361
Ο Χάρρυ Κλυνν με το ύφος του Ελληνα του μάγκα, του βαρύ, του ξύπνιου, του Συριζανέλ | ΥοuTube

Ο Χάρρυ Κλυνν που τους εκφράζει

Χριστίνα Ταχιάου Χριστίνα Ταχιάου 1 Αυγούστου 2017, 21:11
Ο Χάρρυ Κλυνν με το ύφος του Ελληνα του μάγκα, του βαρύ, του ξύπνιου, του Συριζανέλ
|ΥοuTube

Ο Χάρρυ Κλυνν που τους εκφράζει

Χριστίνα Ταχιάου Χριστίνα Ταχιάου 1 Αυγούστου 2017, 21:11

Η κυβέρνηση φέρεται να αποσύρει την τοποθέτηση του Χάρρυ Κλυνν στο διοικητικό συμβούλιο της ΕΡΤ. Λογικό, γιατί θα τρόμαξαν και οι ίδιοι από τις αντιδράσεις που προκάλεσαν τα σχετικά ρεπορτάζ. Ομως όλο αυτό δείχνει κάτι: για τον Νίκο Παππά, ο Χάρρυ Κλυνν ανήκει στους πέντε καλύτερους που μπορείς να βρεις σε αυτή τη χώρα για να τους αναθέσεις τη διοίκηση της ΕΡΤ.

Κάποιοι θα επικαλεστούν το καλλιτεχνικό του υπόβαθρο, το δημιουργικό του βιογραφικό και τη δημοφιλία του. Δεν γνωρίζω πώς όλα αυτά έχουν σχέση με την εποχή μας. Για να είμαι ειλικρινής δεν ξέρω και κατά πόσον ο Χάρρυ Κλυνν έχει σχέση με την εποχή μας. Όμως για ένα είμαι βέβαιη: ο Χάρρυ Κλυνν είναι ένας άνθρωπος που, εδώ και χρόνια, έχει επενδύσει τον δημόσιο λόγο του με μίσος.

Θα το πω ωμά: δεν έχω δει ξανά άνθρωπο να εκδηλώνει τόσο μίσος, όσο ο Χάρρυ Κλυνν  σε ένα βίντεο που κάναμε παραμονές των εκλογών του 2012. Δεν μπορώ να σας περιγράψω την άγρια επιθυμία του να δει κρεμάλες χωρίς δίκη και τον Γιώργο Παπανδρέου στα χέρια του πλήθους. Φύγαμε άρρωστοι από το σπίτι του, ο εικονολήπτης και εγώ. Φυσικά αυτά δεν τα συμπεριλάβαμε στο βίντεο, για λόγους αξιοπρέπειας. Τότε σκεφτήκαμε ότι ίσως φταίει και λίγο ο παρορμητισμός που χορηγεί η είσοδος στην τρίτη ηλικία. Όμως τώρα ο Χάρρυ Κλυνν, ως Βασίλης Τριανταφυλλίδης, αξιολογήθηκε επαρκής για δημόσια θέση. Το γήρας και ο πρότερος βίος δεν χορηγούν ελαφρυντικά. Η επιλογή του, έστω και αν ματαιώθηκε, είναι ντροπιαστική. Για την κυβέρνηση, για τη δημόσια τηλεόραση, για όλους μας.

Δείτε μόνο πώς εκφράζεται καθημερινά στο twitter και σκεφτείτε κατά πόσον αυτός ο άνθρωπος μπορούσε να συμβάλει στην επιμόρφωση, στην ψυχαγωγία και στη νηφάλια ενημέρωση που οφείλει να παρέχει η δημόσια τηλεόραση. Στην κυβέρνηση τον έκριναν, αρχικά, κατάλληλο. Γιατί ο δημόσιος λόγος του Χάρρυ Κλυνν μετατρέπεται σταδιακά σε σύστημα αξιών. Και, πραγματικά, αξίζει να αναρωτηθείτε αν υπάρχει καμιά διαφορά ανάμεσα στο λόγο του Χάρρυ Κλυνν και στο λόγο του Παύλου Πολάκη. Δεν υπάρχει. Και είναι ο λόγος που, κυρίως, θα εκφράσει από εδώ και πέρα την κυβέρνηση. Ναι, ο Χάρρυ Κλυνν τους εκφράζει. Ενας Λαζόπουλος σε τερατώδη, εκφυλισμένη μορφή. Δοξάστε τους.

Το τελευταίο… πολιτικό μανιφέστο του Χάρρυ Κλυνν

Όταν ο Χάρυ Κλυνν τα χώνει στα κόμματα – Ένα βίντεο που πρέπει να το δείτε όλοι…"Ονομάζομαι Βασίλης Τριανταφυλλίδης και θεωρώ τον εαυτό μου ενεργό πολίτη…"

Geplaatst door tro(ma)ktiko op Zondag 7 mei 2017

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News