663
Η Ζωή Κωνσταντοπούλου στο πλευρό του Ζαν-Λυκ Μελανσόν. | Twitter/@ZoeKonstant

Τρελό weekend#4

Ματίνα Δελή Ματίνα Δελή 24 Απριλίου 2017, 12:15
Η Ζωή Κωνσταντοπούλου στο πλευρό του Ζαν-Λυκ Μελανσόν.
|Twitter/@ZoeKonstant

Τρελό weekend#4

Ματίνα Δελή Ματίνα Δελή 24 Απριλίου 2017, 12:15

1. El clásico στη Θεσσαλονίκη. Oχι δεν είναι το ΠΑΟΚ – Αρης, το κλασικό (λέμε τώρα) ντέρμπι της Θεσσαλονίκης. Είναι το Ρεάλ Μαδρίτης – Μπαρτσελόνα το οποίο ο Κάρλες Πουγιόλ παρακολούθησε το βράδυ της Κυριακής παρέα με εκατοντάδες πρόσφυγες στις εγκαταστάσεις της ΔΕΘ.

2017-04-23T194629Z_1479977953_RC14EB23F8A0_RTRMADP_3_SOCCER-GREECE-MIGRANTS
Ο παλαιός θρύλος της Μπάρτσα ανάμεσα σε πρόσφυγες στη Θεσσαλονίκη (REUTERS/Alexandros Avramidis)

Ηταν μια αξιέπαινη προσπάθεια στο πλαίσιο της εκστρατείας ευαισθητοποίησης της διεθνούς κοινής γνώμης για το Προσφυγικό, που κάνει η ισπανική λίγκα, δείχνοντας το ανθρώπινο πρόσωπό της. Ηταν δε και μια ευκαιρία για τον Πουγιόλ να γνωρίσει τον υπουργό Γιάννη Μουζάλα.

unnamed (2)
Ο Γιώργος Μουζάλας φοράει το κασκόλ της ισπανικής λίγκας.

… και βεβαίως τον Γιώργο Μίνο της ΕΡΤ.

18121031_1508462035832259_367059333731460940_o
Ο Γιώργος Μίνος με έναν γνωστό βετεράνο ισπανό ποδοσφαιριστή

2. Σύνδρομο της Κίνας εν Αθήναις. Η στιγμή που ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς, σε συνάντηση με τον κινέζο ομόλογό του Ουάνγκ Γκι, κλείνει ένα ακόμη ταξίδι του Αλέξη Τσίπρα στην Κίνα, το οποίο συμπτωματικά θα γίνει λίγο μετά την προβλεπόμενη ψήφιση των μέτρων στη Βουλή.

213200
Ο Oυοάνγκ Γκι κάνει τον τίγρη, ή τον δράκο. Ο Νίκος Κοτζιάς του λέει ότι θα έρθει με το πρωθυπουργικό αεροπλάνο (INTIMENEWS)

Ας ελπίσουμε μόνο ότι αυτή τη φορά, ο Πρωθυπουργός και ο υπουργός του θα ντυθούν καλύτερα.

pekino
Τσίπρας και Κοτζιάς βαδίζουν στο κόκκινο χαλί ντυμένοι τουρίστες κατά την επίσκεψη πέρυσι τον Ιούλιο στο Πεκίνο

3. H στιγμή που ο Γρηγόρης Ψαριανός του Ποταμιού πιάνει το κινητό του για να γράψει ένα tweet για τις γαλλικές εκλογές και μας παρουσιάζει τον όρο «τσιπρόνια».

4. Η στιγμή που ο Κυριάκος Μητσοτάκης νιώθει λίγο Ιντιάνα Τζόουνς. Στιγμιότυπα από την επίσκεψη του προέδρου της ΝΔ στους Μακεδονικούς Τάφους της Βεργίνας στο πλαίσιο της περιοδείας του σε Νάουσα και Βέροια.

5. O Παναγιώτης Ψωμιάδης μας συστήνεται ως γνήσιος νοσταλγός της Χούντας, με μια απίστευτη ανάρτηση στο facebook (ανάμεσα σε άλλα καψουροτράγουδα του Παντελή Παντελίδη).

Για να μην ξεχνιόμαστε, πρόκειται για τον ίδιο Ψωμιάδη που οι Σαλονικοί είχαν εκλέξει τέσσερις φορές βουλευτή τους, δύο φορές νομάρχη Θεσσαλονίκης και μια φορά περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας. Ισως σε αυτούς να απευθύνεται το μήνυμά του. «Εκανες και λάθη όμως». Κάνατε, φίλτατοι, πολίτες της Θεσσαλονίκης, κάτι λάθη, μα κάτι λάθη!

6. Η Ζωή Κωνσταντοπούλου μάς συστήνεται ως groupie του Ζαν-Λυκ Μελανσόν. «Εκείνοι που δίνουν τις μάχες με γενναιότητα και με το κεφάλι ψηλά μένουν στην ιστορία ως νικητές!» μας είπε αφού κατάφερε να βρεθεί -και να φωτογραφηθεί- για λίγες στιγμές δίπλα στον τέταρτο του α’ γύρου των προεδρικών εκλογών.

C-IXDAuWsAI-8Sl
Βράδυ Κυριακής, Παρίσι. Η Ζωή με έναν γνωστό γάλλο πολιτικό

«Ζαν-Λυκ», του είπε. «Η περήφανη μάχη σου, παρακαταθήκη μας για τις επόμενες που θα δώσουν οι ανυπότακτοι λαοί μέχρι τη νίκη». Μετά από αυτά ο Ζαν-Λυκ κάτι δεν κατάλαβε καλά και είπε να εξισώσει τον Εμανουέλ Μακρόν με τη Μαρίν Λεπέν…

7. Καβάλα πάν’ στην εκκλησία. Λιτανεία της εικόνας του Αγίου Γεωργίου στα Λευκάκια Ναυπλίου.

213194
Εφιπποι νέοι στη λιτανεία της εικόνας του Αγίου Γεωργίου -μεγάλη η χάρη του- στο Ναύπλιο (INTIMENEWS)

8. Το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ; Στιγμιότυπα από τη συνεδρίαση της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ στο Κάραβελ, όπου όπως μάθαμε έγινε ένας μικρός χαμούλης.

9. O Ανδρέας Λοβέρδος πάντως τρέχει. Για καλό σκοπό. Το πρωί της Κυριακής και μετά την επεισοδιακή ΚΠΕ του ΠΑΣΟΚ ο βουλευτής έτρεξε στον Ποσειδώνιο Ημιμαραθώνιο -μην με ρωτάτε πού ακριβώς, μάλλον στον Φλοίσβο. Ο δρόμος ήταν για την ευαισθητοποίση-αντιμετώπιση της Παχυσαρκίας και του Διαβήτη. Οπως μας ενημέρωσε έτρεξε 11 χλμ. σε 72 λεπτά. Pas mal.

18056760_1694480477235526_2561076126231443199_n
Φωτογραφία που ανήρτησε στο facebook ο Ανδρέας Λοβέρδος

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...