344
Η επιλογή του Τζανακόπουλου από τον Τσίπρα σηματοδοτεί κάποια πράγματα | INTIMENEWS/CreativeProtagon

ΣΥΡΙΖΑ: Οι μάρκες στο κόκκινο

Κώστας Γιαννακίδης Κώστας Γιαννακίδης 2 Σεπτεμβρίου 2020, 13:46
Η επιλογή του Τζανακόπουλου από τον Τσίπρα σηματοδοτεί κάποια πράγματα
|INTIMENEWS/CreativeProtagon

ΣΥΡΙΖΑ: Οι μάρκες στο κόκκινο

Κώστας Γιαννακίδης Κώστας Γιαννακίδης 2 Σεπτεμβρίου 2020, 13:46

Ο Τζανακόπουλος στη θέση του Σκουρλέτη. Και αναβολή του συνεδρίου για ένα χρόνο. Εντάξει, ο Τσίπρας κάνει το αυτονόητο. Τοποθετεί μία «ανεξάρτητη» προέκτασή του στο κόμμα και ξεφορτώνεται τον Σκουρλέτη στη Βουλή να ροκάρει με τον Άδωνι, ενίοτε σε ντουέτο με τον Πολάκη. Ούτως ή άλλως η σεζόν που ανοίγει θα έχει κοινοβουλευτικό θέαμα. Και τα του κόμματος πάνε κάτω από το χαλάκι για έναν ολόκληρο χρόνο. Ποιος ζει και ποιος πεθαίνει μέχρι τότε. Ο Τσίπρας ελπίζει να αρχίσουν να πεθαίνουν τα ποσοστά του Μητσοτάκη.

Ο Νίκος Παππάς πάει λίγο στην άκρη. Αφήνει την Οικονομία και αναλαμβάνει τις Υποδομές. Λογικό. Η Οικονομία κάνει συνειρμούς με τα μαγαζιά. Δεν θα είναι εύκολο να βγαίνει και να λέει ότι αφουγκράζεται την αγωνία των καταστηματαρχών. Τα οικονομικά θα τα αναλάβει ο Χαρίτσης που, εδώ που τα λέμε, ως εκπρόσωπος τα έχει πάει καλά. Άλλωστε η οικονομία θα είναι το βασικό θέμα συζήτησης από εδώ και πέρα, θα είναι σαν να μην άλλαξε πόστο. Και ο Νάσος Ηλιόπουλος πάει για εκπρόσωπος. Συμπαθητική φυσιογνωμία.

Το κλειδί σε όλα αυτά είναι ο Τζανακόπουλος και η αναβολή του συνεδρίου. Παιδί του κόμματος ο Τζανακόπουλος, που έχει κάνει και στο Αιγάλεω, τοποθετεί μία εμβληματική άνω τελεία, που λένε και στα πάνελ, στα της διεύρυνσης με θεσμικό αποτύπωμα —κυκλοφορούσε μέχρι και το όνομα της Μαριλίζας Ξενογιαννακοπούλου…

Ισορροπημένη επιλογή, αλλά με κομματικό πρόσημο που στέλνει μήνυμα στους προερχόμενους από το ΠΑΣΟΚ να κατεβάσουν τους τόνους. Για τον Τζανακόπουλο δεν θα γκρινιάξουν ούτε οι «53+».

Η αναβολή του συνεδρίου βάζει δε όλα αυτά τα θέματα σε δεύτερη μοίρα. Ο Τσίπρας εκτιμά και ελπίζει ότι έρχεται καταιγίδα και τους θέλει όλους στα κάγκελα, όχι σε εσωστρεφείς διαδικασίες που θα οδηγούσαν σε ενδοκομματικό Inception. Και από τη στιγμή που τα της διεύρυνσης και της Κεντροαριστεράς μπαίνουν, κατά κάποιον τρόπο, στον πάγο, ο Τσίπρας βάζει όλες τις μάρκες του στο κόκκινο, προσδοκώντας η μπίλια να πάει εκεί που έκατσε στις αρχές της προηγούμενης δεκαετίας. Ναι ξέρω, σε πολλούς από σας φαίνεται αναχρονιστικό, ξεπερασμένο ξένο προς την εποχή. Αλλά και πόσοι από σας μπορείτε να ισχυριστείτε ότι είστε πιο έξυπνοι από τον Τσίπρα;

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News