911
H ΕΡΤ μετέδωσε και αυτή την είδηση, λέγοντας πως από το Μαξίμου ζητήθηκαν «εξηγήσεις» από την κυρία Λοΐζου | ERT/WebTV

Παραιτήθηκε η Λοΐζου από την ευρωλίστα ΣΥΡΙΖΑ – τι ισχυρίζεται για τη σύνταξη της νεκρής μητέρας της

Protagon Team Protagon Team 22 Μαρτίου 2019, 14:35
H ΕΡΤ μετέδωσε και αυτή την είδηση, λέγοντας πως από το Μαξίμου ζητήθηκαν «εξηγήσεις» από την κυρία Λοΐζου
|ERT/WebTV

Παραιτήθηκε η Λοΐζου από την ευρωλίστα ΣΥΡΙΖΑ – τι ισχυρίζεται για τη σύνταξη της νεκρής μητέρας της

Protagon Team Protagon Team 22 Μαρτίου 2019, 14:35

Οι αποκαλύψεις για τη Μυρσίνη Λοΐζου και την παράνομη είσπραξη επί πεντέμισι χρόνια της σύνταξης της νεκρής μητέρας της, έφεραν την υποψήφια ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ στην πόρτα της εξόδου.

Οπως έγινε γνωστό, το μεσημέρι της Παρασκευής η κυρία Λοΐζου μετέβη στο Μέγαρο Μαξίμου και λίγο αργότερα υπέβαλε την παραίτησή της από τη θέση της υποψήφιας για την Ευρωβουλή.

Στην επιστολή παραίτησής της, ισχυρίζεται ότι δεν ευθύνεται η ίδια για την παράνομη είσπραξη της σύνταξης επί 69 ολόκληρους μήνες, αφού όπως λέει, εκείνη είχε δηλώσει, ως όφειλε, τον θάνατο της μητέρας της, αλλά κάποιοι (προφανώς φιλέυσπλαχνοι) γραφειοκράτες συνέχιζαν να της την δίνουν. Οπότε τι να κάνει; Την έπαιρνε!

Μάλιστα λέει ότι η σύνταξη «καταβαλλόταν για κάποιο διάστημα».

«Κάποιο διάστημα» τα πεντέμισι χρόνια…

Επιμένει μάλιστα ότι ήδη έχει αρχίσει να επιστρέφει τα χρήματα στο ελληνικό Δημόσιο (παρά το γεγονός ότι καταδικάστηκε για παράνομο περιουσιακό όφελος, με το συνολικό χρέος της να αγγίζει πια τις 94.000 ευρώ λόγω προσαυξήσεων).

Οσο για τη δεύτερη δίκη που την περιμένει για χρέη προς το Δημόσιο (Εφορία και Ταμεία), συνολικού ύψους 180.000 ευρώ, τα ρίχνει όλα στον πρώην σύζυγό της.

Χωρίς ίχνος αιδούς η κυρία Λοΐζου κλείνει την επιστολή της με τις γνωστές θεωρίες περί «κανιβαλισμού», «ανθρωποφαγίας» κτλ. από την πλευρά της αντιπολίτευσης, ενώ αφήνει για το τέλος και ένα «δε θα περάσει ο φασισμός», έτσι για να μην ξεχνιόμαστε.

Αυτό όμως που τελικά δεν «πέρασε» ήταν η προκλητική υποψηφιότητά της με ευρωψηφοδέλτιο του κυβερνώντος κόμματος, καθώς όπως έγινε γνωστό από την Κουμουνδούρου, η παραίτησή της έγινε επισήμως αποδεκτή.

Η επιστολή παραίτησης της Μυρσίνης Λοΐζου

«Στην προσπάθεια δημιουργίας εντυπώσεων κάποια Μέσα Ενημέρωσης εμπλέκουν δύο ξεχωριστές υποθέσεις που με αφορούν. Η μία περίπτωση σχετίζεται με την τιμητική σύνταξη που λάμβανε η μητέρα μου, βραβευμένη και πολυγραφότατη συγγραφέας, Μάρω Λοΐζου από τον Υπουργείο Πολιτισμού. Προφανώς αναγνωρίζω ότι λανθασμένα καταβαλλόταν για κάποιο διάστημα η σύνταξη αυτή. Ωστόσο, το λάθος αυτό δεν είναι δικό μου, αφού, μετά το θάνατο της μητέρας μου, αμέσως τον δήλωσα στις αρμόδιες υπηρεσίες.

Ο λόγος που η σύνταξη συνέχισε να καταβάλλεται σχετίζεται με γραφειοκρατικές διαδικασίες, κάτι το οποίο εξ όσων γνωρίζω συμβαίνει συχνά και ταλαιπωρεί αρκετούς πολίτες.

Μάλιστα, αναγνώρισα το χρέος μου γι αυτή την υπόθεση ενώπιον του δικαστηρίου και το αποπληρώνω.

Η δεύτερη περίπτωση αφορά ένα χρέος προς την εφορία και ασφαλιστικά ταμεία ύψους περίπου 180.000 ευρώ. Το χρέος αυτό προέκυψε από την οικογενειακή επιχείρηση που διατηρούσα με τον πρώην σύζυγο μου, ο οποίος έχει δηλώσει ότι είναι διατεθειμένος να το αναλάβει εξ ολοκλήρου, αφού εκείνος ήταν ο αποκλειστικός διαχειριστής των οικονομικών ζητημάτων.

