597
Ο Αλ. Τσίπρας με τους συντάκτες του περιοδικού «Antivirus» | avmag.gr

Η «πολυτέλεια» των ανθρωπίνων δικαιωμάτων

Ο Αλ. Τσίπρας με τους συντάκτες του περιοδικού «Antivirus»
|avmag.gr

Η «πολυτέλεια» των ανθρωπίνων δικαιωμάτων

Ο Αλέξης Τσίπρας βολεύτηκε στην πολυθρόνα του στο Μαξίμου. Απέναντί του, στον καναπέ, κάθησαν δύο συντάκτες του περιοδικού «Antivirus». Ηταν η πρώτη συνέντευξη Πρωθυπουργού της χώρας μας σε περιοδικό της γκέι κοινότητας. Και προσφερόταν, εκτός από ισχυρούς συμβολισμούς, για όμορφες ατάκες.

«Η προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, ενώ φαντάζει ως πολυτέλεια την εποχή της κρίσης, όχι μόνο δεν είναι πολυτέλεια, αλλά είναι εκ των ουκ άνευ» είπε ο κ. Τσίπρας. «Θεωρώ τον εαυτό μου και φιλοδοξώ, από τη θέση του Πρωθυπουργού, να είμαι υπερασπιστής των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην πατρίδα μου», τόνισε.

Ας τα πάρουμε ένα-ένα.

Προφανώς σε μια ευρωπαϊκή χώρα εν έτει 2017 δεν πρέπει να θεωρούνται πολυτέλεια τα ανθρώπινα δικαιώματα και η προστασία τους. Δεν πρέπει να το συζητάμε καν, ούτε καν για να βγει τίτλος σε τηλεγράφημα του ΑΠΕ. Μήπως όμως για τον κ. Τσίπρα τελικά είναι «πολυτέλεια»;

Διότι ο Πρωθυπουργός προτιμά να συγκυβερνά εδώ και δυόμισι χρόνια με κάποιους για τους οποίους τα δικαιώματα των ΛΟΑΤΚΙ -μεταξύ άλλων- είναι από παρεκτροπή ως αντισυνταγματικά και ως εκ τούτου τα καταψηφίζουν και τα υπονομεύουν όπου βρουν. Προτιμά δηλαδή την εξουσία που του προσφέρουν οι 153 βουλευτές της ετερόκλητης συμμαχίας ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, από την… πολυτέλεια της υπεράσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Αλλιώς θα είχε συγκρουστεί με τους ομοφοβικούς που υπάρχουν στις τάξεις των ΑΝΕΛ και τουλάχιστον θα ντρεπόταν που η κυβέρνησή του στηρίζεται στον Κώστα Κατσίκη και κάνα δυο άλλους.

Βέβαια στη συνέντευξή του στο «Antivirus» ο κ. Τσίπρας έσπευσε περήφανος να υπενθυμίσει στους δύο συνομιλητές του: «Σας υπενθυμίζω ότι στην περίπτωση του Συμφώνου Συμβίωσης είδαμε και βουλευτές των ΑΝΕΛ να υπερψηφίζουν».

Οι δύο του «Antivirus», θες από τακτ, θες από ντροπή, δεν θεώρησαν πρέπον να τον στριμώξουν και να του υπενθυμίσουν ότι «στην περίπτωση του Συμφώνου Συμβίωσης», μόνο τρεις και συγκεκριμένοι βουλευτές των ΑΝΕΛ υπερψήφισαν: η Ελενα Κουντουρά, ο Θανάσης Παπαχριστόπουλος και ο Κώστας Ζουράρις. Ολοι οι άλλοι καταψήφισαν με κραυγές –«λέμε “όχι” στο σύμφωνο γιατί λέμε “ναι” στο Σύνταγμα, η οικογένεια είναι η προαγωγή του έθνους» διατυμπάνιζε ο Βασίλης Κόκκαλης- ενώ ο Πάνος Καμμένος, υπουργός Αμυνας και βασικός κυβερνητικός εταίρος, επέλεξε το εξής βολικό να απουσιάζει από την ιστορική συζήτηση και να μην χρειαστεί να καταψηφίσει και αυτός. Αυτό σημαίνει ότι το Σύμφωνο Συμβίωσης πέρασε χάρη στις ψήφους της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, του Ποταμιού, της Ενωσης Κεντρώων και αρκετών βουλευτών της ΝΔ συμπεριλαμβανομένου και του σημερινού αρχηγού της. Θα χαλούσε γι’ αυτό την κυβερνητική συνεργασία ο κ. Τσίπρας; Πολυτέλειες…

Ως προς το δεύτερο τώρα, τη φιλοδοξία του κ. Τσίπρα να είναι «υπερασπιστής των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην πατρίδα» του. Τις τελευταίες ημέρες οργιάζουν οι καταγγελίες για μυστικές επαναπροωθήσεις τούρκων αντικαθεστωτικών που αιτούνται άσυλο στη χώρα μας.

Η Ελληνική Ενωση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου (εδώ) κατήγγειλε πιο συγκεκριμένα ότι ο τούρκος αντικαθεστωτικός δημοσιογράφος Μουράτ Τσαπάν, μαζί με δυο άλλους τούρκους πολίτες, έφθασαν στο αστυνομικό τμήμα του Διδυμότειχου όπου ζήτησαν πολιτικό άσυλο. Ενώ όμως τους δόθηκε η διαβεβαίωση από τους αστυνομικούς ότι θα μεταφερθούν στην Υπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, μια ομάδα μασκοφόρων (!) τους οδήγησε στα σύνορα και τους παρέδωσε στο καθεστώς του Ερντογάν. Το Ποτάμι ζήτησε εξηγήσεις (εδώ) από τα υπουργεία Εξωτερικών, Προστασίας του Πολίτη και Μεταναστευτικής Πολιτικής, αλλά απάντηση δεν δόθηκε. Tη σκυτάλη πήρε χθες ο Γκι Φέρχοφσταντ, επικεφαλής των Φιλελεύθερων, της τρίτης μεγαλύτερης ομάδας στο Ευρωκοινοβούλιο, ο οποίος έστειλε και σχετική ερώτηση (εδώ) στον Δημήτρη Αβραμόπουλο, Επίτροπο Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Αν ισχύουν οι καταγγελίες, μάλλον ο κ. Τσίπρας προτιμά μετά και την υπόθεση των Οκτώ (εδώ) να μην προκαλέσει άλλο τον Ταγίπ Ερντογάν. Το προτιμά αυτό από την… πολυτέλεια της δύσκολης υπεράσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Διότι, είπαμε, η πολυθρόνα του Μαξίμου είναι πολύ βολική.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...