463
Ολγα Γεροβασίλη και Κατερίνα Παπακώστα. Η πρώτη «στραβή» στη βάρδιά τους, συνέβη | Nick Paleologos / SOOC

Τα όρια της Ολγας Γεροβασίλη

Ανδρέας Στασινός Ανδρέας Στασινός 27 Σεπτεμβρίου 2018, 16:12
Ολγα Γεροβασίλη και Κατερίνα Παπακώστα. Η πρώτη «στραβή» στη βάρδιά τους, συνέβη
| Nick Paleologos / SOOC

Τα όρια της Ολγας Γεροβασίλη

Ανδρέας Στασινός Ανδρέας Στασινός 27 Σεπτεμβρίου 2018, 16:12

Φαντάζομαι την Ολγα Γεροβασίλη σήμερα το πρωί. Με τον ταγέρ της που φωνάζει «η ασφάλεια είναι πια γυναικεία υπόθεση» και τον ζεστό καφέ της έτοιμο στο γραφείο του υπουργείου, να παίρνει να ξεφυλλίσει τις εφημερίδες από το σώμα του Τύπου. Πρώτα η «Αυγή» για να δούμε τη γραμμή: όλα καλά, Τσακαλώτος για τις συντάξεις, ο Τσίπρας με τον βολιβιανό συναγωνιστή Μοράλες, 77 χρόνια ΕΑΜ, το έχουμε. Μετά η «Εφημερίδα των Συντακτών». Ζημιά. Αυτό που η συντρόφισσα Ρένα θα έλεγε «στραβή».

Διότι η Ολγα Γεροβασίλη η οποία τώρα, αφού διάβασε το πρωτοσέλιδο της «Εφ. Συν.» και είδε το βίντεο στο Internet, εξέφρασε τον αποτροπιασμό της για τις εικόνες αστυνομικών να ξυλοκοπούν τον αναίσθητο Ζακ Κωστόπουλο, είναι η ίδια Ολγα Γεροβασίλη η οποία την περασμένη Τρίτη δήλωνε στον Alpha 98,9 για το περιστατικό στην Ομόνοια ότι «η Ελληνική Αστυνομία δεν έκανε κάτι εκτός των ορίων της δραστηριότητας την οποία οφείλει να έχει»…

Είναι, βέβαια, ένα μεγάλο θέμα ποια είναι τα περίφημα «όρια της δραστηριότητας» της ΕΛ.ΑΣ για τα οποία μίλησε η πολιτική προϊστάμενος της Αστυνομίας. Μπορεί, για παράδειγμα, κάποιοι αστυνομικοί να θεωρούν ότι το να χτυπάνε έναν αναίσθητο και αιμόφυρτο άνθρωπο είναι όντως μέρος της δουλειάς τους και πως έτσι τιμούν το Σώμα και τη στολή που φοράνε.

Αλλά εδώ το ζήτημα δεν είναι τι έχουν στο μυαλό τους κάποιοι αστυνομικοί. Με όλον τον σεβασμό, μια ματιά στα αποτελέσματα των εκλογικών τμημάτων όπου με ειδικούς καταλόγους ψηφίζουν οι άνδρες και οι γυναίκες των Σωμάτων Ασφαλείας θα σε κάνει να είσαι κάπως υποψιασμένος: τον Σεπτέμβριο του 2015 και αφού ο Μιχαλολιάκος είχε αναλάβει ευθαρσώς την πολιτική ευθύνη για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, η Χρυσή Αυγή είδε στα εκλογικά τμήματα αυτά τα ποσοστά της να αυξάνουν.

Το ζήτημα είναι πού είναι τα όρια της κυρίας Γεροβασίλη.

Την περασμένη Τρίτη και αφού, διάολε, (πρέπει να) είχε δει τις εικόνες και τα βίντεο με το λιντσάρισμα του Ζακ Κωστόπουλου, η υπουργός Προστασίας του Πολίτη δήλωνε ότι «η Ελληνική Αστυνομία δεν έκανε κάτι εκτός των ορίων της δραστηριότητας την οποία οφείλει να έχει».

Ακόμα και αν προσπεράσουμε το γεγονός ότι οι λέξεις «λιντσάρισμα» και «προστασία του πολίτη», δεν γίνεται να εντοπίζονται στην ίδια φράση σε μια ευνομούμενη χώρα εν έτει 2018, δεν μπορείς να προσπεράσεις το γεγονός ότι η κυρία Γεροβασίλη δεν έδειξε να προβληματίζεται ούτε αρχικά, ούτε έπειτα, μεσοβδόμαδα, από τη συμπεριφορά των αστυνομικών.

Από τους αστυνομικούς που έσπευσαν κατόπιν εορτής. Από την Αμεση (sic) Δράση που έφτασε μετά το ΕΚΑΒ. Από τους αστυνομικούς που πέρασαν χειροπέδες σε έναν άνθρωπο που ξεψυχούσε και άφησαν τον ιδιοκτήτη να σκουπίσει τα αίματα χωρίς να έρθει η Σήμανση. Από το γεγονός, τέλος πάντων, ότι η Αστυνομία δεν έκανε το καθήκον της στην καρδιά της πρωτεύουσας. Ολα αυτά ήταν κατά την Ολγα Γεροβασίλη εντός των ορίων της δραστηριότητας που οφείλει να έχει…

Φανταστείτε δηλαδή η Ολγα Γεροβασίλη να ήταν και καμιά δεξιά…