477
| CreativeProtagon

Εταιρεία φύλαξης: Ποιος κοροϊδεύει ποιον;

Ρέα Βιτάλη Ρέα Βιτάλη 6 Οκτωβρίου 2022, 19:45
|CreativeProtagon

Εταιρεία φύλαξης: Ποιος κοροϊδεύει ποιον;

Ρέα Βιτάλη Ρέα Βιτάλη 6 Οκτωβρίου 2022, 19:45

Εκεί που αναθαρρεύω, εκεί και καταρρακώνομαι. Τόσο εξεπίτηδες δαιδαλώδης η διοίκηση ετούτου του τόπου. Τόσο εξεπίτηδες χωρίς γέφυρες οι υπηρεσίες. Τόσο όλα «Λίθοι και πλίνθοι και ξύλα και κέραμοι ατάκτως ερριμμένα». Ναι, μπορεί ένας καλοπροαίρετος να αντιληφθεί ότι η υπουργός Παιδείας αγωνίζεται σε σωστή κατεύθυνση, αλλά παραλλήλως γελοιότητες, που δυστυχώς δεν ξεκαθαρίζονται αποφασιστικά, είναι σαν να μας βγάζουν τη γλώσσα κατάμουτρα.

Ο Αλέξης Τσίπρας στην τελευταία του συνέντευξη, αναφορικά με τα επεισόδια στη φοιτητική εστία Ζωγράφου, αναφέρθηκε στην ύπαρξη φύλαξης με ποσό πληρωμής υπηρεσιών 60.000 μηνιαίως. Αστροπελέκι με χτύπησε! Υπήρχε φύλαξη; Υπήρξε προσφορά υπηρεσίας; Πληρωνόταν εταιρεία; Ποιος παρακολουθούσε αν η σύμβαση αυτή είχε έννοια; Ποιον ενημέρωνε η εταιρεία για το μπάχαλο; Ποιος δουλεύει ποιον;

Ξεκινάμε λοιπόν την ανασκαφή και το ταξίδι μας στο «Περίπου». Με τρελαίνει ότι για κανένα νούμερο δεν είμαστε ποτέ απολύτως σίγουροι. Για παράδειγμα, στο πόσοι φοιτούν στα ελληνικά πανεπιστήμια, υπάρχει «θεματάκι», καθώς έχουμε τους «λιμνάζοντες» φοιτητές. Ας το προσπεράσουμε. Στα ελληνικά ΑΕΙ σήμερα φοιτούν 586.512 προπτυχιακοί. Οι φετινοί επιτυχόντες είναι 62.000 (περίπου) και μαζί με τα δημόσια ΙΕΚ ξεπερνούν τους 75.000 (περίπου).

Ο αριθμός των φοιτητών που στεγάζονται στις φοιτητικές εστίες πανελλαδικώς (αρμοδιότητας ΙΝΕΔΙΒΙΜ ήτοι Ιδρυμα Νεολαίας και Διά Βίου Μάθησης… Η «Διά Βίου» μας μάρανε!) ανέρχεται σε 7.267 και στα συνεργαζόμενα ξενοδοχεία (στην Πάτρα και στο Ηράκλειο Κρήτης) 272. Στην περίφημη (λόγω των τελευταίων γεγονότων) εστία Ζωγράφου υπάρχουν 500 δωμάτια χωρίς όμως αυτό να σημαίνει, όπως αντιληφθήκαμε άλλωστε από ένα ευδιάκριτο «Μπάτε σκύλοι και αλέστε», ότι κατοικούνται όλα τα δωμάτια. Σιγά μην κατοικούνται!..

Το πόσα κατοικούνται είναι «φλου». Να πούμε 200; Δεδομένου ότι όροφοι ολόκληροι είχαν διατεθεί στα «μπουμπούκια»; Ωστόσο… Αυτά είναι τα ωραία της χώρας μας!.. Πληρώναμε και πληρώνουμε φύλαξη! Είναι να τρελαίνεται άνθρωπος: 52.000 ΜΗΝΙΑΙΩΣ, συνολικά για δύο κτίρια, των Νέων Εστιών του ΕΜΠ (Γουδή) και της Φοιτητικής Εστίας Ζωγράφου!

Ολα αυτά που είδατε, καθώς, ευτυχώς, ήρθαν στην επιφάνεια από την κυβέρνηση… Και πολύ καλώς ήρθαν!.. Ομως, την ίδια στιγμή, η αυτή κυβέρνηση που προχωρεί στη σωστή κατεύθυνση στη μία διαδρομή, αποδέχεται στην άλλη (διά οφθαλμοφανών γεγονότων) ότι πληρώναμε και πληρώνουμε «στον βρόντο» 52.000 μηνιαίως, ήτοι 624.000 τον χρόνο, για υπηρεσία που ΔΕΝ παρέχεται.

Και τι έγινε τώρα που αποκαλύφθηκε το ανούσιο του πράγματος; Ποιος έχει ευθύνη; Ποιος θα την πληρώσει; Σιγά μην την πληρώσει! Κάπου, κάπως θα ετοιμάζεται μια κάποια επόμενη σύμβαση κάποιου έργου… Εμείς θα τρέχουμε σε ένα επόμενο θέμα-δράμα-αποκάλυψη και η αντιπολίτευση επίσης… Ολα περνάνε, όλα ξεχνιούνται. Ατάκτως ερριμμένα. Εκεί που αναθαρρεύω, εκεί καταβυθίζομαι σε μια ματαιότητα.

ΥΓ. 1: Επί ΣΥΡΙΖΑ, για διάστημα από 1-7-2016 έως 31-12-2019 αντιστοίχως δαπανούσαμε 1.890.000 ευρώ. Αμφότερες οι κυβερνήσεις φυλούσαν τα αφύλακτα.       

ΥΓ. 2: Είμαι περίεργη να μάθω, αν διαιρέσουμε το κόστος των φοιτητικών εστιών διά όσων αληθινών φοιτητών εν τέλει τις κατοικούν, πόσο άραγε να μας στοιχίζει; Μπορεί να είναι φθηνότερη η διαμονή τους στο Intercontinental. Αλλά «δουλίτσα» να υπάρχει… Για όλα! Διαχρονικά!    

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News