοινωνία που θέλει να πιστέψει πάλι στον εαυτό της και εσύ της δείχνεις το δρόμο. Προσπάθεια χωρίς θόρυβο! Το μόνο που θα σου ζητούσα -και με συγχωρείς για το θάρρος- θα ήταν όταν περάσουν οι μέρες της χαράς και της ξεκούρασης, να διηγηθείς στους Έλληνες -σε όλους εμάς- τον παιδεμό σου όλες αυτές τις ώρες, όλα αυτά τα χρόνια. Να ακούσει και η πολιτεία και να διδαχθεί. Να καταλάβουν όλοι, και εμείς και η γενιά σου, ότι οι αληθινές κορφές δεν χαρίζονται, κατακτώνται. Χόρεψε, λοιπόν, πάνω στο φτερό του καρχαρία, που λέει και ο ποιητής μας, και όταν κατέβεις, πες μας».

 

2016 Rio Olympics - Shooting - Victory Ceremony - Women's 25m Pistol Victory Ceremony
Οι έλληνες αθλητές που έχουν πάρει περισσότερα από ένα μετάλλια σε Ολυμπιακούς Αγώνες:

1. Γεώργιος Ορφανίδης – 1896
ΧΡΥΣΟ Σκοποβολή-Καραμπίνα τριών στάσεων από 300μ.
ΑΣΗΜΕΝΙΟ Σκοποβολή-Αυτόματο πιστόλι από 25μ.
2. Ιωάννης Φραγκούδης – 1896
ΧΡΥΣΟ Σκοποβολή-Αυτόματο πιστόλι από 25μ.
ΑΣΗΜΕΝΙΟ Σκοποβολή-Καραμπίνα τριών στάσεων από 300μ.
ΧΑΛΚΙΝΟ Σκοποβολή-Ελεύθερο πιστόλι από 30μ.
3. Ευστάθιος Χωραφάς – 1896
ΑΣΗΜΕΝΙΟ Κολύμβηση-100μ. ελεύθερο
ΧΑΛΚΙΝΟ Κολύμβηση-500μ. ελεύθερο
ΧΑΛΚΙΝΟ Κολύμβηση-1.200μ. ελεύθερο
4. Σταμάτης Νικολόπουλος – 1896
ΑΣΗΜΕΝΙΟ Ποδηλασία πίστας-Κούρσα 333μ.
ΑΣΗΜΕΝΙΟ Ποδηλασία πίστας-Κούρσα 2χλμ.
5. Διονύσιος Κάσδαγλης – 1896
ΑΣΗΜΕΝΙΟ Τένις-Απλό
ΑΣΗΜΕΝΙΟ Τένις-Διπλό
6. Σωτήριος Βερσής – 1896
ΧΑΛΚΙΝΟ Στίβος-Δισκοβολία
ΧΑΛΚΙΝΟ Άρση βαρών-Βαρέα βάρη
7. Κωνσταντίνος Τσικλητήρας – 1908
ΑΣΗΜΕΝΙΟ Στίβος-Μήκος άνευ φοράς
ΑΣΗΜΕΝΙΟ Στίβος-Ύψος άνευ φοράς
Κωνσταντίνος Τσικλητήρας – 1912
ΧΡΥΣΟ Στίβος-Μήκος άνευ φοράς
ΧΑΛΚΙΝΟ Στίβος-Ύψος άνευ φοράς
8. Άννα Κορακάκη – 2016
ΧΡΥΣΟ Σκοποβολή-Σπορ πιστόλι από 25μ.
ΧΑΛΚΙΝΟ Σκοποβολή-Αεροβόλο πιστόλι από 10μ.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...