350
Τα παιδάκια διασκεδάζουν στην Αθήνα | George Vitsaras / SOOC

Ξεχαρμανιάστε παιδάκια!

Ρέα Βιτάλη Ρέα Βιτάλη 7 Δεκεμβρίου 2017, 09:02
Τα παιδάκια διασκεδάζουν στην Αθήνα
|George Vitsaras / SOOC

Ξεχαρμανιάστε παιδάκια!

Ρέα Βιτάλη Ρέα Βιτάλη 7 Δεκεμβρίου 2017, 09:02

Ξεχαρμανιάστε γλυκά μας παιδάκια. Σπάστε, γκρεμίστε, τραυματίστε. Η πόλη σάς διατίθεται. Μέρα που είναι. Από τη μια μεριά εσείς, από την άλλη οι μαζορέτες. Συνηθισμένα πράγματα. Μεταξύ μας άλλωστε ήμαστε. Κάντε δουλειά σας. Οσοι δεν άντεχαν, πήραν τα μάτια τους κι έφυγαν. Μην τους κλαις. Εδώ, εμείς κι εμείς. Μια ακόμα αφορμή ετούτη η μέρα. Ολο το σύστημα γι΄αυτό είναι φτιαγμένο. Για ξεχαρμάνιασμα «παιδιών». Οπως οι οίκοι ανοχής. Να φεύγουν τα χοντρά. Σήμερα ο μακαρίτης Γρηγορόπουλος. Ως αφορμή μόνο. Αν το εμβαθύνεις, άκλαφτος πάει. Για να καταγράφουν οι δέκτες «καταστροφές στο κέντρο της Αθήνας» και οι καναπέδες να κάνουν «τσου, τσου, τσου».

Προχθές, «αντιεξουσιαστές εισέβαλαν στο παλαιό Δημαρχείο Υμηττού και πέταξαν φυλλάδια υπέρ των Ρούπα και Μαζιώτη». «Παρουσία του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκη», υπερτόνιζαν οι ειδήσεις. Εντάξει, μωρέ. Παιδιά! Το είπε και ο υπουργός. Τόσος «κόπος» από μεριάς τους, αντιεξουσιαστικός κόπος, για να νοσταλγήσει ο Δραγασάκης τα νιάτα του; «Δικά μας παιδιά είναι κι αυτά. Κι εμείς τα κάναμε αυτά κάποτε». Και τσιγκολελέτα κάναμε, υπουργέ… Να είσαι αντιεξουσιαστής, να κόψεις φλέβες!

Να σας συνεχίσω τα λόγια του Δραγασάκη; Με μια δική μου δημιουργική ασάφεια φαντασίας; «Και δείτε, δείτε παιδάκια, πού φτάσαμε; Πόσο ψηλά φτάσαμε! Και σεις παιδάκια μπορείτε κάποτε… Να καθίσετε σε μεγάλες καρέκλες. Αν και μεταξύ μας, βαρετή ετούτη η δουλειά… Χάσαμε γαμώτο την αδρεναλίνη μας… Αλλο πράγμα η αντιπολίτευση! Τώρα; Κάθε μήνα να εισπράττουμε βαρετά λεφτά και να ταξιδεύουμε σε βαρετές πρώτες θέσεις και να υπογράφουμε βαρετές μαλακίες… Πόνεσαν τα χέρια να υπογράφουν… Ευτυχώς βλέπουμε εσάς. Φτου σας! Σκόρδα στα μάτια μας!».

Ενα «Your style rocks και ζέχνει» έχει πνίξει τα πάντα! Στο ένα κανάλι, παιδιά ντυμένα αναρχικοί –έρμε Μπακούνιν– ξεχαρμανιάζουν. Απέναντί τους παιδιά ντυμένα αστυνομικοί στέκονται –για να σταθούν.

Στο άλλο κανάλι βλακοκριτές αναλύουν ένα κορίτσι που ντύθηκε «Σεξοαθώα γοργόνα που πάει σε δείπνο πλούσιων μπακαλιάρων».

Στο άλλο, ο Δραγασάκης ντύθηκε «νιάτο»… Κάτι σε Πασχάλης. Μόνο «αντιεξουσιαστικός» σταυρός στον λαιμό του λείπει.

Ο Αλέξης ντύθηκε «Βραβευμένος».

Η χώρα ντύθηκε «Ζωντανή».

Οι πλειστηριασμοί ντύθηκαν «Σπίτια πλουσίων». Και εγώ ψάχνω μάσκα να ντυθώ βατραχάνθρωπος και να μη ξαναβγώ στην επιφάνεια. Μια μάσκα με στρας, βρε παιδιά! Και ένα βατραχοπέδιλο φούξια. Ο καθείς και το ξεχαρμάνιασμά του.