462
Το όλο σκηνικό στην Κουμουνδούρου αποπνέει μια μετά-Covid καλοκαιρινή θλίψη | CreativeProtagon

Οργώνοντας εκλογικές περιφέρειες κατακαλόκαιρο

Το όλο σκηνικό στην Κουμουνδούρου αποπνέει μια μετά-Covid καλοκαιρινή θλίψη
|CreativeProtagon

Οργώνοντας εκλογικές περιφέρειες κατακαλόκαιρο

Μιλώντας στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του, ο Αλέξης Τσίπρας κάλεσε τους βουλευτές του «να οργώστακαλόκαιροουν τις εκλογικές τους περιφέρειες το καλοκαίρι». Αν και το όργωμα είναι γενικώς καλό πράγμα, κάποιος πρέπει να πει στους  Συριζαίους ότι μέσα στο κατακαλόκαιρο, οι πραγματικοί αγρότες δεν βγαίνουν στα χωράφια. Ζεύοντας τα βόδια τους Δεκαπενταύγουστο, πιο πιθανό είναι να πάθουν ηλίαση, παρά να αυξήσουν την παραγωγικότητα του χωραφιού τους. 

Βεβαίως, όποιος δεν έχει σπόρο να φυτέψει και νερό να τον ποτίσει, καταφεύγει σε απανωτά οργώματα για να δείξει ότι κάτι κάνει. Πρόκειται για πολιτικό μπιζιμποντισμό (που έλεγε κι η γιαγιά μου), ο οποίος αποτελεί τη συνήθη πρακτική όλων των αντιπολιτεύσεων που αδυνατούν να κάνουν μια πειστική πρόταση προς το ακροατήριό τους. Οποιος δεν έχει τι να πει, τρέχει σαν άλλος Φόρεστ Γκαμπ, ελπίζοντας ότι πίσω του θα σχηματιστεί μια ουρά από δρομείς που τρέχουν μαζί του κι ας μην ξέρουν τον λόγο.

Ομολογώ πάντως ότι είμαι βαθύτατα εντυπωσιασμένος από την αισιοδοξία της Συριζαϊκής ηγεσίας. Αν πιστεύει ειλικρινά ότι, ειδικά αυτό το καλοκαίρι, ο κόσμος θα αφήσει τις παραλίες και τις ταβερνοκαφετέριες για να πάρει μέρος σε αντιπολιτευτικές συγκεντρώσεις, είναι πραγματικά αξιοθαύμαστη. Κι αν τα στελέχη της, αντί να βάλουν μαγιό, προτιμήσουν να μείνουν σε στάση ημιανάπαυσης με το όπλο παρά πόδα, έτοιμοι να αντιμετωπίσουν τον εκλογικό αιφνιδιασμό Μητσοτάκη, τότε ειλικρινά θα τους βγάλω το καπέλο.

Το όλο σκηνικό στην Κουμουνδούρου αποπνέει μια μετά Covid καλοκαιρινή θλίψη. Δύο νέες δημοσκοπήσεις αυτή την εβδομάδα δίνουν τη διαφορά ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ στις 13,2 (Alco) και στις 13,9 μονάδες (Metron Analysis). Και στις δύο, ο Μητσοτάκης προηγείται θηριωδώς στην καταλληλότητα για πρωθυπουργός (41% και 46%), με τον Τσίπρα να είναι σταθερά τρίτος, πίσω από τον Κανέναν. Η δημοφιλία Τσίπρα περιορίζεται σε ποσοστά τόσο γλίσχρα (23% και 16%) που καταντάνε ντροπιαστικά για πρώην πρωθυπουργό.

Βεβαίως, ο Πολάκης είπε στους συναδέλφους του βουλευτές ότι τις έχει γραμμένες τις δημοσκοπήσεις και ότι η καλύτερη δημοσκόπηση είναι αυτή που κάνει κάθε μέρα ο ίδιος στο Μοσχάτο και στα Χανιά. Μιλάμε για κορυφαία πολιτική, εκλογική και δημοσκοπική επιστημοσύνη, μπροστά την οποία ο Ανδρέας Δρυμιώτης σηκώνει τα χέρια και παραδίνεται. Και επειδή τα συμπεράσματα του Παύλου ενδέχεται να αντιμετώπισαν τίποτα στραβομουτσουνιάσματα από το ακροατήριο, ο Σφακιανός έριξε στο τραπέζι και το βαρύ πυροβολικό των επιχειρημάτων του, με τη φοβερή και τρομερή φράση «τα πράγματα δεν είναι όπως τα λένε οι δημοσκοπήσεις, σας το υπογράφω». Ε, αφού το υπογράφει ο Πολάκης, τι χρείαν άλλων αποδείξεων έχουμε;  

Οπότε, ας ζέψουν τα βόδια και ας αρχίσουν να οργώνουν τις εκλογικές τους περιφέρειες μέσα στην κάψα του Ιούλη και του Αυγούστου. Κι αν μαζέψουν πάνω από δέκα νοματαίους σε κάθε συγκέντρωση, να αρχίσουν τα τσάμικα από τη χαρά τους. Ούτε τα μέλη των γραφείων των βουλευτών θα πάνε. Αυτό και το υπογράφω και δέχομαι να μου τρυπήσετε τη μύτη αν διαψευστώ. 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News