328
Ο Αλέξης Τσίπρας με τον πιστό του Κουίκ. Τελικά όμως τον ξέχασε – όπως και την Κατερίνα Παπακώστα | SOOC/CreativeProtagon

Μα καλά, προοδευτική συμμαχία χωρίς τον Κουίκ και την Παπακώστα;

Αγγελος Κωβαίος Αγγελος Κωβαίος 13 Ιουνίου 2019, 13:26
Ο Αλέξης Τσίπρας με τον πιστό του Κουίκ. Τελικά όμως τον ξέχασε – όπως και την Κατερίνα Παπακώστα
|SOOC/CreativeProtagon

Μα καλά, προοδευτική συμμαχία χωρίς τον Κουίκ και την Παπακώστα;

Αγγελος Κωβαίος Αγγελος Κωβαίος 13 Ιουνίου 2019, 13:26

Πήρε περίπου πέντε-έξι χρόνια, αλλά τελικά ο Αλέξης Τσίπρας τα κατάφερε. Αυτό το πολιτικό μόρφωμα που περιγραφόταν ως ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, παίρνει σφραγίδα. Οι δύο έσονται εις σάρκαν μίαν και έχουν και μερικούς άλλους να κοιτούν τον γάμο τους…

Οι πρόθυμοι του Αλέξη ανταμείβονται με μία θέση στα ψηφοδέλτια του κόμματος, το οποίο με την ευκαιρία κάνει και ένα λίφτινγκ, αλλάζει λογότυπο, επιλέγει και μερικούς τσαχπίνικους χρωματικούς υπαινιγμούς με το πράσινο και το γαλάζιο στο έμβλημά του και περιμένει την εκλογική μοίρα του.

Εγεννήθη λοιπόν ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία. Ενας πολύ χαριτωμένος ευφημισμός.

Και οι σύμμαχοι είναι ο Ραγκούσης με την Ζορμπά, ο Παπαχριστόπουλος με τον Θεοχαρόπουλο και τον Κόκκαλη, η Ρεπούση με τη Μαριλίζα και την Χρυσοβελώνη. Ο Τόσκας, όπως ενημερωνόμαστε δεν είναι πια στο «Πράττω» του Κοτζιά, αλλά πολιτογραφημένος ΣΥΡΙΖΑίος, ενώ στα κρύα του λουτρού έχουν μείνει κάποιοι άλλοι.

Από τα ονόματα που περιλήφθηκαν στα ψηφοδέλτια καταλαβαίνει κανείς ότι ο Αλέξης Τσίπρας ξηγήθηκε σπαθί σε κάποιους από εκείνους που του προσέφεραν πολύτιμες υπηρεσίες.

Οι κολαούζοι των Πρεσπών και εκείνοι που είχαν δηλώσει αιώνια κοινοβουλευτική πίστη με την εν λευκώ εμπιστοσύνη τους πριν από μερικούς μήνες, είναι υποψήφιοι. Από εκεί και έπειτα θα έχουν την αγωνία έως τα ξημερώματα της 8ης Ιουλίου. Να δουν αν όλα αυτά άξιζαν τον κόπο και αν θα εκλεγούν στην επόμενη Βουλή.

Φαίνεται όμως ότι δεν χωρούσαν όλοι στις αγκάλες της «Προοδευτικής Συμμαχίας». Ο Τέρενς Κουίκ ας πούμε, μένει με το παράπονο. Δεν λαμβάνονταν υπόψη οι ανησυχίες των πολιτικών ορφανών του Καραμανλισμού, έλεγε προ ημερών στον Νίκο Παππά και φαίνεται ότι έχει δίκιο. Παρά τις ακροβασίες, τις πολιτικές πιρουέτες και τις διαχύσεις του στην πρόσφατη φιέστα Τσίπρα στο Μέγαρο, δεν είναι στα ψηφοδέλτια που ανακοινώθηκαν.

Το ίδιο και η επίσης αγανακτισμένη καραμανλική Κατερίνα Παπακώστα. Μένει εκτός, αλλά έχει να δώσει τον δικό της αγώνα ως επικεφαλής αυτού που η ίδια ονομάζει κόμμα και φέρει την επωνυμία Νέα Ελληνική Ορμή.

Υπάρχουν όμως και χειρότερα.

Η σκέψη όλων έπειτα από όλα αυτά δεν μπορεί παρά να είναι σε ένα πρόσωπο. Τον Πάνο τον Καμμένο… Θα λείψει.