475
Πόσα εισιτήρια έκοψε αυτή η συνέντευξη; | youtube

Ρε, Τζον Κάρπεντερ; Συνέντευξη στη Ρούλα;

Πόσα εισιτήρια έκοψε αυτή η συνέντευξη;
|youtube

Ρε, Τζον Κάρπεντερ; Συνέντευξη στη Ρούλα;

Ο Τζον Χάουαρντ Κάρπεντερ (John Howard Carpenter) είναι αμερικανός σκηνοθέτης, σεναριογράφος, παραγωγός, μοντέρ. Αν και έχει εργαστεί σε πολλά είδη ταινιών, βασικά έχει ξεχωρίσει στο σινεφίλ κοινό,  κυρίως, για τις ταινίες τρόμου και επιστημονικής φαντασίας, της δεκαετίας του ‘70 και του ‘80.

Ο Κάρπεντερ είναι και συνθέτης μουσικής. Ο δημιουργός αξεπέραστων ταινιών, ύστερα από 40 χρόνια καριέρας, κυκλοφόρησε τον πρώτο του προσωπικό δίσκο με τίτλο «Lost Themes», που έγινε δεκτός με διθυραμβικά σχόλια από τη διεθνή κριτική. Και έτσι, βρέθηκε (για πρώτη φορά) στην Ελλάδα για να δώσει την Παρασκευή τη μία από τις δυο συναυλίες που είχαν προγραμματιστεί. Ο -κορυφαίος για πολλούς- σκηνοθέτης τρόμου έδωσε ένα κορυφαίο live –όπως μου είπαν άνθρωποι που πήγαν- στο Piraeus 117 Academy. Εκεί, παρουσίασε μουσικά θέματα από την πλούσια φιλμογραφία του («Απόδραση από τη Νέα Υόρκη», «Ομίχλη», «Επίθεση στον σταθμό 13», «Christine» κ.ά).

Αλλά δεν είναι το θέμα μας η… παράλληλη καριέρα τού 68χρονου σκηνοθέτη, ούτε το ότι  ανακοίνωσε πως ετοιμάζεται να επιβλέψει, ως executive producer, το δέκατο κατά σειρά ριμέικ της πιο θρυλικής ταινίας του – της κλασικής, πια, «Η νύχτα με τις μάσκες», του 1978.

Ο Τζον Κάρπεντερ έδωσε συνέντευξη στην… Κορομηλά και στην εκπομπή της «Μπράβο, Ρούλα»!

https://www.youtube.com/watch?v=lSkNjzXNR0A

Αν μου έλεγαν πριν από καιρό ότι πρόκειται να συμβεί κάτι τέτοιο, θα απαντούσα -ως άλλος Τζίμης Πανούσης- «μην παίρνετε ναρκωτικά, δεν φτάνουν για όλους». Είναι δυνατόν; Συνέντευξη Κάρπεντερ στη Ρούλα; Από ποια σκηνή του «Δελφινάριου» θα μπορούσε να είναι βγαλμένη μια τόσο ταιριαστή παρωδία; Ποια τύχη έριξε αυτόν τον σκηνοθέτη κατάχαμα στο πλατό αυτού του τηλεοπτικού σόου, που οι περισσότεροι τηλεθεατές του αφενός μπορεί να μην τον ξέρουν ή, αφετέρου, να μη νοιάζονται για αυτόν και τη μουσική του σταδιοδρομία;

Η συνέντευξη ήταν υπέροχη, μπλοκ μπάστερ, το μποξ όφις (ναι, «κουτί-φίδι», Ρούλα μου) θα πρέπει να έσπασε από την επιτυχία. Ειδικά όταν η αγωνία κορυφώθηκε στην πραγματικά απίστευτη ερώτηση που τέθηκε στον σκηνοθέτη: «Αν έπρεπε να πέσετε το θύμα ενός διάσημου δολοφόνου, ποιος θα ήθελε να σας σκοτώσει;».

Για να απαντήσει ο ίδιος, έπειτα από μια έκφραση «ρε μαλάκα, πού ήρθα;»…

«Κανενός. Θέλω να ζήσω για πάντα; Πας καλά;» Ή «πλάκα μου κάνεις;».

Ετσι έγινε, σαν θρίλερ βήτα διαλογής, με γελοία εξέλιξη, όπου ο άνθρωπος και λίγα της είπε, αλλά το ζήτημα είναι αν, τελικά, πάει καλά ο Κάρπεντερ.

Ρε, Τζον; Δεν ήξερες, δεν ρώταγες; Συνέντευξη στην Κορομηλά; Με συγχωρείτε, αλλά δεν μπορώ να το «χωνέψω» με τίποτα. Πόσο σουρεάλ μπορεί να αντέξει ένας άνθρωπος;

Πάντως, για να τα λέμε και αυτά, η εν λόγω συνέντευξη αποτελεί μια επιτυχία για την εκπομπή της Ρούλας – και για το επιτελείο της. Θα έχει να το λέει: «Στην καριέρα μου, πήρα συνέντευξη και από τον Κάρπεντερ, του έκανα μια κουλή ερώτηση και εκείνος έμεινε άναυδος, δεν σηκώθηκε καν να φύγει».

Τώρα, οι φήμες που αναφέρουν ότι ο Τζον ετοιμάζει την ταινία «Απόδραση από την Αθήνα», με πρωταγωνιστή τον ίδιο, ως ριμέικ του κλασικού του φιλμ, ελέγχονται ως ανακριβείς…

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...