Και οι δύο υποθέσεις θα ήταν σκανδαλώδεις, εφόσον είχα προσπαθήσει να αποκρύψω ή να αποφύγω κάποια υποχρέωση μου. Αντιθέτως, έχω υπάρξει συνεπής σε κάθε διαδικασία και βρίσκομαι πάντα στη διάθεση της ελληνικής πολιτείας.

Σε κάθε περίπτωση, ο λόγος που αποφάσισα να συνταχθώ με τον ΣΥΡΙΖΑ ήταν για να ενώσω τις δυνάμεις μου ώστε να αντιμετωπίσουμε επείγοντα και σπουδαία ζητήματα που μας αφορούν όλους, και όχι μικροπολιτικά κουτσομπολιά σχετικά με την οικογένεια μου.

Επειδή ακριβώς η στόχευση μου ήταν να συνεισφέρω στον αγώνα κατά της ανόδου της ακροδεξιάς, καθώς και στην ανάδειξη του κομβικού ρόλου του πολιτισμού σε αυτή τη μάχη, δεν επιθυμώ να μετατοπίζεται η συζήτηση εξαιτίας μου και, συνεπώς, θέτω στη διάθεση των οργάνων του ΣΥΡΙΖΑ την απόσυρσή μου από το ευρωψηφοδέλτιο.

Αυτό που συμβαίνει, με ευθύνη της αντιπολίτευσης, είναι η αλλαγή της ατζέντας από το πολιτικό στο προσωπικό. Προσπαθούν να καλύψουν με αυτό τον κανιβαλισμό την έλλειψη λύσεων για την καθημερινότητα των πολιτών, την έλλειψη επιχειρημάτων απέναντι στην ακροδεξιά την οποία μάλιστα με αυτούς τους χειρισμούς τροφοδοτούν. Αυτόν τον τακτικισμό, εγώ δε θα τον εξυπηρετήσω.

Η ανθρωποφαγία της Νέας Δημοκρατίας που εκφράζεται με συγκεκριμένες δημοσιογραφικές πένες δε θα περάσει. Όπως και ο φασισμός δε θα περάσει. Οι πολίτες δε θα επιτρέψουν να περάσει.

Ευχαριστώ θερμά τους ανθρώπους του ΣΥΡΙΖΑ που με εμπιστεύτηκαν και δεσμεύομαι ότι, θα συνεχίσω να στέκομαι με όλες τις δυνάμεις μου στον αγώνα για μια πιο δίκαιη και ανεκτική κοινωνία για όλους και όλες, σε κάθε επίπεδο και σε κάθε πεδίο, είτε είναι η πολιτική, είτε είναι ο δρόμος».

Προηγουμένως και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος, είχει «δει» πίσω από τα αποκαλυπτικά δημοσιεύματα για την καταδίκη της κυρίας Λοΐζου μια «απίστευτη κρεατομηχανή» -όπως χαρακτηριστικά ανάφερε- την οποία έχουν θέσει σε λειτουργία η ΝΔ «και ο φιλικός της Τύπος», προκειμένου να στοχοποιήσουν συγκεκριμένα πρόσωπα-επιλογές του Πρωθυπουργού.

Την παραίτηση της «εκλεκτής» του Αλέξη Τσίπρα για το ευρωψηδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ είχε ζητήσει η Νέα Δημοκρατία από την πρώτη στιγμή που έγινε γνωστή η καταδικαστική απόφαση για την απάτη της κυρίας Λοΐζου.

«Η αποκάλυψη ότι η κυρία Μυρσίνη Λοΐζου επί 5,5 χρόνια “ξέχασε” να δηλώσει το θάνατο της μητέρας της για να εισπράττει παράνομα τη σύνταξή της είναι πραγματικά ασύλληπτη. Και είναι αδύνατον ο ΣΥΡΙΖΑ να μην γνώριζε ότι έχει καταδικασθεί σε δύο χρόνια φυλάκιση από τη Δικαιοσύνη. Ο κ. Τσίπρας οφείλει σήμερα κιόλας να αποπέμψει την κ. Λοΐζου από το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ», δήλωσε η αναπληρωτής εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Σοφία Ζαχαράκη.

Το επόμενο επεισόδιο στο Μαξίμου

Επόμενο επεισόδιο στο εξαιρετικά επιζήμιο για τον ίδιο τον Πρωθυπουργό, «σίριαλ Λοΐζου», δεν είναι άλλο από τη διερεύνηση των ευθυνών που τον υποχρέωσαν σε ένα τέτοιο φιάσκο παραμονές (ευρω)εκλογών.

Ποιος από την ομάδα του Μαξίμου «χτένισε» το παρελθόν της κυρίας Λοΐζου, όπως και των άλλων υποψηφίων; Ηταν τόσο αμελής που δεν εντόπισε μια καταδικαστική απόφαση για απάτη εις βάρος του Δημοσίου (η κυρία Λοΐζου είχε καταδικαστεί σε δύο χρόνια φυλάκιση με αναστολή τον Φεβρουάριο του 2017 από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων για παράνομο περιουσιακό όφελος);

Ή την είδε την απόφαση αλλά επειδή υπάρχει το «ηθικό πλεονέκτημα» της Αριστεράς που όλα τα ξεπλένει, την αγνόησε;

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...